Суп з опеньків – 7 рецептів, як приготувати грибний суп

Опеньки відносяться до тієї категорії грибів, які ідеально піддаються будь-якого виду обробки. Але багато досвідчені кулінари вважають, що найсмачнішим, надзвичайно поживною і дуже ароматним є саме суп з опеньків. До речі, для його приготування можна використовувати не тільки свіжі, але також сушені, заморожені і навіть мариновані дари лісу. Кожен з цих варіантів варто розглянути більш докладно.

Класичний рецепт грибного супу з опеньків

Найкраще робити грибний суп саме з свіжих опеньків. Зробити це можна вже в кінці серпня, коли починається основний сезон. Саме осінні гриби здатні передати готовому страві неповторний смак і аромат лісу.

Для класичного варіанту супу знадобиться мінімальний набір продуктів:

  • 0,5 кілограма свіжих опеньків;
  • 3 літри питної води;
  • 1 середня цибулина;
  • 6 – 7 картоплин;
  • 1 морква;
  • трохи солі і будь-яких спецій;
  • свіжа зелень.

Щоб зробити суп з опеньків, потрібно:

  • Картоплини очистити, порізати великими брусочками, а потім залити їх водою і проварити протягом 20 – 25 хвилин.
  • В цей же час гриби хвилини на 3 опустити в окріп. Потім їх треба гарненько промити під проточною водою. Маленькі грибочки можна залишити цілими, а великі довільно подрібнити.
  • Цибуля акуратно покришити кубиками. Моркву можна просто потерти на тертці.
  • У великій каструлі закип’ятити відміряну кількість води.
  • Перекласти в неї полусырую картоплю, терту моркву і гриби.
  • Як тільки овочі будуть готові, засипати подрібнену цибулю.
  • Через 7 – 9 хвилин блюдо можна буде посолити, додати до нього спеції і зелень.
  • Вимкнути вогонь. Такого супу треба дати трохи настоятися.

В результаті цих нескладних дій виходить смачне, ароматне і досить поживна перше блюдо. Господині тільки залишиться розлити його по тарілках і запросити домочадців до столу.