Загрузка...

Суп з фрикадельками – 10 рецептів з фаршу

Дуже люблять найменші члени родини суп з фрикадельками. Рецепт з фаршу цієї страви варто записати кожній мамі. Сподобається ситне гаряче блюдо і дорослим. Особливо якщо трохи урізноманітнити його всілякими пікантними спеціями і ароматними травами.

Класичний рецепт з фаршу

Таке смачне поживне блюдо для обіду готується з наступних компонентів: 2 л чистої питної води, морква, яйце, біла цибулина, 2 картоплини, 220 г будь-якого м’ясного фаршу, 2 листочки лавра.

  • На першому етапі господині потрібно зайнятися засмажкою. Для цього морквина і цибулина дрібно шинкують будь-яким зручним способом, після чого обсмажуються на змащеній олією сковороді.
  • Картопля подрібнюється кубиками.
  • Фарш посолити за смаком і за бажанням додати в нього будь-які ароматні трави. Зі спеціями маса повинна трохи постояти, щоб вона просочилася приправами.
  • До м’ясного продукту додається яйце, після чого він руками добре вимішується, що прибирається в пакет і відбивається об стільницю. Це дозволить фрикадельок відмінно ліпитися.
  • Мокрими руками зліпити маленькі кульки, помістити в каструлю з киплячою підсоленою водою. Приблизно через 7-8 хвилин в ємність відправляється картопля, листочки лавра і зажарка.
  • Вариться страва до готовності всіх компонентів.
  • Кожна порція страви прикрашають гілочками свіжої петрушки.

    Готуємо гаряче блюдо в мультиварці

    Якщо на приготування обіду зовсім немає часу, можна довірити цей процес кухонних помічниці. Підійде будь-яка модель мультиварки. За рецептом потрібно підготувати наступні продукти: 270 г свинячого фаршу, маленька цибулина, жменю вермішелі, 1,5 л очищеної води, морквина, пучок кропу, 3 картоплини.

  • Свинячий фарш солиться за смаком, поділяється на шматочки, кожен з яких скочується в кульки.
  • Зелень дрібно рубається, морква нарізати тонкими кружечками, цибулю – кубиками.
  • Всі інгредієнти разом з вермішеллю закладаються в чашку пристрою, заливаються підсоленою водою. Можна всипати будь ароматні трави за смаком.
  • У режимі «Гасіння» суп з фрикадельками в мультиварці буде нудитися близько години.
  • Залишається лише перелити гаряче блюдо в супницю.

    З курячого фаршу — покроковий рецепт

    Курячі фрикадельки завжди виходять особливо ніжними. Ще радує їх невисока калорійність. З продуктів для супу потрібно підготувати: 270 г курячого фаршу, 3-4 картоплини, цибулину, по 30 г кореня селери і петрушки, 1/3 ч. л. каррі, 3 ст. л. вершкового масла, пучок зелені.

    Спробуйте також:  Крем – суп з брокколі – 6 рецептів, як приготувати

  • Соломкою за допомогою спеціальної терки шинкують коріння, а також морква.
  • Картопля крупно ріжеться.
  • Цибулю – дрібно кришиться і обсмажується на вершковому маслі, поки шматочки не стануть прозорими.
  • У обжарку висипаються підготовлені корінці і морквина, разом продукти готуються 3-5 хвилин. В самому кінці вони посипаються каррі.
  • У киплячу воду в каструлі закидається картопля.
  • Як тільки рідина закипить повторно, в неї можна викладати зроблені з підсоленого фаршу дрібні фрикадельки.
  • Через 20 хвилин варіння на слабкому вогні в суп відправляється зажарка і сіль за смаком.
  • Коли страва буде повністю готовий, посипати його подрібненою зеленню.
  • Подається суп без сметани і будь-яких соусів.

    Сибірський суп з фрикадельками і кислою капустою

    Густий наваристий суп по-сибірськи включає в себе досить багато інгредієнтів, серед яких: 4 картоплини, 550 г будь-якого м’ясного фаршу, трохи більше половини склянки перловки, 3 шт. гвоздики, цибулина, 4 томати, солодкий болгарський перчик, 1,5 ст. кислої капусти, морква, 2-3 часникового зубчики, будь-які інші спеції за смаком.

  • З підсоленого і відбитого фаршу ліпляться маленькі фрикадельки, які відправляються варитися з листочками лавра.
  • Перловка добре промивається і вариться в окремому посуді до повної готовності.
  • Картопля ріжеться невеликими брусочками і відправляється до м’яса.
  • Овочі, що залишилися подрібнюються зручним способом. Спочатку на будь-якому жирі до прозорості обсмажується цибуля, після чого він нудитися на повільному вогні вже з тертою морквиною і кубиками перцю. За пару хвилин до готовності овочів до них додаються подрібнені томати без шкірки.
  • Часник розтирається з крупною сіллю в ступці, після чого разом з піджаркою відправляється в каструлю до інших компонентів.
  • Залишилося додати в блюдо перлову крупу і промиту водою від надмірної кислоти капусту.
  • Через 5-7 хвилин кипіння в суп кидається гвоздика, і він повністю готовий.
  • Перед зняттям проби частування має настоятися протягом 15-20 хвилин.

    З додаванням вермішелі

    Такий легкий супчик цілком можна їсти на обід навіть при дотриманні дієти для схуднення. Для його приготування береться: пара бульб картоплі, цибулина, пучок свіжої зелені (кріп, петрушка), цибулина, 350 г змішаного м’ясного фаршу, жменю будь вермішелі, 80 г панірувальних сухарів, пара часникових зубков.

