Суп з тушкованого м’яса – 8 рецептів, як зварити смачний суп з тушонкою

Суп з тушонки у багатьох асоціюється з блюдом, яке готується в похідних умовах. Але це зовсім не так! Якщо його правильно приготувати його, то ви будете здивовані наскільки він смачний і ароматний.

Простий суп з тушкованого м’яса і картоплі

Суп з тушкованого м’яса з картоплі – найшвидший варіант, який буде готовий вже через 30 хвилин і до того ж не вимагає великої кількості інгредієнтів.

Необхідні продукти:

  • два літри води;
  • спеції та зелень на свій смак;
  • банку яловичої тушонки;
  • морква і цибулина;
  • три картоплини.

Процес приготування:

  • Воду влийте в каструлю, поставте закипати.
  • Як тільки процес піде, додайте туди заздалегідь очищену і нарізану на кубики картоплю і викладіть спеції: сіль, перець.
  • Відразу ж за картоплю опустіть в каструлю і тушонку, перемішайте.
  • Цибулину наріжте на кубики, моркву натріть, відправте овочі в суп, прикрийте ємність кришкою і варіть на слабкому вогні близько 10 хвилин.
  • Перед подачею присипте нарубаною зеленню.

Смачне перше блюдо з гречкою

Зварити смачний суп можна і з крупою, наприклад з гречкою. Страва вийде дуже ситне і стане відмінним обідом для всієї родини.

Необхідні продукти:

  • 150 грам гречки;
  • банку тушонки;
  • два літри води;
  • дві картоплини;
  • одна цибулина і перець болгарський;
  • спеції і зелень за смаком.

Процес приготування:

  • Доведіть воду до кипіння. Одразу як це станеться, відправте в каструлю, нарізану на кубики картоплю, вміст банки тушонки, гречку і спеції, добре перемішайте.
  • Поки суп вариться на повільному вогні, наріжте цибулю на кубики, а перець на тонкі скибочки, відправте овочі на блюдо.
  • Варіть ще приблизно 10 хвилин, потім зніміть з вогню, приправити зеленню і подавайте через п’ять хвилин.
Дивіться також:  Суп з рисом і картоплею – рецепт з фото

З додаванням рису

Необхідні продукти:

  • спеції на свій смак;
  • банку тушонки;
  • морква і цибулина;
  • три картоплини;
  • чотири ложки рису;
  • два літри води.

Процес приготування:

  • Заливаємо в каструлю воду, ставимо на плиту і чекаємо, коли вона закипить.
  • Додаємо туди нарізану на кубики картоплю, спеції і рис. Варимо кілька хвилин на повільному вогні.
  • Цибулю і моркву подрібнюємо, відправляємо на сковорідку, обсмажуємо до рум’яності, потім викладаємо до них тушонку, перемішуємо і тушкуємо ще 3-4 хвилини.
  • Коли картопля і рис стануть м’якими, додаємо зажарку в суп, перемішуємо, варимо близько п’яти хвилин, знімаємо з вогню й даємо настоятися протягом 15 хвилин перед подачею.

Гороховий суп з тушонкою

Відмінний спосіб урізноманітнити своє меню – зварити гороховий суп з тушонкою. І не потрібно думати, що інгредієнти не поєднуються, навпаки – страва виходить дуже апетитним.

Необхідні продукти:

  • склянка гороху;
  • три літри води;
  • спеції на свій смак;
  • банку тушонки;
  • три картоплини;
  • цибулина і морквина;
  • свіжа зелень.

