Суп з грибами і плавленим сиром – 7 рецептів приготування

Суп з грибами і плавленим сиром – шалено смачне і ароматне поєднання. Він стане відмінним обідом або вечерею, а якщо доповнити його грінками, то страва вийде і зовсім вишуканим.

Класичний суп з грибами і плавленим сиром

Вершковий суп з грибами деякі називають «студентським», адже він складається з дуже простих інгредієнтів.

Для приготування знадобиться:

  • один плавлений сирок;
  • два зубчики часнику;
  • спеції та зелень на свій смак;
  • три картоплини;
  • 200 грам грибів;
  • одна морквина.

Процес приготування:

  • Наповнюємо каструлю водою, ставимо нагріватися.
  • Картоплю очищаємо, нарізаємо на невеликі кубики, викладаємо в каструлю, коли рідина закипить.
  • Моркву тремо на крупній тертці або ріжемо на тонкі смужки, а гриби перетворюємо на скибочки. Обсмажуємо все разом кілька хвилин на сковороді і викладаємо до картоплі. Варимо суп на середньому вогні, поки картопля не стане м’яким.
  • Після цього приправляємо блюдо спеціями і перетираємо в нього плавлений сир. Добре перемішуємо.
  • Дрібно рубаємо зелень, з’єднуємо з тиском часником і кладемо цю суміш у суп перед подачею.

Загрузка...

Готуємо на курячому бульйоні

Приготувати сирний суп можна не на воді, а на курячому бульйоні.

Тоді він вийде більш ситним і корисним.

Необхідні продукти:

  • одна морквина і цибулина;
  • спеції за смаком;
  • два плавлених сирка;
  • чотири картоплини;
  • 150 грам грибів;
  • 300 грам курки.

Процес приготування:

  • Курятину промиваємо, заливаємо водою і доводимо до кипіння, після чого відварюємо протягом 30 хвилин виймаємо з ємності.
  • Отриманий бульйон солимо, кладемо інші приправи за своїм смаком і опускаємо в нього квадратики картоплі.
  • Цибулю подрібнюємо на невеликі кубики, а морквину перетираємо. Овочі викладаємо на сковорідку і смажимо до рум’яності. Додаємо нарізані гриби і продовжуємо обсмажувати все разом ще близько п’яти хвилин.
  • Цю масу також відправляємо в каструлю з супом. Натираємо сирки, добре все перемішуємо, варимо до м’якості картоплі і наполягаємо перед подачею.
Спробуйте також:  Борщ - класичний рецепт з м'ясом і 10 додаткових варіантів приготування

Рецепт з сушених грибів

Необхідні продукти:

  • один плавлений сирок;
  • спеції за смаком;
  • морква і цибулина;
  • три картоплини;
  • 100 грам сушених грибів.

Процес приготування:

  • Гриби заливаємо водою і залишаємо їх як мінімум на годину, але найкраще, дати їм постояти всю ніч.
  • Після цього відварюємо до м’якості протягом 30 хвилин і подрібнюємо на невеликі шматочки.
  • Воду зливаємо — це буде наш бульйон. Покласти в нього нарізану картоплю, а потім і суміш з обсмаженої цибулі і грибів. Сюди ж додаємо плавлений сирок і добре перемішуємо суп. Готуємо до м’якості картоплі і знімаємо.

Суп-пюре з грибами і плавленим сиром

 

 

Суп-пюре з грибами – дуже ніжне блюдо, яке по достоїнству буде оцінений вашою родиною. Воно легке, але в той же час ситне і дуже апетитне.

Необхідні продукти:

  • одна цибулина;
  • шість бульб картоплі;
  • спеції за смаком;
  • 400 грам грибів;
  • два плавлених сирка.

Процес приготування:

  • Картопля очищаємо, нарізаємо на квадратики і залишимо варитися, покривши його водою повністю і не забувши посолити.
  • Гриби і цибулю подрібнюємо, смажимо на сковороді, поки не випарується вся утворилася рідина. Потім додаємо цю суміш до картоплі, кладемо тертий сир, перемішуємо і перебиваємо блендером до стану пюре.
  • Крем-суп подавайте в гарячому вигляді з грінками з білого хліба.

 

Як приготувати по-французьки

Для того щоб скуштувати справжнє французьке блюдо, не обов’язково відвідувати ресторан. Ви цілком можете легко зробити його будинку.

Необхідні продукти:

  • чотири картоплини;
  • спеції за смаком;
  • одна морквина і цибулина;
  • 200 грам грибів;
  • 250 грам курки;
  • один плавлений сирок;
  • 200 грам твердого сиру.

Процес приготування:

  • Курку кладемо в каструлю, заливаємо водою і варимо близько 30 хвилин. Потім дістаємо і нарізаємо на дрібні шматочки.
  • Подрібнюємо картоплю і кладемо в бульйон разом з куркою.
  • Моркву натираємо, гриби перетворюємо на скибочки, а цибуля — на кубики. Обсмажуємо все на сковороді.
  • Як тільки картопля закипить, додаємо до неї обсмажені овочі і варимо суп близько 20 хвилин на слабкому вогні.
  • Приблизно за п’ять хвилин до готовності страви перетираємо в нього плавлений сир і добре перемішуємо.
  • Залишилося розлити суп по жароміцним формами, присипати зверху тертим твердим сиром і запекти протягом п’яти хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.
Спробуйте також:  Страви з перловки - 10 рецептів приготування перших і других страв

 

Варіант для мультиварки

Необхідні продукти:

  • одна цибулина і морквина;
  • два плавлених сирка;
  • спеції за смаком;
  • три картоплини;
  • 400 грам грибів;
  • зелень свіжа.

Процес приготування:

  • У чашу мультиварки вкладаємо нарізану цибулю і терту моркву, обсмажуємо в режимі «Випічка».
  • Туди ж додаємо подрібнені на скибочки гриби і картоплю кубиками. Продовжуємо готувати ще 15 хвилин.
  • Через це час, кладемо в отриману масу терті плавлені сирки і приправляємо обраними спеціями (наприклад, сіллю і перцем). Заливаємо вміст водою і перемикаємо прилад в режим «Гасіння». Час виставляємо на 60 хвилин.
  • Перед подачею присипаємо порції зеленню і за необхідності регулюємо смак за допомогою приправ.

Сирний суп з грибами і копченою куркою

Необхідні продукти:

  • спеції за смаком;
  • морква і цибулина;
  • 300 грам копченої курки;
  • один плавлений сирок;
  • три картоплини;
  • 200 грам грибів.

Процес приготування:

  • Курку заливаємо водою, ставимо на плиту, приправляємо спеціями і варимо близько 20 хвилин після закипання. Після цього дістаємо м’ясо і перетворюємо на тонкі смужки.
  • Морквину перетираємо, цибулю і гриби нарізаємо на невеликі шматочки і обсмажуємо на сковороді до рум’яності.
  • Картоплю очищаємо, промиваємо, нарізаємо кубиками і кладемо в бульйон. Туди ж відправляємо засмажені овочі, курку і тертий плавлений сир. Все добре перемішуємо і варимо 10 хвилин до м’якості картоплі.
  • Вимикаємо плиту, кладемо приправи за своїм смаком і залишаємо страву на п’ять хвилин для настоювання. Подаємо, присипавши дрібно посіченою зеленню.

Суп з грибами і плавленим сиром – ароматне, насичене блюдо, яке обов’язково сподобається всім. Приготуйте – не прогадаєте!

Загрузка...