Суп з цвітної капусти з куркою – 8 кращих рецептів

Гарячий ароматний суп з цвітної капусти з куркою – корисне і поживне перше блюдо. Його можна вводити в раціон навіть самих маленьких гурманів – у віці старше 1 року. Є відразу кілька вдалих рецептів такого частування з різними інгредієнтами в складі.

Простий суп з цвітної капусти з куркою

Інгредієнти:

  • куряче м’ясо – половинка тушки;
  • цвітна капуста – 1 качан;
  • великого розміру картопля – 1 шт.;
  • морква і цибуля – за смаком;
  • сухі трави;
  • сіль;
  • перепелине яйце – 3 шт.

Приготування:

  • Зняти з курятини шкірку. Порубати частину на шматки. Відправити варитися в солоній воді.
  • Через 25 хвилин засипати до м’яса всі овочі, порізані шматочками.
  • Коли картопля стане м’якою, зняти з кісток м’ясо розділити на волокна і повернути в суп.
  • Додати спеції.
  • Після повторного закипання залити у частування збиті яйця (тонкою цівкою).
  • Поварити ще пару хвилин.

Якщо перебити всі інгредієнти в каструлі заглибним блендером, то вийде ніжний крем-суп.

В мультиварці

Інгредієнти:

  • капуста – ½ кіло;
  • курятина – півкіло будь-яких частин;
  • картопля – 4 бульби;
  • масло, сіль;
  • лук, морква – по 1 шт.;
  • зелень.

Приготування:

  • Капустяні суцвіття крупно порізати. Видалити товсті частини стебел.
  • Картоплю порізати шматочками.
  • Залишилися овочі дрібно покришити і обсмажити в чаші розумною помічниці на олії до рум’яності.
  • Надіслати до засмажки інші інгредієнти.
  • Посолити майбутній суп.
  • Готувати страву у відповідному режимі 35 – 45 хвилин.

За 5 хвилин до кінця варіння засипати в чашу порізану зелень.

З плавленим сиром

Інгредієнти:

  • набір для бульйону (курка) – 250 г;
  • овочі (цибуля, картопля, морква) – по 1 шт.;
  • цибуля зелена – 2 – 3 пера;
  • плавлений сирок – 2 – 3 шт.;
  • суцвіття цвітної капусти – 1 ст.;
  • вершковий жир – 2 десертні ложки;
  • кам’яна сіль і ароматні трави.
Дивіться також:  Крем-суп з гарбуза – 10 рецептів приготування

Приготування:

  • Зварити бульйон з курки. До вже готового м’яса засипати дрібні шматочки картоплі.
  • З решти овочів приготувати рум’яну піджарку на вершковому жирі.
  • Відправити її в суп разом з капустяними суцвіттями.
  • Через 15 хвилин засипати дрібні шматочки зеленого лука і порізаний сир брусочками.
  • Коли останній розчиниться, можна солити частування і присмачувати спеціями.

Готовий сирний суп особливо смачно пробувати з цибульними/часниковими грінками.

Крем-суп з цвітної капусти з куркою

Інгредієнти:

  • філе курятини на остові – 1 шт.;
  • стебло від селери – 1 шт.;
  • морква (сира), часник і цибуля – за смаком;
  • цвітна капуста – 2 вилка;
  • петрушка – за бажанням;
  • плавлений сир без добавок – 350 г;
  • сіль і перець горошком.

Приготування:

  • У каструлю відправити відразу курятину і очищені овочі цілком. Тільки капусту потрібно розділити на «парасольки».
  • Додати в ємність і петрушку без стебел. Всипати сіль і перець.
  • Разом продукти варити в каструлі 35 хвилин. За цей час м’ясо повинно повністю приготуватися, а овочі стати м’якими.
  • Залишається всипати сир і дочекатися його розчинення.
  • Пюрировать блюдо заглибним блендером.
  • Довести до кипіння.

Подати суп-пюре з цвітної капусти з тостами з багета.

Дієтичний рецепт з курячим філе

Інгредієнти:

  • морква – 1 шт.;
  • філе курятини – 250 – 280 м;
  • цвітна капуста – 8 суцвіть;
  • свіжозаморожену зелений горошок – 5 десертних ложок;
  • сіль – за смаком.

