Суп з галушками – 7 рецептів приготування

Суп з галушками – українське блюдо, яке можна приготувати як традиційним способом, так і з додаванням інших інгредієнтів.

Як зробити класичні галушки для супу?

Для того, щоб блюдо вийшло, таким як треба, треба правильно зробити галушки для супу.

Необхідні продукти:

  • зелень і сіль на свій смак;
  • два склянки борошна;
  • 250 мілілітрів води;
  • 30 грамів масла.

Процес приготування:

  • У мисці перемішуємо борошно з сіллю і заливаємо водою. Починаємо заважати, так щоб отримана маса почала відходити від посуду.
  • Нагріваємо ємність з водою, вона повинна кипіти, злегка солимо і ложкою викладаємо туди невеликі шматочки тіста.
  • Доводимо до готовності протягом 10 хвилин, після чого викладаємо на тарілку, заправляємо олією і подрібненою зеленню.

Курячий суп з галушками

На цей рецепт піде не більше 20 хвилин, найголовніше – швидко зробити галушки для супу.

Необхідні продукти:

  • дві картоплини;
  • одна морква;
  • близько літра курячого бульйону;
  • спеції і зелень за бажанням;
  • тісто для галушок.

Процес приготування:

  • Можна використовувати вже заздалегідь приготований бульйон. Якщо ж у вас його немає, то візьміть невеликий шматок курки, вагою близько 300 грамів та відваріть його в воді.
  • Поки він готується, морква подрібніть на тертці і обсмажте на сковороді. Картоплю перетворіть в кубики середнього розміру.
  • Коли бульйон буде готовий, вийняти курку, дочекатися кипіння, покласти в нього моркву, тримати на плиті близько 5 хвилин.
  • Через цей час у каструлю викладаємо картоплю, готуємо ще 15 хвилин, і починаємо відщипувати від тіста шматочки галушок і класти їх до супу.
  • Робимо низький рівень нагріву і доводимо до повної готовності протягом 7 хвилин, подавати краще за все з зеленню.

Доповнюємо рецепт фрикадельками

Зробити суп більш ситним і насиченим можна, якщо додати в нього м’ясо, наприклад маленькі фрикадельки.

Дивіться також:  Грибний суп з сиром – 7 рецептів приготування

Необхідні продукти:

  • три картоплини;
  • цибулина і моркву;
  • близько 300 грам фаршу;
  • спеції та зелень на свій смак;
  • 50 грам масла;
  • тісто для галушок.

Процес приготування:

  • Ставимо на вогонь каструлю з водою, поки вона закипає, готуємо інші продукти.
  • Фарш змішуємо з нарізаною цибулею, заправляємо обраними спеціями. З отриманої маси вылепляем невеликі кульки і викладаємо їх у киплячу воду.
  • Через кілька хвилин відправляємо в каструлю подрібнену кубиками картоплю.
  • Наступними підуть галушки, відірвіть від тесту невеликі шматочки і покладіть в бульйон.
  • На гарячій сковороді обсмажте терту моркву і цибулю до м’якості і викладіть до решти продуктів. Даємо страви покипіти ще близько п’яти хвилин і знімаємо. При подачі оформляємо зеленню.

Суп з часниковими галушками

Щоб приготувати суп з часниковими галушками не потрібно запасатися якимись особливими продуктами, досить зробити пікантне тісто для галушок.

Необхідні продукти:

  • цибулина і морквина;
  • п’ять картоплин;
  • два літри бульйону або води;
  • приправи за своїм смаком;
  • два яйця;
  • три зубчики часнику;
  • 350 грам борошна.

Процес приготування:

  • Нагрійте воду або бульйон, викладіть туди попередньо нарізану кубиками картоплю, тримайте близько 15 хвилин.
  • За цей час потрібно приготувати тісто для галушок: змішуємо борошно з сіллю, нарубаним часником і зазначеною кількістю яєць. Отриманий згусток перетворити в ковбаску, розрізати на маленькі шматочки.
  • Цибулю і моркву подрібнити будь-яким способом, трохи обсмажити на сковороді.
  • Коли картопля буде майже готова, додаємо в суп спочатку галушки, а коли вони почнуть плавати на поверхні, додаємо зажарку. Тримаємо на середньому вогні ще близько 8 хвилин і можна подавати.

Грибний суп пісний

Це легке і смачне блюдо ідеально підходить для обіду під час посту.

Необхідні продукти:

  • моркву і цибулина;
  • тісто для галушок;
  • три картоплини;
  • 200 грам грибів;
  • близько трьох літрів води;
  • спеції на свій смак.
Дивіться також:  Рецепт супу Бограч гуляш

Процес приготування:

  • Воду поставте на вогонь грітися, а в цей час перетворіть картоплю в квадратики. Викладіть його після кипіння.
  • Цибулю, гриби і моркву наріжте на невеликі шматочки і обсмажте на сковороді, додаючи їх по черзі.
  • У бульйон покладіть вибрані спеції і галушки. Дочекайтеся, коли вони спливуть, і всипайте засмажку.
  • Тримайте на плиті ще близько 8 хвилин після кипіння.

Рецепт на курячому бульйоні

Цей суп один з найбільш легких і смачних. Усі потрібні інгредієнти напевно найдуться вдома, і ви зможете швидко зробити ситний обід.

Необхідні продукти:

  • одне куряче філе;
  • три картоплини;
  • цибулина і морквина;
  • тісто для галушок;
  • спеції за своїм бажанням.

Процес приготування:

  • Ставимо на вогонь каструлю з водою, чекаємо, поки почнеться процес кипіння, і кладемо туди м’ясо. Його потрібно варити не менше двох годин, щоб рідина стала прозорою. Не забудьте викласти вибрані приправи.
  • Через це час курку потрібно прибрати і в бульйон покласти нарізану квадратиками картоплю.
  • Поки він доходить до готовності, подрібнюємо цибулю з морквою і смажимо на сковороді, після чого викладаємо в бульйон.
  • Залишилося тільки додати галушки, і поварити суп ще близько 10 хвилин.

В мультиварці

Мультиварка – універсальне пристосування для готування тому, звичайно ж, в ній можна приготувати суп з галушками.

Необхідні продукти:

  • моркву і цибулина;
  • тісто для галушок;
  • необхідну кількість води або бульйону;
  • різні приправи на свій смак, зелень;
  • три картоплини.

Процес приготування:

  • Якщо ви будете готувати бульйон, то для цього необхідно викласти м’ясо в миску, залити водою і тримати його на режимі «Гасіння» близько двох годин, а потім видалити з ємності. Можна пропустити цей крок, якщо будете використовувати воду. Її знадобиться близько трьох літрів.
  • Очистіть і подрібніть всі овочі будь-яким способом, викладіть їх у чашу, всипте приправи і залийте все водою.
  • Встановіть режим роботи приладу на «Гасіння» і час близько 90 хвилин.
  • Коли час буде підходити до кінця, приблизно за 6-7 хвилин додаємо до супу галушки і доводимо до повної готовності. За бажанням можна присипати зеленню.
Дивіться також:  Крем-суп з цвітної капусти – 8 рецептів