Суп з баранини – 6 найбільш смачних рецептів

Перші страви вважаються основою повноцінного харчування людини, вони урізноманітнюють їжу, добре засвоюються організмом. Ситний, смачний суп з баранини з насиченим пряним ароматом припаде до смаку усій родині. Всім відомий апетитний суп харчо з баранини. У нашій добірці представлені перевірені рецепти на будь-який смак.

Суп Шурпа з баранини – класичний рецепт

Приділіть достатньо часу готуванні супу, і результат перевершить всі очікування.

Вам знадобиться:

  • один великий помідор;
  • одна морквина;
  • п’ять зубчиків часнику;
  • баранина – 0,7 кг;
  • три лаврових листа;
  • цибуля – 2 шт.;
  • мелений чорний перець;
  • три бульби картоплі;
  • сіль;
  • один болгарський перець;
  • цукор – 4 гр;
  • гвоздика і хмелі-сунелі;
  • зелень для прикраси.

Як приготувати суп з баранячого м’яса:

  • Шматки баранини промиваємо під краном. Завантажуємо в каструлю і заливаємо водою.
  • Всі овочі очищаємо від шкірки і лушпиння, прибираємо з перцю насіння і перегородки.
  • Як тільки рідина в каструлі з м’ясом закипить, кидаємо туди цибулину, часникові зубчики і моркву в цілісному вигляді. Не забувайте прибирати з’являються пінні пластівці.
  • Варимо ще 2 години.
  • Дістаємо з каструлі баранину, видаляємо кістки, м’якоть ріжемо на шматочки, повертаємо назад в суп.
  • Коли морква стане м’якою, шаткуємо її тонкими кружечками.
  • Розм’якшений цибулю з часником перетираємо з допомогою сита в однорідну масу і викладаємо назад в каструлю.
  • Вибираємо червоний солодкий перець і рубаємо його великими шматочками.
  • Ту ж процедуру проробляємо з картоплею. Готуємо ще 12 хвилин.
  • Після цього закидаємо в суп великі кубики помідора, викладаємо томатну пасту, цукор і сіль, інші прянощі і варимо до м’якості овочів ще хвилин 15.
  • Готовий суп залишаємо настоювати 10 хвилин, і наливаємо в піали. При бажанні можете посипати посічену свіжу зелень.

Ситна горохова перша страва

Список продуктів:

  • вода – 2,5 л;
  • горох – 190 гр;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • баранина (реберця) – 0,4 кг;
  • приправа до смаку;
  • цибулина – 1 шт.;
  • картопляні бульби – 3 шт.;
  • сіль за смаком
Дивіться також:  Покроковий рецепт супу малахітового

Варіант приготування страви:

  • Ребра опускаємо в каструлю з водою і варимо їх 2 години на маленькій потужності плити.
  • Заздалегідь на ніч замочіть горох. Якщо ви забули про цей крок, залийте горох водою зараз, коли м’ясо тільки почало готуватися.
  • Овочі позбавити від шкірки і помити.
  • Як тільки час мине, прибираємо баранину з каструлі. Натомість завантажуємо горох, кубики картоплі і лавровий лист.
  • Подрібнений до стану дрібної крихти моркву і цибулю підсмажити на сковороді до появи золотистого відтінку.
  • Піджарку виливаємо в каструлю, насипаємо сіль, прянощі.
  • Ребра перебираємо і при необхідності розрізаємо на порційні шматочки.
  • Варимо страва ще 5 хвилин. Тепер можна розливати його по тарілках, додаючи м’ясні шматочки.

Суп Піті з баранини

Насичене ароматне блюдо за східним рецептом. Обов’язково спробуйте!

Склад рецепта:

  • одна ягода аличі;
  • бараняче м’ясо – 0,25 кг;
  • сіль за смаком;
  • один бульба картоплі;
  • нут – 22 гр;
  • жир з курдюка – 30 гр;
  • мелений чорний перець за смаком;
  • дрібка сушеної м’яти;
  • чверть цибулини.

Покрокова інструкція:

  • Баранячий нут (або горох) замочуємо у воді і залишаємо на всю ніч.
  • Баранину ріжемо на порційні шматки.
  • Цибулю очищаємо від шкірки і відрізаємо четвертинку.
  • Суп Піті ми готуємо не в каструлі, а в горщиках.
  • Викладаємо в нього шматочки баранини. Бажано, щоб були використані і грудинка, і ніжка, і реберця. Всього потроху. Так страва вийде в міру жирним і буде мати насичений смак.
  • Слідом кидаємо аличу і цибулю.
  • Заливаємо водою до країв і доводимо до кипіння на плиті.
  • З вируючої рідини видаляємо пінну масу, зменшуємо вогонь.
  • Насипати дві щіпки солі і продовжуємо тушкувати 3 години.
  • Після цього завантажуємо в горщик нут і нехай блюдо нудитися на маленькому вогні 5 годин.
  • За 20 хвилин до закінчення готування Піті кладемо бульба картоплі.
  • Для особливого смаку можна зробити настій шафрану і вилити в суп.
  • Посипати товченої сушеної м’ятою.
  • Подати в горщиках, поруч поставити глибоку тарілку.
Дивіться також:  Гороховий суп з копченими ребрами | Рецепт з фото