Процес приготування:

  • Горох добре промиваємо, заливаємо холодною водою і залишаємо на п’ять годин. Це робиться для того, щоб він став м’якше і швидше зварився.
  • Потім промиваємо його, знову заливаємо водою і варимо протягом години.
  • Морква перетираємо, цибулю нарізаємо на шматочки і обсмажуємо овочі на сковороді протягом декількох хвилин.
  • Тушонку додаємо до гороху, коли він вже буде майже готовий. Туди ж відправляємо овочі, нарізати на квадратики картоплю і спеції.
  • Варимо суп близько 20 хвилин, присипаємо нарубаної зеленню, тримаємо на плиті до м’якості картоплі і подаємо після того, як страва хоча б 10 хвилин настоїться.

З яловичої тушонки в мультиварці

Рецепт супу з тушонкою в мультиварці – це ідеальний варіант, коли потрібно швидко отримати смачне і ситне блюдо.

Дивіться також:  Суп з цвітної капусти – 8 рецептів приготування

Необхідні продукти:

  • цибулина, морква;
  • три картоплини;
  • банку тушонки;
  • спеції на свій смак;
  • 2,5 літра води.

Процес приготування:

  • Подрібнюємо цибулю на кубики, моркву перетираємо, викладаємо овочі в чашу мультиварки і обсмажуємо в режимі «Випічка» протягом семи хвилин.
  • Через це час відправляємо туди нарізану картоплю і злегка розім’яту тушонку без жиру.
  • Заправляємо блюдо обраними спеціями і зеленню, заливаємо водою.
  • Включаємо режим «Смаження», доводимо до кипіння, перемикаємо на програму «Суп» і готуємо ще 20 хвилин.

Незвичайний рецепт з морською капустою

Необхідні продукти:

  • одне яйце;
  • спеції на свій смак;
  • банка тушонки;
  • цибулина і морквина;
  • 50 грам сушеної морської капусти;
  • чотири картоплини.

Процес приготування:

  • Морську капусту заливаємо водою на деякий час, потім зливаємо рідину і нарізаємо капусту.
  • Заливаємо в каструлю необхідну кількість води, поміщаємо туди нарізану на кубики картоплю і капусту.
  • Коли вміст закипить, збиваємо яйце і акуратно вливаємо його в суп, перемішуємо.
  • Моркву тремо на тертці, цибулю подрібнюємо на кубики, обсмажуємо на сковороді до рум’яності разом з тушонкою, злегка розім’явши її виделкою. Цю суміш теж відправляємо в каструлю.
  • Приправляємо блюдо будь-якими спеціями і зеленню по своєму смаку, варимо ще близько п’яти хвилин, даємо трохи постояти і розливаємо по тарілках.

Щавлевий суп з тушонкою

Необхідні продукти:

  • цибулина і моркву;
  • банку тушонки;
  • спеції на свій смак;
  • два літри води;
  • три картоплини;
  • два яйця;
  • пучок щавлю;
  • один помідор.

Процес приготування:

  • На сковороді обсмажуємо подрібнену цибулю, потім додаємо терту моркву, потім помідор кубиками і тушкуємо під кришкою протягом п’яти хвилин.
  • У каструлю налити воду, довести до кипіння, викласти туди нарізану на кубики картоплю і варити його на повільному вогні до м’якості, не забувши приправити страву спеціями.
  • Кладемо в суп шматочки щавлю, розм’якшену тушонку і збиті яйця з засмажкою.
  • Варимо суп ще близько 15 хвилин, наполягаємо, і можна подавати.
Дивіться також:  Суп з галушками – 7 рецептів приготування

Готуємо з грибами

Необхідні продукти:

  • цибулина, морквина;
  • зубчик часнику;
  • 500 грам маринованих грибів;
  • банку тушонки;
  • спеції на свій смак;
  • три картоплини;
  • зелень.

Процес приготування:

  • Ставимо на плиту воду, доводимо до кипіння, додаємо спеції і кубики картоплі.
  • Гриби промиваємо, часник подрібнюємо, кладемо в суп.
  • Туди ж відправляємо обсмажену цибулю і моркву.
  • Кладемо тушонку, перемішуємо блюдо, готуємо ще близько 30 хвилин, і знімаємо з плити.