Суп з гарбуза — 10 рецептів приготування

Гарбуз – дуже смачний корисний овоч, який можна назвати універсальним. З нього готуються сотні різноманітних страв – і на перше, і на друге, і на десерт. Особливо смачними виходять супи з гарбуза.

Суп-пюре з гарбуза з вершками

Склад продуктів: морква, стакан курячого бульйону, велика сіль, склянка нежирний вершків, 2 картоплини, півкіло свіжої або мороженої гарбуза, 60-70 г сиру, свіжий часник, цибулина.

  • Головний овоч миється, позбавляється від насіння і шкірки, дрібно ріжеться. Цибуля шинкуется півкільцями. Овочі, що залишилися подрібнюються довільно середніми шматочками.
  • У каструлі з товстим дном на розігрітому жирі смажиться цибуля з розчавленим часником. Кількість останнього вибирається на смак.
  • Потім в ємність перекладається морквина. Разом інгредієнти нудяться до розм’якшення.
  • Залишилося додати гарбуз і картоплю. Відразу після цього компоненти заливаються бульйоном, солятся. Можна додати будь-які ароматні трави.
  • На повільному вогні під кришкою всі овочі в бульйоні тушкуються 15-17 хвилин.
  • Отримана маса подрібнюється заглибним блендером. Вона повинна перетворитися на пюре.
  • Після додавання вершків і тертого сиру блюдо залишається на плиті до того, як останній розплавиться.

Подавати суп-пюре з гарбуза з вершками гостям можна з очищеним гарбузовим насінням.