Суп з цвітної капусти – 8 рецептів приготування

Важко переоцінити значення овочів у повсякденному харчуванні людини. Суп з цвітної капусти наповнений цілющими властивостями, а готувати його можна цілий рік.

Суп-пюре з цвітної капусти

Готується він не лише свіжою, але з замороженої капусти. Просте поживна страва здатне принести задоволення всім домочадцям.

Щоб зберігся гарний колір овоча, слід у воду додати трохи цукру. Ще смачніше стане юшка, якщо замість звичайної води використовувати мінералку.

Інгредієнти:

  • цибуля – 1 шт.;
  • цвітна капуста – 550 г;
  • білий перець;
  • овочевий бульйон – 1 літр;
  • вершки – 110 мл;
  • сіль;
  • картопля – 2 шт.;
  • масло;
  • оливкова олія – 1 ст. ложка;
  • перець рожевий – 3 р.

Приготування:

  • Нашаткувати цибулину. Картоплю нарізати кубиками. Помістити в сковороду. Влити олію. Обсмажити.
  • Розібрати на суцвіття овоч. Помістити в каструлю. Залити бульйоном. Влити вершки. Присипати спеціями.
  • Проварюють півгодини. Присолити. Додати засмажку. Потомити п’ять хвилин.
  • Включити блендер. Збити суп. Присипати рожевим перцем.

З додаванням брокколі

Суп з брокколі та цвітної капусти виходить ніжним, ароматним, корисним.

Інгредієнти:

  • вершки – 210 мл;
  • спеції;
  • цвітна капуста – 1 качан;
  • зелень;
  • брокколі – 1 вилок;
  • вода – 900 мл;
  • цибуля – 1 шт.;
  • оливкова олія – 35 мл

Приготування:

  • Розділити на суцвіття овочі. Розкласти на деко. Збризнути маслом. Відправити в духовку. Запікати в духовій шафі (200 градусів). Повинен овоч зарум’янитися. Відправити в каструлю.
  • Нашаткувати цибулину. Влити масло в сковороду. Обсмажити. Помістити цибульні кубики. Засмажити. Надіслати до капусти.
  • Залити водою. Проварити.
  • Подрібнити, використовуючи блендер.
  • Присолити. Посипати перцем. Закинути спеції. Перемішати.
  • Порубати часникові зубки. Відправити в юшку. Влити вершки. Перемішати.
  • Прогріти. Присипати нашаткованої зеленню.

Крем-суп з вершками

Нагадує страву з дитинства. Крем-суп з цвітної капусти з вершками виходить ніжним, а сир надає особливий смак і аромат.

Дивіться також:  Крем-суп з брокколі і спаржі з фото

Інгредієнти:

  • сіль;
  • морква – 1 шт.;
  • вершкове масло – 1 ст. ложка;
  • сир – 120 г;
  • цвітна капуста – качан;
  • цибуля – 1 шт.;
  • вода – 1450 мл;
  • перець;
  • картопля – 2 шт.;
  • вершки – 120 мл

Приготування:

  • Промити качан. Суцвіття проварити. Вода повинна бути подсолена. Потрібно чверть години. Рідину злити.
  • Нашаткувати цибулю. Засмажити в каструльці використовуючи вершкове масло.
  • Картопля та моркву потрібно у вигляді кубиків. Помістити до цибулі. Загасити.
  • Залити водою. Проварити.
  • Помістити капусту. Тушкувати пару хвилин. Збити.
  • Залити вершками. Натерти сир. Відправити в суп. Присолити і приправити. Закип’ятити. Тушкувати пару хвилин.

Супчик для першого прикорму

Для кожної мами перше харчування малюка – подія. Тому важливо правильно приготувати перший супчик, щоб він припав дитині за смаком.

Інгредієнти:

  • цвітна капуста – 7 суцвіть;
  • вода.

Приготування:

  • Помістити в каструльку суцвіття. Залити водою. Вона повинна покрити капусту повністю. Проварити. Потрібно вісім хвилин.
  • Взяти блендер. Збити.

Курячий суп з кольоровою капустою

Незважаючи на те, що страва малокалорийное, воно виходить дуже поживним.