    Спробуйте також:  Суп з сьомги - 7 смачних рецептів приготування

  • Фарш солиться, після чого вимішується з подрібненими зубками часнику, панірувальними сухарями і сіллю. Можна приправити його улюбленими спеціями.
  • Цибуля, морква і картопля чиститься і подрібнюються, після чого опускаються в каструлю з киплячою водою. Коли картопля стане м’якою, можна додавати фрикадельки. Особливо зручно опускати їх в окріп по одній ложці.
  • Через 10 хвилин варіння страви в нього засипається тоненька вермішель.
  • Ще через 5 хвилин можна знімати суп з вогню і розливати по тарілках.

    Як приготувати суп з фрикадельками і рисом?

    Рис додасть частування ситності. Можна використовувати його разом з картоплею або ж залишити тільки крупу (1 склянка). Крім рису береться: 580 г м’ясного фаршу, морквина, 3 картоплини, щіпка куркуми, цибулина.

  • Рис добре промивається в декількох водах, а картоплю нарізати кубиками. Обидва інгредієнта відправляють варитися в киплячій воді.
  • Коли зазначені компоненти стануть м’якими, додаються зліплені з фаршу фрикадельки, сіль, спеції. Крім куркуми, можна брати будь-яку приправу.
  • З цибулі і моркви на жирі готується піджарка, яка додається в суп в самому кінці варіння.
  • Через пару хвилин його можна спробувати на сіль і знімати з вогню.
  • Такий смачний суп зі сметаною і майонезом.

    Рецепт для дітей з індичкою

    Легкий корисний супчик за вказаною рецептом може сміливо пробувати будь малюк старше 1 року. Для фрикадельок слід використовувати фарш з індички (130 м), а для бульйону: половинку морквини, 2 картоплини, маленьку цибулину, сушений кріп.

  • Всі овочі дрібно нарізати. Обсмажувати в дитячому супі їх не потрібно.
  • Цибуля, морква і картопля відправляються в киплячу воду разом з дрібкою солі.
  • Через 10 хвилин у суп відправляються сформовані мокрими руками з підсоленого фаршу кульки.
  • Разом всі інгредієнти варяться ще 15 хвилин.
  • За хвилинку до вимикання частування посипається кропом.
  • Малюкові страва подається тільки в свежеприготовленном вигляді. Готові фрикадельки для супу разламываются на дрібні шматочки.

    Гороховий суп з фрикадельками

    При бажанні два смачних варіанти першого страви можна з’єднати в одне частування – гороховий і суп з м’ясними фрикадельками. З інгредієнтів знадобиться: 280 г м’ясного фаршу, морквина, 1 ст. колотого гороху, 2 картоплини, половинка цибулини, 2 картопляні бульби.

  • Після вимочування у холодній воді всю ніч горох відправляється варитися (іншої рідини). Коли маса закипить, в неї додаються брусочки картоплі.
  • Спочатку на сковороді, змащеній маслом, обсмажуються подрібнені овочі, що залишилися, а потім і фрикадельки.
  • Зажарка відправляється до гороху та картоплі. Коли останні інгредієнти помітно розм’якшаться, блюдо готове до вживання.
  • Спробуйте також:  Рибний суп з консервів — 7 рецептів приготування

    Якщо потрібно скоротити калорійність, можна відмовитися від обжарювання продуктів.

    Турецький суп з сочевицею і м’ясними кульками

    Страви з фрикадельками на турецький манер виходить смачним і оригінальним. Замість звичного для нас гороху в нього додається сочевиця (півсклянки продукту будь-якого сорту), а також: яловича кісточка з м’ясом, цибулина, 350 г яловичого фаршу, маленький солодкий перець (болгарський), 4 картопляні бульби, морквина, суміш перців.

  • З кістки і 1,5 л солоної води вариться бульйон.
  • Нарізані овочі (крім картоплі) смажать на жирі до м’якості, після чого перекладають у тарілку.
  • З фаршу формуються невеликі кульки, які готуються на тій же сковороді до появи апетитною скоринки.
  • Бульйон проціджують, у нього надсилаються кубики картоплі, промита сочевиця, а також м’ясо.
  • Додається перець і сіль.
  • Через 10 хвилин після закипання в каструлю закладається зажарка.
  • Коли картопля стане м’якою, конфорка вимикається, а суп залишається на теплій плиті настоюватися.
  • Подається страва з гострими часниковими грінками.

    З рибними фрикадельками

    Це страва для справжніх гурманів, які люблять морепродукти. Фрикадельки в суп будуть зроблені з риби (240 г) та дрібних креветок (180 г). Також використовуються: 3 великі картоплини, по 1 шт. моркви і білого лука, дрібка сушеної петрушки. Далі розповідається, як смачно приготувати суп з фрикадельками з риби.

  • Рибне філе і очищені розморожені креветки перетворюються в однорідний фарш. Його потрібно добре посолити і при бажанні приправити відповідними ароматними травами.
  • З отриманої маси ліпляться фрикадельки.
  • З цибулини і кубиків картоплі вариться бульйон.
  • Приблизно через 15 хвилин після закипання рідини в неї відправляється натерта і обсмажені на вершковому маслі морквина.
  • Коли картопля стане м’якою, можна викидати цибулину, солити бульйон, а також відправляти у нього рибні кульки.
  • Важливо заважати частування, щоб фрикадельки не злипалися.
  • За пару хвилин до готовності бульйон посипається петрушкою.
  • За смаком кожна порція супу доповнюється нарізаною слайсами оливкою.

    Загрузка...