Суп з червоної риби – 8 рецептів смачного рибного супу

Суп з червоної риби – ідеальне рішення до обіду. Готується швидко, виходить смачно і корисно. Набір продуктів – мінімальний.

Суп з червоної риби з вершками

Інгредієнти:

  • філе червоної риби (300-400 грам);
  • 3 моркви;
  • рис (4 стіл. ложки);
  • 1-1,5 води;
  • 2 стіл. ложки борошна;
  • червоний перець;
  • пісне масло;
  • вершки – 0,25 мл;
  • зелень – шпинат, кріп.

Рекомендації приготування:

  • У закипілу на плиті воду закидають рибу, солять.
  • Рисову крупу промивають в сотейнику і залишають стікати. Потім вводять в суп разом з тертою морквиною.
  • Дають закипіти.
  • На сковорідці з олією пасерувати борошно, збризкують вершками, перемішують і вводять інші вершки. Додають борошняну суміш в бульйон.
  • Посипають суп з червоної риби з вершками свіжої, дрібно порізаною зеленню і очищеною, нарізаним кубиками, перцем.

З плавленим сиром

Інгредієнти:

  • філе лососевих – 350-500 грамів;
  • каструля води;
  • картопля (2-3 шт.);
  • морква;
  • цибулина;
  • заморожений плавлений сир;
  • сіль, лаврове листя.

Рекомендації приготування:

  • У глибокій каструлі доводять до кипіння необхідний обсяг води.
  • Солять, кладуть нарізані шматочки риби.
  • З картоплі ножем для чищення овочів знімають шкірку, чистять, нарізають кубиками і вводять в бульйон.
  • Морквину чистять, подрібнюють на тертці і обсмажують на олії разом з порізаною цибулею.
  • Овочі закидають у бульйон. Кладуть спеції.
  • Заморожений плавлений сир труть. За 60 секунд до завершення варіння засипають в суп.
  • Суп з червоною рибою і плавленим сиром готовий до подачі на стіл та дегустації!

Щоб рибний суп вийшов особливо насиченим і смачним – використовуйте червону рибу різних видів – форель, лосось, сьомгу та інші.
Готовий суп не розливайте по порційних тарілках відразу, дайте йому настоятися із закритою кришкою десять хвилин.

Дивіться також:  Мінестроне: класичний рецепт і 6 варіантів, як приготувати італійський овочевий суп

Готуємо по-фінськи

Інгредієнти:

  • лосось – 500 грам;
  • 3 цибулини;
  • 3 стручки болгарського перцю;
  • 2 моркви;
  • 2 томата або 1 стіл. ложка томату-пюре;
  • соняшникова олія (4 стіл. ложки);
  • 7-8 картоплин;
  • 5 стіл. ложок сиру (тертого);
  • зелень кропу, сіль.

Рекомендації приготування:

  • У каструлю наливають джерельну або очищену воду. Лососеві сорти розбирають і кидають в каструлю. Доводять до закипання.
  • Цибулину звільняють від шкірки, рубають. Морква чистять ножем для овочів і подрібнюють на крупній тертці. Овочі викладають на сковорідку з олією і пасерувати. Додають томат-пюре або нарізані кубиками помідори. З’єднують обжарку з бульйоном.
  • Одночасно кладуть нарізані соломкою картопля, болгарський перчик і тушкують до готовності.
  • Тертий сир, яким можна посипати суп вже в порційних тарілках, додасть страві особливий пікантний смак.

Крем-суп з червоної риби

Інгредієнти:

  • 950 грам червоної риби;
  • кілька бульб картоплі;
  • 3 цибулини;
  • масло соняшнику (3 стіл. ложки);
  • цибуля порей;
  • зелень кропу;
  • лаврушка (листя);
  • перець, дрібна кухонна сіль.

Рекомендації приготування:

  • Рибу миють і акуратно чистять ножем для чищення. Звільняють від нутрощів. У каструлю складають рибу, наливають воду і ставлять варитися бульйон.
  • Як тільки звариться, її виймають і дають охолонути.
  • Картоплини звільняють від шкірки, миють і нарізають кубиками. Закидають у свіжозварений бульйон.
  • З цибулини знімають піну, промивають, розрізають навпіл і дрібно рубають кожну половинку.
  • Для отримання красивого кольору супу їх можна обсмажити на соняшниковій олії. Додають до супу.
  • У зварений суп кладуть відварену рибу і подрібнюють блендером.
  • Подають з грінками або сухариками. Перед подачею крем суп посипають зеленню.

