Суп розсольник – 9 класичних рецептів з перловкою

Такий цікавий супчик здається дивним і дивним іноземцям. Крупа, солоні огірки, свіжі овочі. І тільки російська людина знає, наскільки смачним і апетитним може бути таке поєднання, якщо правильно приготувати суп розсольник. Рецепт класичний з перловкою і деякі інші її варіації опубліковані далі.

Класичний розсольник з перловкою і солоними огірками

Інгредієнти: півкіло будь-якого м’яса на кісточці, 3-4 картоплини, середня морквина і маленька цибулинка, 70-80 г перлової крупи, 3-4 солоних огірка, 2 столові ложки томат-пасти, сіль, приправи, розсіл.

  • Крупа промивається і залишають для набухання на кілька годин у холодній воді.
  • Бульйон з обраного м’яса вариться до готовності останнього. Сіль і спеції поки не додаються.
  • М’ясо відкладається в сторону, а в отриманому бульйоні хвилин 20 крупа вариться.
  • З цибулі, моркви і кубиків огірочків готується піджарка. Через 7-8 хвилин до неї додається томат-паста, а потім і трохи води. Разом продукти тушкують трохи менше 10 хвилин.
  • У бульйон повертається нарізане шматочками м’ясо, додається вміст сковорідки, бруски картоплі, сіль, спеції. За смаком вливається розсіл.

Вариться супчик до розм’якшення картоплі.

Рецепт приготування з яловичиною

Інгредієнти: півкіло яловичини на кісточці, 4-6 картопляних бульб, 3 солоних огірочка і півсклянки розсолу від них, велика морквина, стакан перловки, ріпчаста цибулина, ароматні трави, сіль.

  • Промита крупа залишається для розмокання на всю ніч. Це прискорить приготування супу надалі.
  • М’ясо промивається, крупно рубається. З нього близько 1,5 години вариться бульйон.
  • За цей час готуються овочі. Подрібнений лук і морква страхуються на жирі. Картопля ріжеться кубиками, огірки – кружечками.
  • Нарізані огірочки потрібно залишити в окремій від пасерування сковорідці і відправити в бульйон. Туди ж висипається картопля, підготовлена перловка і залишилися обсмажені овочі.
  • Залишається посолити супчик, додати ароматні трави і варити його до готовності всіх складових.
Дивіться також:  Овочевий суп-пюре — 15 рецептів

Перед подачею до столу страву вливається огірковий розсіл.

В мультиварці

Інгредієнти: по морквині і цибулині, 2 солоних огірка, 2 л готового курячого бульйону, столова ложка томатної пасти без добавок, 2 ложки перлової крупи, 3 невеликі картоплини, листочок лаврушки, сіль, суміш перців.

  • Крупа замочується у воді на всю ніч.
  • Спочатку в програмі випічки на жирі обсмажують подрібнений лук і морква. Потім до них додаються терті огірочки і томатна паста. Разом компоненти нудяться ще пару хвилин.
  • В чашу «розумної каструлі» виливається бульйон. Додається крупа, лаврове листя, сіль, перчики і кубики картоплі.
  • У підходящої для варіння супу програмі частування буде готуватися півгодини.

Якщо в банку з солоними огірками виявився парасольку кропу, то для особливого аромату варто додати в блюдо і його.

З перловкою і говяжьими нирками

Інгредієнти: 320 г яловичих нирок, 3 солоних огірка, 2-3 картопляні бульби, півсклянки огіркового розсолу, морквина, цибулина, 2 столові ложки перловки, корінець селери, сушена зелень, сіль.

  • Субпродукт позбавляється від плівок і жиру. Дуже важливо замочити його в холодній воді на 7-8 годин. За цей час необхідно змінити воду не менше 3 разів. В іншому випадку страва може мати неприємний запах. Далі нирки ріжуться скибочками і варяться півгодини.
  • Крупа заздалегідь промивається і на 40-45 хвилин залити крутим окропом.
  • Огірочки ріжуться кубиками і нудяться 6-7 хвилин на сковорідці. Інші овочі і корінець селери потрібно просто очистити і подрібнити.
  • Шматочки нирок перекладаються в нову воду і варяться в ній близько 1,5 години. До них додаються і всі інші підготовлені інгредієнти. Також – сіль, сушена зелень.
  • Вариться суп до готовності субпродукту. Після додавання розсолу він доводиться до кипіння.