В мультиварці

Список інгредієнтів:

  • дві цибулини;
  • соняшникова олія – 15 мл;
  • баранина – 0,8 кг;
  • свіжа зелень за смаком;
  • один солодкий перець;
  • сім картоплин;
  • одна морква;
  • два помідори.

Готуємо суп покроково:

  • Помытое і очищене від плівок м’ясо нарізати на шматочки.
  • Всі овочі очистити від бруду і видаляємо шкірку.
  • Болгарський перець шаткуємо кубиками, картоплю – на четвертинки, моркву – кільцями.
  • Завантажуємо баранину в мультиварку, вибираємо на панелі кухонного приладу програму «Смаження» і обсмажуємо шматочки в соняшниковій олії до рум’яності.
  • Кидаємо кружечки моркви і готуємо ще 3 хвилини.
  • Слідом кришимо болгарський перець.
  • Помідори обробляємо на тертці і вийшла томатну масу виллємо до овочів.
  • Кип’ятіть 2 хвилини.
  • Картоплини висипаємо в каструлю разом з цільними почищеними цибулинами.
  • Додайте сіль, перець і інші спеції на ваш смак. Заливаємо трьома літрами води і готуємо страву в режимі «Гасіння» 90 хвилин.

З квасолею

Що потрібно взяти:

  • одна морква;
  • п’ять горошин чорного перцю;
  • петрушка свіжа-за смаком;
  • одна цибулина;
  • два помідора;
  • сіль за смаком;
  • консервована квасоля – 2 банки;
  • два болгарських перцю;
  • баранячі реберця – 0,5 кг;
  • зелена цибуля – 3 стрілки;
  • два лаврових листа;
  • кмин, кумін, коріандр – за смаком.

Покрокове приготування:

  • Готуємо наваристий бульйон. Для цього реберця покласти в каструлю і налити трьома літрами фільтрованої води.
  • Чекаємо, поки бульйон закипить, знімаємо сіру пінну масу.
  • Цибулину позбавляємо від лушпиння і цілком кладемо в бульйон. Слідом насипаємо перець, сіль і додаємо лаврушку. Готуємо 1,5-2 години.
  • Як тільки м’ясо стане м’яким, дістаємо його з посуду.
  • Почищену і промиту моркву шаткуємо кружальцями, перець – соломкою.
  • Помідори занурити в окріп зняти з них тонку шкірку.
  • З квасолі зливаємо рідину.
  • Подрібнити ножем помиту свіжу зелень. Прибрати з бульйону цибулю і лавровий лист.
  • Завантажуємо на місце м’яса морквину і варимо 10 хвилин.
  • Залишилося покришити перець, шматочки помідорів і додати квасолю.
  • Готуємо суп ще 5 хвилин і чудово смачну страву готове.
  • Насипаємо свіжу зелень в тарілочки з супом і подаємо до столу.
Дивіться також:  Суп з квасолею консервованою – 8 рецептів з червоною і білою

Суп з баранини з локшиною

Такий суп готується просто, в його складі найпростіші інгредієнти.

Компоненти рецепту:

  • бараняче м’ясо на кістці;
  • паста томатна – 40 гр;
  • локшина – 0,2 кг;
  • картопля – 3 шт.;
  • сіль за смаком;
  • одна цибулина;
  • один помідор;
  • мелений перець за смаком.

Алгоритм дій:

  • Баранину варимо в каструлі, поки вона не стане м’якою. Виймаємо з бульйону, остуджуємо.
  • Дрібно посічену цибулю пасерувати на сковороді до рум’яності. Після цього додаємо кубики помідори і томатну пасту. Готуємо ще 3 хвилини.
  • У бульйон покришити картопляні кубики, шматочки м’яса, відокремлені від кісток і піджарку. Варимо 15 хвилин.
  • Кидаємо в суп локшину, насипаємо перець, сіль і готуємо ще 5 хвилин. Простий і смачний супчик готовий.

Скільки варити баранину для супу

Основний час готування займає варіння м’яса. Багато хто не люблять готувати супи з бараниною, воно, то не доваривается, то швидко стає занадто м’яким.

Середній час варіння баранини – 1,5-2 години. Швидкість готування залежить від віку баранчика і виду м’яса. М’ясо молодої тварини буде готовий швидше, ніж старого, а грудинка вариться швидше, ніж ноги та ребер.