Суп з копченостями — 10 рецептів, як приготувати смачний суп в мультиварці і на плиті

Суп з копченостями можна зробити на швидку руку. В якості основи беруться будь-які м’ясні вироби: ковбаса, сосиски, шинка, копчене м’ясо та птиця. Нижче представлені прості покрокові рецепти приготування супу з копченостями на плиті і в мультиварці.

Гороховий суп з копченостями

Класичний гороховий суп з копченостями готують на свинячих ребрах, але можна використовувати й інші види м’ясних виробів.

Для приготування знадобиться:

  • 500 г копчених свинячих ребер;
  • 120 г подрібненого гороху;
  • кілька картоплин;
  • цибулина;
  • морква;
  • зелень;
  • лавровий лист;
  • сіль і приправи.

Послідовність приготування:

  • Горох перебрати, вимити, залити водою і залишити на 6-8 годин.
  • Злити рідину з бобів, ще раз промити і поставити варитися, періодично помішуючи і знімаючи піну.
  • Коли горох буде в стадії напівготовності, додати копчені реберця, лавровий лист, сіль і продовжити готування.
  • Очистити картоплю, порізати кубиками і відправити в суп.
  • Подрібнити цибулю і моркву, припустити на рослинному маслі, потім додати засмажку в каструлю.
  • За кілька хвилин до готовності ввести рубану зелень.

На замітку. Якщо немає часу вимочувати і довго варити подрібнені боби, можна замінити їх свіжим або замороженим зеленим горошком. Його додають в кінці приготування, разом із засмажкою.