З оливками, солоними огірками та каперсами

Інгредієнти:

  • 1-1,5 кг риби;
  • 5-6 картоплин;
  • 2 великі моркви;
  • півсклянки крупи, пшона;
  • корінь зеленої петрушки;
  • 150 грам зелених горошин;
  • 2 ріпчасті цибулини;
  • 2 солоних огірка;
  • кілька оливок;
  • 2 стіл. ложки каперсів;
  • лимон;
  • зелень петрушки, сіль.
Дивіться також:  Як зварити суп з фрикадельками

Рекомендації приготування:

  • Рибу розбирають: відокремлюють голову, хвостик, кісточки. З рибних відходів варять насичений бульйон. По готовності його обов’язково проливають через сито або двошарову марлю.
  • Шматки риби посипають сіллю, збризкують лимонним соком і знову відправляють в каструлю. Потім заливають процідженим бульйоном і продовжують варити.
  • При закипанні в нього кладуть попередньо замочене пшоно і нарізану брусками картоплю.
  • Заздалегідь підготовлені овочі – покришені цибулю і петрушку, нашатковану моркву, горошок, перець, каперси, огірки також відправляють в суп, коли він закипить з картоплею. Не забувають посолити.
  • Перед закінченням варіння додають розрізані навпіл оливки.

Хочете красиво подати суп з червоної риби? Не забудьте покришити в нього зелень. Лимон нарізати скибочками і покладіть в порційні тарілки з супом.

З хребтів червоної риби

Інгредієнти:

  • 0,5 кг хребтів лососевих;
  • 0,5 кг зелені (свіжої);
  • цибуля ріпчаста;
  • корінь петрушки;
  • яйця (С1) – 5-6 шт.;
  • 100 грамів крупи пшона;
  • 100 грам сметани (середньої густоти);
  • сіль йодована.

Рекомендації приготування:

  • Хребти риби промивають, варять з них бульйон. Цибулину звільняють від лушпиння і разом з коренем петрушки кидають в каструлю.
  • Бульйон проціджують, солять, кладуть у нього добре промите пшоно і продовжують варити.
  • У суп обов’язково додають свіжу зелень і покришені зварені круто яйця.
  • Готовий суп заправляють підсоленою сметаною.

Овочеве перша страва

Інгредієнти:

  • 1,5 кг лосося або форелі (можна взяти червону рибу кількох видів);
  • маргарин (столовий) – 25 грам;
  • невеликі цибулини – 3 шт.;
  • 5 червоних свіжих томатів;
  • коріння петрушки і селери (по можливості);
  • борошно (4 стіл. ложки);
  • 5 часточок часнику;
  • морква;
  • 300 грам свіжої зелені;
  • півсклянки нежирної сметани;
  • лаврове листя;
  • кілька горошин чорного перцю;
  • одна гвоздика;
  • червоний перчик (мелений);
  • сіль кухонна.
Дивіться також:  Суп на яловичому бульйоні – 13 рецептів приготування

Рекомендації приготування:

  • Від відділяють філе риби, звільняють від кісточок і обробляють її на шматочки.
  • З рибних відходів варять бульйон з додаванням цілих головок цибулі та спецій.
  • Потім бульйон переливають через ситечко або марлеву тканину в іншу каструлю, з’єднують з рибним філе і варять.
  • Після закипання не забувають покласти в суп терту моркву, селеру, петрушку, продовжують варити.
  • Борошно пасерувати на маргарині, з’єднують з бульйоном.
  • На завершення готування приєднують кубики томатів, подрібнений часник, сметану, солять і перчать. Виймають шумівкою розварені головки цибулі.

Суп з солоної червоної риби

Інгредієнти:

  • 200 грам малосоленой червоної риби;
  • картопля – 5 шт.;
  • морква молода;
  • цибулина – 2 шт.;
  • півсклянки рисової крупи;
  • йодована сіль, лаврове листя.

Рекомендації приготування:

  • Готують овочі. Картоплю і моркву чистять, миють, подрібнюють. Картоплю нарізають брусочками, моркву – соломкою.
  • Закидають овочі в киплячу воду і варять бульйон. Як закипить, додають промитий рис, цілу очищену цибулину, спеції.
  • Через п’ятнадцять хвилин додають рибу, нарізану шматочками.
  • Дають супу потомитися, кладуть спеції, через десять хвилин вимикають.
  • Подають в порційних тарілках, полив сметаною.