Суп з макаронами – 8 простих рецептів, як приготувати смачний суп

Невід’ємною частиною будь-якого обіду є суп. Ситне гаряча страва обов’язково повинно бути в меню дорослих і дітей. Здивуйте домашніх, приготувавши суп з макаронами і додатковими інгредієнтами у вигляді фрикадельок або копченої ковбаси.

Суп з макаронами, картоплею та м’ясом

Щоб зварити суп з макаронами і картоплею, запасаються інгредієнтами:

  • дві цибульні головки (середні);
  • морква;
  • три бульби картоплі;
  • 400 грамів яловичини (можна замінити свининою чи бараниною);
  • 120 грамів макаронних виробів;
  • перець з сіллю.

Тепер зробимо наступні маніпуляції:

  • Чистимо овочі.
  • М’ясо покласти в ємність і заливаємо водою (2 літри). Під час кипіння, знімаємо піну. Через 1,5 години бульйон готовий.
  • Дрібно шаткуємо моркву і цибулю, відправляємо їх у воду.
  • Картоплю кришимо кубиками і додаємо в бульйон.
  • Через 20 хвилин засипаємо макарони.
  • Варимо продукти, помішуючи.
  • Солимо і перчимо страву.

Ось так легко можна приготувати м’ясний суп з макаронами.

Готуємо з фрикадельками

Перше страву з макаронами і фрикадельками краще їсти відразу, щоб борошняні вироби не розбухнули. Рекомендовано не доварювати їх і залишати в полутвердом вигляді.

Необхідні продукти:

  • півкіло м’ясного фаршу;
  • три картоплі;
  • куряче яєчко;
  • половина невеликий чашки макаронів;
  • 40 г моркви;
  • головка цибулі;
  • 100 г манки;
  • сіль з перцем за смаком;
  • рослинне масло.

Покрокові дії:

  • У готовий фарш вмішуємо яйце, манну крупу, сіль і спеції.
  • Чистимо картоплю і наріжте на кубики.
  • Цибулю дрібно кришимо, а моркву тремо на тертці. Частина кладемо у фарш.
  • Підігріваємо в ємності 1,5 л води.
  • Пасеруємо моркву і цибулю до золотистого кольору.
  • З фаршу формуємо фрикадельки.
  • Кладемо кульки з м’яса у окріп, варимо, періодично знімаючи піну.
  • Через п’ять хвилин закидаємо овочі, а ще через 10 – макарони.
  • Через десять хвилин суп готовий.
Дивіться також:  Сирний суп з фрикадельками – 8 покрокових рецептів, як приготувати смачний суп

По закінченню додаємо подрібнену петрушку і кріп.

Рецепт з копченою ковбасою

Для такого рецепта беремо салямі, сервелат або ковбасний мікс.

Цей ароматний суп готується дуже просто з наступних компонентів:

  • 350 г картоплі;
  • 50 г моркви;
  • 100 г копченої ковбаси;
  • 80 г макаронних виробів;
  • 1,5 л води;
  • цибульна головка;
  • спеції із сіллю;
  • пучок кропу;
  • лист лавра.

Процес приготування:

  • Картоплю чистимо і шаткуємо кубиками.
  • У глибоку ємність вливаємо воду і ставимо на вогонь.
  • Кладемо в киплячу рідину картоплю.
  • Очищену цибулю, моркву подрібнюємо і пасеруємо на олії.
  • З ковбаси знімаємо оболонку і нарізаємо дрібними кубиками.
  • Обсмажуємо трохи ковбасний виріб разом із овочами.
  • Відправляємо вміст сковороди до картоплі.
  • Через п’ять хвилин закидаємо макарони.
  • Бланшируем до готовності борошняних виробів.
  • У самому кінці додаємо спеції, сіль, додаємо лист лавра і кріп.

Важливо перед подачею дати страві настоятися.

Суп з курки з макаронами

Ідеально підходить в якості основної страви курячий суп з макаронами. З його приготуванням впорається навіть юний кулінар.

Складові:

  • три літри води;
  • півкіло курки;
  • дві головки цибулі;
  • петрушка і кріп;
  • морква велика;
  • 120 г макаронів;
  • три картоплі;
  • сіль, спеції.

Інструкція по приготуванню:

  • М’ясо моєму в холодній воді і нарізаємо великими шматками.
  • Овочі чистимо і подрібнюємо за бажанням.
  • У каструлю наливаємо воду.
  • Кладемо туди курку.
  • Періодично знімаємо піну, яка утворилася.
  • Варимо м’ясо на слабкому вогні 40-45 хвилин.
  • Після закінчення часу витягує курку, відокремлюємо м’ясо від кісток, нарізаємо маленькими частинами і кидаємо в бульйон.
  • Далі кладемо в воду нашатковану картоплю. Кип’ятимо близько десяти хвилин.
  • У сковороді пасеруємо цибулю і моркву на олії.
  • Перекладаємо їх у ємність з супом.
  • Туди ж кладемо макарони і варимо ще вісім хвилин.
  • В кінці додаємо зелень, солимо, перчимо.
Дивіться також:  Суп з консервованої горбуші з фото і відео

Через хвилину вимикаємо вогонь і залишаємо суп на плиті, щоб він «дійшов».

