Суп розсольник з перловкою | Покроковий рецепт

Як і будь-яка господиня, я часто ламаю голову над тим, що приготувати своїм рідним на обід. І ось, гортаючи бабусину зошити з рецептами, я натрапила на суп розсольник з перловкою. Особисто я ніколи не любила цю страву. Але приготувавши його згідно бабулиной інструкції, насипала собі добавки, а від рідних почула купу компліментів.
Приготований описаним нижче способом розсольник виходить наваристим, ароматним і насиченим смаками.

Суп розсольник з перловкою – Покроковий рецепт

І для нього нам знадобиться:

  • 0,5 кг свинячих реберець,
  • 5-6 шт. картоплі середнього розміру,
  • 100 гр. перловки,
  • 1 велика морква,
  • 2 середніх цибулини,
  • 3 солоних огірка,
  • 1 ст. л. томатної пасти,
  • 3 лаврових листа,
  • сіль і перець за смаком,
  • рослинна олія для смаження,
  • 3 л води.

З цієї кількості продуктів вийде 5-6 порцій вкуснющего розсольнику, і на його приготування знадобиться близько півтора години. І все ж, як приготувати суп розсольник з перловкою? Отже…
Щоб наше блюдо вийшло дійсно смачним і наваристим, потрібно уважно поставитися до вибору м’яса. Бажано використовувати домашнє м’ясо, адже свинина магазинна практично позбавлена смаку. Ріжемо реберця на частини, ретельно промиваємо, кладемо в каструлю і заливаємо 3-ма літрами фільтрованої води (мається на увазі не з-під крана). Варимо м’ясо на середньому вогні, постійно знімаючи піну.
У цей час кілька разів промиваємо перлову крупу і відставляємо її в сторону. Чистимо і нарізаємо невеликими кубиками картоплю і цибулю, а морква та огірки ріжемо брусочками. Тепер у сковороді розігріваємо олію і протягом 5 хвилин-ми обсмажуємо цибулю, потім стільки ж моркву, додаємо воду (а краще бульйон) і пару хвилин тушкуємо під кришкою. Коли овочі закиплять, додаємо томатну пасту, перемішуємо і залишаємо на маленькому вогні ще хвилини 2-3.

Як приготувати суп розсольник з перловкою?


Не забуваємо знімати піну з м’яса. Коли бульйон закипить, киньте в нього 1 почищену цибулину. Завдяки цьому він буде ще чистішим і прозорішим. Нехай бульйон покипить ще 20-30 хвилин. Після цього виймаємо з нього цибулину і реберця – з них ми знімаємо м’ясо і повертаємо назад в бульйон. Коли він знову буде кипіти, висипаємо в нього перловку і солимо за смаком. Періодично помішуючи, знову доводимо до кипіння і варимо ще 30-40 хвилин, поки перлова крупа не стане м’якою. Додаємо нарізану картоплю і варимо до готовності. І вже після цього виливаємо в каструлю засмажку. Гарненько все перемішуємо, даємо закипіти, потім додаємо солоні огірки і трошки розсолу з них. Доготавливаем наш суп ще 5 хвилин. Вже в самому кінці перчимо за смаком, кладемо лавровий лист і накриваємо кришкою, щоб наш суп розсольник з перловкою і огірками настоявся.
Розливаємо готову страву по тарілках, посипаємо дрібно нарубаної петрушкою і додаємо сметану. І ось ще один секретик – замість хліба я подаю грінки з часниковим маслом. Робляться вони дуже просто. Нарізаємо хліб темний на скибочки товщиною близько 0,5 см і з обох сторін просушуємо їх на сухій сковороді. Вершкове масло кімнатної температури гарненько змішуємо з пропущеним через прес часником. Якщо у вас є можливість не подрібнювати часник, а вичавлювати з нього сік, то краще так і зробити. Так консистенція масла буде більш однорідною. Ось і все готово.
У нас вийшов дуже ситний і смачний суп розсольник. Але рецепт класичний, з перловкою, трохи відрізняється від того, що я вам дала. Так, традиційно використовують не свинячі реберця, а яловиче м’ясо. Крім того, в нього не додають томатну пасту. Але повірте, обидва рецепта хороші. А якщо готувати з любов’ю, то смак будь-якої страви вийде незабутнім.

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...