Загрузка...

Суп з рисом і картоплею – рецепт з фото

Кулінари радять дотримуватися загальні принципи, як приготувати суп з рисом і картоплею. Рис може бути не тільки у вигляді каші або плову, але і використовуватися для смачних супчиків. У них можуть бути додані різні продукти. Завдяки рісу супчик стає більш ситним, густим. Іноді його використовують замість картоплі.
Рис не є головним інгредієнтом в супі, але часто має важливе значення. Наприклад, рис є обов’язковим компонентом для популярного грузинського супу харчо або розсольнику. Хоча його в них не так багато, але без рису вони вже будуть мати зовсім інший смак. Суп можна готувати з будь-яким видом рису.
Перед приготуванням супу, рис не вимагає спеціальної обробки. Його потрібно всього лише перебрати від зіпсованих зерен та іншого сміття, а також промити. Холодна вода допоможе позбутися від пилу і зайвого крохмалю.

Суп з рисом і картоплею та м’ясом

Суп можна варити з будь-яким м’ясом. Підійде для нього і говядинка, і курятинка, і свинина, м’якоть і навіть кісточка. Готове м’ясо потрібно відокремити від кісточок. Суп можна заправити кількома ложками зеленого гороху.

Час приготування – півтори години.
Кількість порцій – 8.

Склад продуктів для супу з рисом, картоплею та м’ясом:

1. Вода – 3 л.
2. М’ясо – 0,5 кг.
3. Рис – 200 р.
4. Цибуля – 2 шт.
5. Часник – 3 зубч.
6. Морква – 1 шт.
7. Картопля – 3 шт.
8. Паста томатна – 2 ст. л.
9. Масло соняшнику.
10. Спеції.
11. Сіль.
12. Зелень.

Приготування супу з рисом, картоплею та м’ясом

Для початку м’ясо необхідно добре вимити. Потім воно нарізається на невеликі шматочки, складається у каструлю, заливають прохолодною водичкою і відправляється на вогонь. Після закипання бульйону обов’язково позбавтеся від піни і зробіть вогонь поменше.
Через півгодинки засипте в каструлю рис, а через 10 хвилин додайте кубики картоплі. Під час варіння овочів з м’ясом можна зайнятися засмажкою.
Цибулю нарізати на маленькі шматочки і обсмажується на сковорідці. Після того як він стане золотого відтінку, в сковорідку додається морква, натерта на тертці. Потім овочі змішуються з часником, меленим перцем і томатом. Зажарка гаситься приблизно п’ять хвилин на слабкому вогні і перекладається до супу. При бажанні можна також додати зелений горошок.
Супчик солиться і приправляється спеціями, в нього додаються лаврові листочки. Суп вариться до готовності м’яса і крупи. Прикрасити можна зеленню.

Спробуйте також:  Рецепт фінської вершкового супу з лососем - Лохикейтто

Суп з рисом і картоплею рецепт

Час приготування – 1 ч.
Кількість порцій – 4.

Склад продуктів для супу з рисом і картоплею:

1. Бульйон або вода – 1 л.
2. Довгозерний рис – півсклянки.
3. Морква – 1 шт.
4. Цибуля – 1 шт.
5. Помідор – 1 шт.
6. Часник – 1 зубч.
7. Картопля – 1 шт.
8. Спеції.
9. Сіль.
10. Зелень.

Приготування супу з рисом і картоплею

Каструля заливається водою і відправляється на вогонь. Овочі очищаються і нарізаються. Цибулю нарізати на маленькі шматочки, морква – на великі кубики, картопля – на ще більш великі кубики, а часник подрібнюється.
Після закипання, вода посипається спеціями і сіллю. До неї додаються лаврові листочки, морква з цибулею. Потім потрібно почекати поки вода знову закипить і зробити менший вогонь.
Овочі варяться близько п’яти хвилин. Після цього до них додається картопля, яка вариться 15 хвилин на невеликому вогні. В кінці всипається рис. Супчик вариться до готовності рису, але потрібно бути уважними, щоб рис не розварився. Прикрасити суп можна з допомогою зелені.
Суп відмінно поєднується з грінками – підсушеним білим хлібом.

Суп курка рис картопля

Час приготування – 1 ч.
Кількість порцій – 8.

Склад продуктів для супу з куркою, рисом і картоплею:

1. 500 г курки.
2. 200 г картоплі.
3. 100 г моркви.
4. 100 ш лука.
5. Петрушка.
6. 100 г рису.
7. Сіль.

Приготування супу з куркою, рисом і картоплею

В першу чергу на плиту відправляється курка. Вона розрізається на великі шматочки, викласти у каструлю і заливають водою. Після того, як вода закипіла потрібно зменшити вогонь і варити курку близько півгодини. М’ясо повинно бути повністю готове.
Цибуля очищається і нарізати дрібними шматочками. Морква також очищається, нарізати на маленькі брусочки або натирається за допомогою середньої терки. Картопля очищається і нарізати невеликими кубиками. Петрушка нарізати дуже дрібно.
Цибуля і морква першими вирушають в бульйон, варяться близько 5 хвилин, а потім до них додається картопля. Після того як бульйон з овочами закипів можна додати рис, попередньо вимитий. Суп солиться і перчится за смаком. Блюдо буде готове приблизно через 20 хвилин. Необхідно стежити, щоб рис не переварився.
З готового м’яса можна видалити всі кісточки і порізати його на шматочки. Прикрасить супчик рубана зелена петрушка.

Спробуйте також:  Рецепти супу на яловичому бульйоні | Хаш і Бозбаш

Загрузка...