Перше страву з сиром

Для такого рецепта підійдуть звичайні плавлені сирки (три штуки).

Крім них беремо інші компоненти:

  • куряча грудка;
  • оливкова олія для обсмажування;
  • морква;
  • два картоплі великих;
  • дві головки цибулі;
  • спеції із сіллю;
  • 100 г макаронів.

Процес приготування:

  • Варимо бульйон, використовуючи курячу грудку.
  • Зварене м’ясо нарізаємо на шматочки і трохи обсмажуємо на сковороді.
  • Кришимо моркву з цибулею і відправляємо в бульйон.
  • Кидаємо у воду картопляні кубики.
  • Туди ж додаємо курячі шматочки.
  • Подрібнюємо сирки на дрібній тертці і кидаємо в киплячу воду.
  • Коли сир повністю розплавиться, додаємо макарони і варимо суп, поки борошняні вироби не будуть готові.

Готову страву розливаємо по тарілках і посипаємо петрушкою.

В мультиварці

Приготувати макаронний суп можна в мультиварці.

Для цього візьмемо наступні інгредієнти:

  • 2,5 л води;
  • 300 г картоплі;
  • цибуля ріпчаста;
  • морквина;
  • 100 г макаронів;
  • 5 г кухонної солі;
  • пучок кропу;
  • 15 мл олії соняшника.

Рецепт:

  • Всі овочі промиваємо і очищаємо.
  • Цибулю шаткуємо півкільцями, моркву тремо на тертці з великими отворами.
  • Включаємо прилад в режимі «Смаження» або «Випічка» і пасеруємо овочі на маслі протягом десяти хвилин, періодично помішуючи.
  • Картоплю нарізаємо кубиками або соломкою.
  • Додаємо до моркви з цибулею і заливаємо овочі водою. Вибираємо функцію «Суп», закриваємо кришкою. Час приготування – півгодини.
  • Через 15 хвилин відкриваємо каструлю і додаємо макарони. Варимо 10 хвилин.
  • У самому кінці додаємо зелень і спеції.

У 100 г такого супу всього 22 ккал.

Грибний суп з макаронами

В наступному рецепті використовують сушені або свіжі гриби. Вони чудово поєднуються з макаронними виробами, надаючи першого страви чудовий смак і аромат.

Дивіться також:  Сирний суп з печерицями – 9 рецептів приготування в домашніх умовах

Компоненти:

  • 2,5 л води;
  • 300 г свіжих грибів;
  • два картоплі;
  • цибулина;
  • 100 г макаронів;
  • морква;
  • рослинна олія;
  • кріп;
  • спеції.

Покроковий рецепт:

  • Гриби миємо і шаткуємо пластинками.
  • Картоплю і моркву режим довільно.
  • Цибуля не крупно кришимо і смажимо з морквяної нарізкою на олії соняшника. Додаємо гриби і пасеруємо п’ять хвилин.
  • У ємності кип’ятимо воду і кладемо в неї гриби, цибулю, моркву і картоплю.
  • Через десять хвилин закидаємо макарони.
  • Варимо страву до готовності борошняних виробів.

Готовий суп посипаємо зеленню, солимо і перчимо.

Італійська варіація страви

Здивувати домашніх можна італійським суп Мінестроне.

Він готується з наступних продуктів:

  • дві морквини;
  • болгарський перчик;
  • два томата;
  • 100 г Пармезану;
  • 250 г білої квасолі в банку;
  • 120 г макаронів;
  • дві столові ложки бальзамічного оцту;
  • соняшникова олія;
  • спеції із сіллю.

Хід приготування:

  • Моркву очищаємо і подрібнюємо на тертці.
  • Перець кришимо кубиками.
  • Помідори очищаємо від шкірки і нарізаємо маленькими кубиками.
  • На сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому перець з морквою протягом п’яти хвилин.
  • Додаємо помідори й тушкуємо ще шість хвилин.
  • Натираємо сир.
  • У вируючу воду засипаємо овочі, солимо, перчимо.
  • Додаємо квасолю з рідиною.
  • Кидаємо макарони і варимо 10 хвилин.
  • Наливаємо бальзамічний оцет і кладемо сир.
  • Перемішуємо суп і знімаємо з вогню.

Дозволяється використовувати для приготування консервований горох замість квасолі.