Інгредієнти:

  • оливкова олія – 1 ст. ложка;
  • філе куряче – 220 г;
  • спеції;
  • томати – 320 г;
  • вода – 50 мл;
  • капуста цвітна – 125 г;
  • сіль;
  • морква – 35 г;
  • зелень;
  • цибуля – 110 р.

Приготування:

  • Закип’ятити воду. Нарізати грудку. Дрібні шматочки відправити у воду.
  • Томати очистити. Для цього обшпарити окропом і зняти шкірку. Порубати.
  • Нарізати моркву кубиками. Нашаткувати цибулю. Капусту порізати. Потрібні невеликі шматочки. Закинути в окріп. Розмішати. Закип’ятити. Прибрати піну. Від цього бульйон вийде чистіше.
  • Закинути томати. Присипати спеціями. Підсолити. Влити оливкову олію. Перемішати. Проварити сім хвилин.
  • Прикрасити нашаткованої зеленню.

На м’ясному бульйоні

Цю юшку можна давати всій родині.

Дивіться також:  Грибний суп з плавленим сиром – 8 рецептів приготування

Інгредієнти:

  • свинина – 270 г;
  • морква – 1 шт.;
  • зелень;
  • капуста – 0,5 кг вилка кольорова;
  • перець чорний мелений;
  • картопля – 3 шт.;
  • сіль;
  • цибуля – 1 шт.

Приготування:

  • Нашаткувати цибулю. Нарізати картоплю. Порізати моркву. Розібрати капусту, необхідні окремі суцвіття.
  • М’ясо залити водою і відварити. У готовий бульйон покласти моркву, цибулю і картоплю. Проварити чверть години.
  • Помістити суцвіття. Відварити. Потрібно вісім хвилин.
  • Зелень порубати. Присипати юшку.

З фрикадельками

Цей суп особливо оцінять діти. Якщо ви не можете нагодувати малюка рідкою їжею, то це блюдо прийде вам на допомогу.

Інгредієнти:

  • вода – 950 мл;
  • зелень – 15 г;
  • картопля – 3 шт.;
  • оливкова олія;
  • цибуля – 0,5 шт.;
  • морква – 120 г;
  • сіль;
  • томатна паста – 1 ч. ложка;
  • цвітна капуста – 7 суцвіть;
  • фарш – 230 р.

Приготування:

  • Нашаткувати цибулю. Розжарити масло в сковорідці. Помістити цибульні кубики.
  • Взяти тертку. Моркву подрібнити. Відправити до цибулі. Засмажити. Влити томатну пасту. Перемішати. Накрити кришкою.
  • Картоплю порізати.
  • Закип’ятити воду. Закинути картопляні кубики. Проварити вісім хвилин. Підсолити. Зняти піну. Додати капусту. Проварити. Знадобиться сім хвилин. Закинути засмажку.
  • Скачати кульки з фаршу. Зробити їх дрібніші. Фарш можна використовувати будь-який. Помістити в суп. Відварити.

Сирний варіант приготування

Живильний варіант приготування.

Інгредієнти:

  • сир – 6 пластинок;
  • яловичина – 320 г;
  • перець чорний;
  • капуста цвітна – вилок;
  • морська сіль;
  • вода – 2900 мл;
  • картопля – 2 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • петрушка – 10 г;
  • вершкове масло – 35 р.

Приготування:

  • Нарізати м’ясної шматок. Знадобляться порційні шматки. Залити водою.
  • Помістити цибулину. Вона повинна бути очищена. Відварити. Дістати цибулю.
  • Розділити на суцвіття качан. Якщо є сильно великі, то порізати.
  • Помістити вершкове масло на сковороду. Додати суцвіття. Обсмажити.
  • Знадобляться кубики моркви і картоплі. Відправити в бульйон.
  • Помістити сирні пластинки в бульйон. Присипати нашаткованої петрушкою.
  • Закинути засмажку. Присолити. Додати перець.
  • Проварити сім хвилин. Розмішати.
Дивіться також:  Молочний суп з вермішеллю – 7 рецептів приготування: смачно і швидко!