Суп з сушених білих грибів — 7 рецептів приготування грибного супу

Суп з сушених білих грибів стане відмінним першою стравою. По-перше, воно дуже поживне, а по-друге, давно відомо про користь грибів для людини. У багатьох випадках вони навіть можуть стати повноцінною заміною м’яса.

Класичний суп з сушених білих грибів

Що знадобиться на 100 грам сушених грибів:

  • картопля – 6 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • сметана;
  • олії — 2 ст. ложки;
  • спеції.

Замочіть гриби заздалегідь.

  • Закип’ятіть в каструлі на плиті пару літрів води і покладіть туди нарізані, попередньо замочені гриби.
  • Зменшіть вогонь до середнього і продовжуйте варити близько години.
  • Поки вони готуються, наріжте овочі будь-яким способом.
  • Обсмажте на сковороді моркву і цибулю, а потім додати до них борошно.
  • Щоб овочі не «комковались», покладіть до них пару столових ложок грибного бульйону і трохи сметани. Посоліть і поперчіть.
  • Коли гриби повністю зваряться, викладіть до них картопля і продовжуйте варити суп 20 хвилин.
  • Після завершення зазначеного часового проміжку, в каструлю додається зажарка і готування триває ще 15 хвилин.

Готовий грибний суп з сушених грибів подається разом зі сметаною і нарізаною зеленню.

Ситне перше блюдо з локшиною

Що знадобиться на 100 грам сушених грибів:

  • борошно – 100 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • картопля – 1 шт.;
  • зелень;
  • сметана;
  • спеції.

Ретельно промийте гриби, залийте їх теплою водою і залиште набухати на пару годин.

  • Наступний етап — це приготування домашньої локшини. Просеянная борошно змішують з сіллю (за смаком) і яйцем. Замішується тісто, накривається невеликий мискою за розміром і забирається на 20 хвилин, щоб підійшло».
  • В цей час, промийте, почистіть і наріжте овочі. Також подрібніть зелень.
  • Доведіть 1,5 літра води до кипіння, після чого покладіть туди овочі. Варіть 10 хвилин на маленькому вогні і додайте гриби. Посоліть і процідіть воду, в якій вони були замочені, а потім додайте її в суп.
  • Продовжуйте варити і займіться приготуванням локшини. Розкачайте тісто і наріжте його тонкими пластинками по 5 сантиметрів у ширину. Залиште їх ненадовго підсохнути і покладіть в суп.
Дивіться також:  Грибний суп з печериць — 10 рецептів приготування

Варка триває 15 хвилин, після чого додається зелень і страву можна подавати до столу.

Грибний суп з сушених білих грибів в мультиварці

Приготувати суп з білих грибів буде набагато простіше, ніж вам здається.

Що знадобиться на 100 грам сушених білих:

  • картопля – 5 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • пісне масло;
  • спеції.

Наріжте цибулю і моркву обсмажте їх в мультиварці, встановивши режим «Випічка» або «Смаження». Поки вони страхуються, злегка підсмажте на сковороді борошно, додайте її до овочів і добре перемішайте. Вимийте і наріжте кубиками картоплю, покладіть його в чашу разом з грибами. Додайте сіль, улюблені спеції і нарізану зелень. Залийте інгредієнти водою. Закрийте кришку мультиварки, виберіть програму «Гасіння» або «Суп» на півтори години і готуйте до повного закінчення режиму.

З сиром

Що знадобиться на вже звичні 100 грам грибів:

  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • локшина – 100 г;
  • картопля – 4 шт.;
  • плавлений сир – 70 г;
  • сіль;
  • спеції;
  • зелень.

Промийте гриби замочіть їх на пару годин.

  • Відварюйте їх в киплячій воді протягом півгодини, потім вийміть і подрібніть ножем.
  • У бульйон кладуть картоплю і варять до повної готовності.
  • Паралельно обсмажуються на сковороді цибулю і моркву. Додайте гриби, а потім перекладіть суміш назад в каструлю з картоплею.
  • Висипте локшину або вермішель і варіть її до повної готовності.
  • В самому кінці кладеться плавлений сир і помішується до тих пір, поки повністю не розтане в супі.

