Тарталетки з креветками – 7 рецептів смачної і апетитної закуски

Завдяки тарталеткам будь салат перетворюється на дивовижну закуску. Можна готувати з різними начинками. Дуже вдалий варіант – тарталетки з креветками. Вони стануть прикрасою столу і викличуть захоплення у гостей.

Тарталетки з креветками, сиром і яйцем

Найпростіша закуска, яка чудово виглядає на столі.

Інгредієнти:

  • тарталетки – 15 шт.;
  • сіль;
  • яйця – 3 шт. відварні;
  • майонез – 3 ст. ложки;
  • креветки – 320 г королівські.

Приготування:

  • Креветки знадобляться очищені. Покласти на сковорідку і смажити. Достатньо трьох хвилин. Остудити. Відкласти 15 креветок. Решта нарізати.
  • Порубати яйця. Додати до креветок. Підсолити. Влити майонез. Перемішати.
  • Отриману масу помістити в тарталетки. Прикрасити відкладеними морепродуктів.

З додаванням в начинку авокадо

Креветки і авокадо ідеально гармонують. Приготований соус допоможе зробити закуску ніжною і смачною. Тарталетки з креветками та авокадо виглядають оригінально і прикрасять будь-яке свято.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • тарталетки – 20 шт.;
  • запашний перець;
  • салатні листя – 2 шт.;
  • рослинне масло – 2 ст. ложки;
  • авокадо – 1 шт.;
  • креветки – 50 шт.;
  • Вустерський соус – 1 ст. ложка;
  • варені креветки – 320 г;
  • кетчуп – 1 ст. ложка;
  • майонез – 1 ст. ложка.

Приготування:

  • У майонез додати кетчуп. Додати Вустерський соус. Налити рослинне масло. Підсолити і посипати запашним перцем. Перемішати.
  • Відкласти 20 креветок. Очистити, залишивши хвостики. Інші повністю очистити і нарізати.
  • Листя салату нарізати. Авокадо порізати. Кубики повинні бути дрібні. Змішати з порубаними морепродуктів. Залити соусом. Перемішати.
  • Помістити салат в тарталетки. Зверху викласти креветки вгору хвостами.

З вершковим сиром

Легка Закуска, оригінальна і дуже смачна. Стане гідною прикрасою сімейного вечері.

Інгредієнти:

  • креветки – 12 шт. відварні;
  • тарталетки – 6 шт.;
  • зелень – 15 г;
  • сирний вершковий сир – 150 г;
  • оливкова олія;
  • майонез – 2 ст. ложки;
  • цибуля – 17 г зелений;
  • часник – 2 зубки.
Дивіться також:  Котлети з манкою – 8 кращих рецептів

Приготування:

  • Просмажити морепродукти в сковороді з оливковою олією. Очистити.
  • Порубати зелень. Додати сир. Налити майонез. Перемішати. Натерти часникові зубки і змішати з масою.
  • Порізати зелену цибулю. Викласти вершкову масу в тарталетки. Посипати цибулею. Викласти на кожну креветку.

У будь закуски сіль можливо замінити соєвим соусом. Він додасть страві більш насичений, глибокий присмак.

Салат з креветками в тарталетках

Закуска з креветками в тарталетках – ідеальний варіант для будь-якого застілля. Таке блюдо легко брати в руки, тому чудово підходить для фуршетів.

Інгредієнти:

  • креветки – 270 г відварні;
  • морська сіль;
  • яйце – 4 шт. відварне;
  • майонез;
  • сир моцарелла – 170 г;
  • червона ікра – 100 г;
  • болгарський перець – 0,5 шт.;
  • тарталетки – 11 шт.;
  • часник – 2 зубки.

Приготування:

  • Нарізати яйця. Змішати з креветками.
  • Натерти сир. Отриману стружку відправити до креветок. Нарізати перець і помістити в салат. Підсолити.
  • Натерти часникові зубки. Помістити в майонез. Перемішати. Отриманий соус покласти в салат. Розмішати і викласти в тарталетки.
  • Прикрасити ікрою.

Святкова закуска з ікрою

Начинка для тарталеток може бути будь-якою. Але якщо ви хочете справити враження на гостей і вразити їх чудовим блюдом, то пропонуємо приготувати закуску з креветками й ікрою.

Інгредієнти:

  • сир моцарелла – 160 г;
  • мариновані креветки – 330 г;
  • яйце – 5 шт. відварне;
  • тарталетки – 15 шт.;
  • майонез;
  • солодкий перець – 0,5 шт.;
  • червона ікра – 20 г;
  • часник – 1 зубчик.

Приготування:

  • Натерти сирний шматок. Жовтки натерти. Нарізати білки. Порізати перець і часникові зубки.
  • До креветок додати сирну стружку, білки, порубаний перець і перемішати. Додати часникові кубики. Залити майонезом. Розкласти в тарталетки.
  • Посипати жовтками і викласти ікру.
Дивіться також:  Удон з куркою – 6 рецептів, як приготувати в домашніх умовах: з грибами, овочами, соусом теріякі

Закуску робити заздалегідь не можна. Вологий наповнювач зробить тарталетки м’якими. Рекомендуємо приготувати начинку заздалегідь, а перед тим як виставити страву на стіл, викласти салат в тарталетки.

З крабовими паличками

Багато господинь готують салат з крабовими паличками. Пропонуємо оформити ніжну і легку закуску більш цікаво – в тарталетках.

Інгредієнти:

  • кукурудза консервована – 2 ст. ложки;
  • тарталетки – 15 шт.;
  • зелень;
  • яйце відварене – 1 шт.;
  • перець;
  • крабові палички – 7 шт.;
  • сіль;
  • огірок – 1 шт.;
  • майонез – 2 ст. ложки;
  • креветки – 15 шт.

Приготування:

  • Нарізати огірок. Перед приготуванням спробувати на смак шкірку. Якщо гірчить, то знадобиться її зрізати. Яйце порубати і змішати з огірковим кубиками.
  • Крабові палички подрібнити. Надіслати до огірку. Додати кукурудзу.
  • Залити майонезом. Посипати перцем і посолити. Розмішати.
  • Очистити креветки. В тарталетки помістити салат. Викласти креветки і прикрасити зеленню.

Тарталетки з креветками і сирним сиром

Чудова альтернатива звичним бутербродів. Закуска виходить ніжною і трохи солодкуватою.

Інгредієнти:

  • тарталетки – 16 шт.;
  • петрушка;
  • креветки – 16 шт.;
  • кріп;
  • сир сирний – 220 г;
  • часник – 3 зубки;
  • листя салату – 3 шт.

Приготування:

  • Порвати листя руками. Помістити в тарталетки.
  • Кріп порубати. Нарізати часникові зубки. Додати сирний сир. Змішати. Викласти на салатне листя.
  • Відварені морепродукти помістити на сирну начинку. Прикрасити листками петрушки.

В рожевому соусі

Закуска виходить дуже зручною і смачною. Мініатюрні ніжні кошики послужать неймовірним прикрасою столу.

Інгредієнти:

  • рожевий перець-горошок;
  • креветки – 550 г;
  • тарталетки – 13 шт.;
  • кетчуп – 4 ст. ложки;
  • салатні листя;
  • майонез – 4 ст. ложки.

Приготування:

  • Порубати відварені морепродукти.
  • Подрібнити перець. Залити кетчупом. Додати майонез. Перемішати. Отриманим соусом залити креветки. Перемішати. Порвати салатні листя.
  • В тарталетки помістити салатні листя. Викласти морепродукти.
Дивіться також:  Макарони з сосисками – 7 рецептів приготування