Подається частування з домашньою сметаною.

Дивіться також:  Суп з галушками – 7 рецептів приготування

На курячому бульйоні

Інгредієнти: куряча грудка з кісточкою, морквина, 40 г перлової крупи, цибулинка, 3-4 невеликих картоплини, 2 солоних огірка, сіль, італійські трави.

  • З курки на кісточці вариться бульйон 1-1,5 години. Він відразу трохи підсолювати.
  • Перловка заздалегідь замочується в холодній воді на пару годин.
  • Хвилин за 20 до закінчення варіння м’яса крупа також відправляється в каструлю.
  • Залишається всипати в основу бруски картоплі, кружечки моркви, кубики огірків і попередньо обсмажену на олії цибулю.
  • Маса солиться, присипається травками і залишається на вогні до м’якості картоплі.

Супчик готовий нудитися під кришкою на вимкненій плиті ще 15-20 хвилин.

Пісний суп з перловою крупою

Інгредієнти: 110 г перловки, 2 картоплини, цибулина, томат, часточка часнику, великий солоний огірок, морква, сіль, прованські трави.

  • Промита крупа замочується хвилин на 40. Після цього вона вариться до напівготовності 20-25 хвилин.
  • Подрібнений будь-яким зручним способом цибуля і морква страхуються на пісному маслі. Коли овочі добре підсмажаться, до них додається дрібно нарізаний помідор без шкірки і подрібнений часничок. Разом компоненти готуються ще 5-6 хвилин.
  • Вміст сковорідки перекладається до напівготової крупі. Туди ж відправляється сіль, трави, кубики картоплі.
  • Подрібнений огірочок всипається в суп вже за кілька хвилин до готовності. Якщо додати його раніше, картопля буде варитися дуже довго.

Подається частування зі сметаною або майонезом.

З додаванням грибів

Інгредієнти: 300 г курятини, солоний огірочок, солоний помідор, 3 столові ложки перловки, 160 г лисичок, овочі (по 2 шт. цибулі, картоплі та моркви), сіль, спеції.

  • З курки вариться бульйон. Крупа промивається гарячою водою і відразу відправляється в ту ж каструлю.
  • Коли перловка стане майже м’якою, до неї додається подрібнену картоплю, а також зажарка з цибулі, моркви, кубиків огірка і лисичок. Останні попередньо відварюють.
  • Залишається додати в суп сіль, спеції, і протертий через сито солоний томат.
Дивіться також:  Французький цибульний суп – 7 рецептів приготування

Вариться страва до готовності всіх компонентів.

Рецепт від шеф-кухаря Іллі Лазерсона

Інгредієнти: 270 г курячих потрухів, ¾ склянки заздалегідь звареної перловки, 4 картоплини, корінець селери, 1,5 л готового курячого бульйону, цибулина, 2 солоних огірка, сіль, суміш перців.

  • Потрухи (шлунки і сердечка) варяться до м’якості і дрібно ріжуться.
  • Огірки подрібнюються кубиками і тушкують у невеликій кількості бульйону до м’якості.
  • Кубики цибулі і селери страхуються на олії.
  • У киплячий бульйон закладають кубики картоплі, перловка, а хвилин через 15 – огірки, нарізані субпродукти, піджарка.

Блюдо солиться, перчится і вариться до розм’якшення картоплі.

Оригінальний рибний суп

Інгредієнти: півкіло супового набору з лосося, 2,5 л фільтрованої води, 4 бульби картоплі, 250 г готової перловки, цибулька, морква, 3 солоних огірка, столова ложка томат-пасти, сіль.

  • З риби в солоній воді вариться бульйон. Приблизно через 20 хвилин у нього закладаються бруски картоплі.
  • Подрібнені цибуля, морква і огірочки обсмажуються на олії. Потім хвилин 5-6 вони нудяться з пастою.
  • Коли картопля буде майже готова, в бульйон відправляється піджарка і крупа. Супчик солиться і вариться ще 7-8 хвилин після закипання.

Готову страву щедро посипається рубаною зеленню.