Суп з сосисками – 7 покрокових рецептів швидкого і смачного супу

Суп з сосисками не частий гість на наших столах. І дуже даремно, адже він готується зовсім просто, виходить ситним, ароматним і ідеально підходить для обіду.

Простий і швидкий суп з сосисками

Якщо ви ще жодного разу не робили цей суп, обов’язково спробуйте. Розберемо докладно, технологію його приготування.

Необхідні продукти:

  • цибулина;
  • спеції за смаком;
  • 300 грам сосисок;
  • три картоплини;
  • 150 грам макаронів;
  • дві ложки томатної пасти;
  • два зубчики часнику.

Готуємо покроково:

  • Цибулю нарізаємо на кубики, відправляємо на сковороду і обсмажуємо до рум’яності. Потім додаємо подрібнений часник і всі разом тримаємо на вогні ще хвилину.
  • Сосиски нарізаємо на невеликі кубики і теж смажимо разом з овочами і томатною пастою.
  • Ставимо воду в каструлі нагріватися і як тільки вона закипить, викладаємо в неї подрібнену картоплю і приправляємо спеціями.
  • Коли знову піде процес кипіння, засипаємо макарони і варимо їх пару хвилин. Додаємо зажарку з цибулі і сосисок.
  • Продовжуємо готувати до м’якості картоплі, потім знімаємо суп з плити і відразу розливаємо по тарілках.

Горохове перша страва

Гороховий суп з сосисками внесе різноманітність у звичне меню.

Для страви беріть тільки якісні ковбасні вироби.

Необхідні продукти:

  • 400 грам картоплі;
  • п’ять сосисок;
  • спеції на свій смак;
  • склянка гороху;
  • одна цибулина;
  • зелень;
  • 50 мл рослинного масла.

Процес приготування:

  • Горох заливаємо водою і залишаємо на дві години, щоб він став більш м’яким.
  • Потім ретельно його промиваємо, кладемо в каструлю, заливаємо водою і варимо до готовності.
  • На сковороді обсмажуємо нарізані цибулю і сосиски.
  • Картоплю очищаємо, ріжемо на кубики і кладемо до гороху, коли він майже довариться. Туди ж відправляємо цибулю.
  • Тримаємо суп на плиті близько 20 хвилин, додаємо сосиски і посічену зелень. Приправляємо блюдо спеціями і тримаємо ще п’ять хвилин на вогні. Після закінчення цього часу перше можна подавати.
Дивіться також:  Гороховий суп – пюре – 7 рецептів приготування

Італійський суп з ковбасними виробами

По цьому рецепту виходить дуже смачний італійський суп.

Варто його спробувати хоча б раз, і він точно стане вашим улюбленим першою стравою.

Необхідні продукти:

  • цибулина;
  • ложка оливкової олії;
  • 200 грам консервованої кукурудзи;
  • спеції на свій смак;
  • два зубчики часнику;
  • 600 грам консервованих помідор;
  • 400 грам сосисок;
  • 150 грам макаронів.

Процес приготування:

  • У каструлі обсмажуємо сосиски до рум’яності, потім прибираємо їх в іншу ємність.
  • У каструлю кладемо нарізану цибулю і доводимо до рум’яності в маслі. Додаємо роздавлений часник і тримаємо ще деякий час на плиті. До нього викладаємо помідори і злегка переминаем їх виделкою.
  • Заливаємо вміст каструлі водою або бульйоном і варимо близько 25 хвилин.
  • Потім засипаємо квасоля, сосиски і макарони, які заздалегідь треба відварити майже до готовності. Варимо страву ще пару хвилин і подаємо на стіл.

Солянка з сосисками

Суп солянка з сосисками – це варіація знаменитого страви, але в спрощеному варіанті. Який, втім, виходить нітрохи не гірше.

Необхідні продукти:

  • цибулина і морквина;
  • половина лимона;
  • 100 грам оливок без кісточки;
  • 200 грам сосисок;
  • дві картоплини;
  • дві ложки томатної пасти;
  • п’ять корнішонів;
  • спеції на смак.