Зніміть каструлю з плити і дайте страві деякий час настоятися.

Курячий суп з сушеними білими грибами

Що знадобиться на 100 грам сушених грибів:

  • куряча грудка – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • корінь петрушки – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • рослинне масло – 2 ст. ложки;
  • вермішель або локшина – 50 г;
  • спеції.
Дивіться також:  Рецепт грибного супу з плавленим сиром

Ретельно промийте гриби замочіть їх на годину. Після цього приступайте до «спорудження» вашого супчика.

  • Овочі наріжте і залиште пассироваться на сковороді до легкого рум’янцю.
  • Залийте грудку водою і відварюйте на повільному вогні разом з коренем петрушки, періодично знімаючи образовывающуюся піну.
  • Візьміть курячий бульйон і додайте до пассировке. Варіть її на слабкому вогні.
  • До овочів додаються гриби.
  • Доведіть суміш до кипіння і продовжуйте варити.
  • Потім кладуть м’ясо і в самому кінці вермішель або локшина.

Варка триває до повної готовності інгредієнтів. Курячий супчик з грибами подається зі сметаною і свіжою зеленню.

З перловкою

Що знадобиться на 200 грам сушених грибів:

  • перловка – 2 ст. ложки;
  • морква – 1 шт.;
  • картопля – 3 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • будь олії – 3 ст. ложки;
  • спеції.

Залийте на ніч гриби, а після цього прокип’ятіть їх на повільному вогні півтори години. При необхідності доливайте в каструлю ще води.

  • В окремій ємності відваріть промиту перлову крупу.
  • Обсмажте на сковороді цибулю з морквою.
  • Коли гриби зваряться, вийміть їх і частину бульйону перелийте в іншу каструлю.
  • Покладіть назад гриби, а також зажарку, крупу і спеції. Після кладуть нарізану картоплю.

Додайте улюблені спеції і продовжуйте варити до повної готовності.

Суп-пюре

Зазначене кількість інгредієнтів розрахована на одну порцію.

Що знадобиться:

  • гриби – 70 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • яйце – 1 шт.;
  • картопля – 2 шт.;
  • часник – 1 зубчик;
  • сметана – ½ склянки;
  • зелень;
  • пісне масло;
  • спеції.

Заздалегідь замочіть гриби в холодній воді на пару годин.

  • Після цього цибуля обсмажується на сковороді, до нього додаються промиті гриби. Часу на це піде 5-7 хвилин.
  • Доведіть до кипіння літр води і залийте їм засмажку. Покладіть туди картоплю і продовжуйте варити на середньому вогні близько години.
  • Подрібніть часник за допомогою чеснокодавкі або ножа і покладіть його до решти інгредієнтів. Продовжуйте варити суп до повної готовності.
  • Потім кладеться сметана, яйце і зелень і все перебивається блендером в пюре.
Дивіться також:  Сирний суп з грибами – 8 рецептів приготування

Зніміть з вогню і подавайте до столу.

Як засушити білі гриби в домашніх умовах?

В першу чергу перед засушиванием потрібно гриби розрізати впоперек. Це необхідно для того, щоб переконатися у відсутності черв’яків і інших паразитів.

Сушка ніяк не впливає на корисні властивості білих грибів — з них лише видаляється волога.

Засушити гриби в домашніх умовах можна по-різному.

  • Самий перший і традиційний спосіб – це сушіння на повітрі, якщо дозволяє погода. Просто наберіть гриби на мотузку і вивісите на відкритий простір, завісивши марлею або тонкою тканиною — для захисту від пилу і дрібних комах.
  • Ще один легкий спосіб — це сушка за допомогою мікрохвильової печі. Розігрійте її на максимальну потужність (зазвичай це 100 градусів), поставте тарілку з грибами і виставите час 20 хвилин. Після цього на 10 хвилин відкрийте дверцята, щоб випарувалася волога, і продовжуйте сушити проміжками по 20 хвилин, поки не переконаєтеся, що гриби придбали потрібний вид.