Приготування:

  • Філе курятини відправити в спеціальну насадку блендера. Перетворити в фарш. Посолити.
  • Зліпити з отриманої маси невеликі кульки. Відправити їх в киплячу підсолену воду.
  • Через 5 – 6 хвилин засипати горошок, додати кружечки моркви і капустяні суцвіття.
  • Варити суп до готовності всіх компонентів.

Готову страву за бажанням досолити. Додати спеції.

Дивіться також:  Суп Рамен – 7 рецептів, як приготувати в домашніх умовах

З додаванням грибів

Інгредієнти:

  • стегна без шкіри – півкіло;
  • картопляні бульби – 2 шт.;
  • цвітна капуста – 200 – 250 м;
  • цибулька – 1 шт.;
  • салатний перець – ¼ шт.;
  • морква – ½ шт;
  • очищені печериці – 100 г;
  • пісне масло, сіль і зелень.

Приготування:

  • Спочатку обсмажити на сковороді цибулю. Потім засипати до нього терту моркву і шматочки очищених грибів.
  • Через 6 – 7 хвилин засипати соломку болгарського перцю і зрізане з кісток куряче м’ясо.
  • Готувати інгредієнти в сковорідці разом ще хвилин 5.
  • Перекласти зажарку в каструлю. Додати «парасольки» цвітної капусти, брусочки картоплі.
  • Посолити майбутній суп.
  • Варити страву до готовності всіх інгредієнтів.

Готовий суп з куркою і цвітною капустою подавати з великою кількістю подрібненої зелені.

Готуємо з зеленим горошком

Інгредієнти:

  • філе курятини – 300 – 350 г;
  • «парасольки» цвітної капусти – 200 – 250 м;
  • морква – половинка великого коренеплоду;
  • консервований зелений горошок (разом із заливкою) – 2 ст.;
  • плавлений сир без добавок – 1 – 2 шт.;
  • овочева суміш (приправа) – 1 десертна ложка;
  • білий цибуля – 1,5 шт.;
  • олія, сіль, зелень петрушки – за смаком.

Приготування:

  • У каструлі з водою відправити варитися курятину з кольоровою капустою.
  • Паралельно приготувати засмажку на будь-якій рослинній олії з цибулі і моркви. Можна за смаком додати до них часник.
  • До вже готової курятині відправити засмажку. Додати горошок разом із заливкою.
  • Варити масу 6 – 7 хвилин.
  • Все посолити, додати приправу і шматочки плавленого сиру.
  • Ще через 5 хвилин вимкнути нагрів плити і засипати супчик зеленню петрушки. За цей час сир вже повинен повністю розплавитися.

Смачно подавати до обіду з часниковими або цибульними сухариками.

Дитячий суп з кольоровою капустою з куркою

Інгредієнти:

  • філе курятини – 100 г;
  • картопля – 1 шт.;
  • морква – 1/3 головки;
  • цибуля – ½ головки;
  • цвітна капуста – 50 г;
  • салатний перець солодкий – 50 г;
  • перепелине яйце – 1 шт.;
  • сіль – за смаком;
  • очищена вода – 1 л.
Дивіться також:  Суп з кільки в томатному соусі – 6 рецептів, як приготувати смачний суп

Приготування:

  • Залити шматочки філе водою. Дочекатися закипання і злити перший бульйон. Налити свіжу воду.
  • Всі овочі потрібно дрібно нарізати і відправити в каструлю після другого закипання бульйону.
  • Мінімально посолити. Варити дитячий суп до готовності всіх компонентів.
  • За бажанням можна пюрировать готову страву.

Перепелине яйце потрібно зварити окремо. Розкласти його шматочки на порцію першої страви.

Якщо приготувати обговорюваний суп без калорійних жирних інгредієнтів, він відмінно підійде на період дієти. Блюдо виходить легким, при цьому ситним та смачним. Він може стати відмінним варіантом дієтичного вечері, який не обтяжує шлунок і не шкодить фігурі.