Процес приготування:

  • Наливаємо в каструлю необхідну кількість води, ставимо її грітися і доводимо до кипіння.
  • Після цього опускаємо туди очищений і нарізаний на кубики картоплю, а також подрібнені й обсмажені на сковороді сосиски.
  • Цибуля перетворюємо на невеликі квадратики, моркву перетираємо. Овочі викладаємо на сковороду, додаємо томатну пасту і тушкуємо близько семи хвилин на слабкому вогні.
  • Отриману суміш додаємо до супу.
  • Огірки і оливки теж шмагаємо подрібніше і засипаємо до решти інгредієнтів. Від лимона зрізаємо пару прозорих слайсів і відправляємо слідом за іншими продуктами.
  • Приправляємо суп спеціями за бажанням, прикриваємо кришкою і доводимо до готовності протягом 15 хвилин під кришкою на слабкому вогні.
Дивіться також:  Грибний суп з плавленим сиром – 8 рецептів приготування

Рецепт приготування з квасолею

Необхідні продукти:

  • одна цибулина;
  • дві картоплини;
  • 300 грам червоної консервованої квасолі;
  • спеції за власним бажанням;
  • 200 грам сосисок;
  • морквина;
  • два зубчики часнику.

Процес приготування:

  • Ставимо каструлю з водою на плиту, доводимо до кипіння і додаємо туди подрібнену картоплю і часник. Варимо на середньому вогні близько семи хвилин.
  • На сковороду кладемо цибулю кубиками, терту моркву і шматочки сосисок. Обсмажуємо все до рум’яності, а потім відправляємо в каструлю і варимо хвилин п’ять.
  • Приправляємо блюдо спеціями, сіллю, перцем і лавровим листом. Засипаємо вказану кількість квасолі і готуємо суп ще пару хвилин. Після закінчення цього часу подаємо страву з соліннями і свіжим хлібом.

Готуємо в мультиварці

Необхідні продукти:

  • цибулина і морквина;
  • 200 грам сосисок;
  • свіжа зелень і спеції за смаком;
  • дві картоплини.

Процес приготування:

  • Включаємо прилад в режим «Випічка» на 20 хвилин. Наливаємо на дно чаші трохи рослинної олії, викладаємо туди подрібнену цибулю і терту моркву. Обсмажуємо овочі пару хвилин до рум’яності.
  • Туди ж додаємо картоплю, порізану на скибочки або кубики, все перемішуємо і заливаємо гарячою водою.
  • Кладемо будь-які спеції за власним смаком і сосиски, заздалегідь нарізані зручними для вживання шматочками.
  • Коли піде процес кипіння, змінюємо програму на «Гасіння», виставляємо час 20 хвилин і доводимо суп до готовності. Потім даємо йому настоятися 15 хвилин і подаємо з посіченою зеленню.

Сирний суп з сосисками

Сирний суп з сосисками – дуже цікавий рецепт з вершковим смаком.

Необхідні продукти:

  • 300 грам сосисок;
  • два плавлених сирка;
  • 500 грам картоплі;
  • спеції на свій смак;
  • морква і цибуля.

Процес приготування:

  • У каструлю вливаємо потрібну кількість води, ставимо ємність на плиту і доводимо до кипіння.
  • Як тільки рідина закипить, додаємо в неї спеції, нарізану на кубики картоплю і цибулю з морквою. Останні потрібно заздалегідь подрібнити і обсмажити на сковороді з невеликою кількістю олії до рум’яності і м’якості.
  • Готуємо суп близько 20 хвилин. У цей час нарізаємо сосиски кругляком, а сир перетираємо на крупній тертці.
  • Коли картопля стане м’якою, додаємо в суп сир і сосиски. Добре перемішуємо і варимо ще п’ять хвилин. Ситне перше блюдо готове до подачі!
Дивіться також:  Рецепт супу Бограч гуляш

Обов’язково хоча б раз спробуйте приготувати це просте, але ароматне і насичене страву. Будьте впевнені, воно стане чудовою основою для ваших майбутніх кулінарних експериментів.