Тефтелі в томатному соусі — 6 рецептів

Тефтелі в томатному соусі — це дуже смачне, апетитне і гармонійне страву, адже підлива тут виділяє смак м’яса, і насичує фарш соковитістю. Щоб соус вийшов ще смачніше, замість купованої томатної пасти краще додавати домашню, а замість води — бульйон.

Класичний рецепт тюфтельок в томатному соусі

Смак цієї страви багатьом знайомий з дитинства. Тефтелі готуються просто, швидко, але виходять дуже смачними і поживними.

Знадобиться:

  • 150 г яловичого фаршу;
  • 250 г свинячого фаршу;
  • 50 г рису;
  • 1 стандартна цибулина;
  • 2 невеликих помідора;
  • 100 г томатної пасти;
  • 100 г 15% сметани;
  • 40 мл рослинного масла;
  • 200 мл холодної води;
  • 10 г висушеної базиліка;
  • сіль, інші спеції за смаком.

Рецепт приготування.

  • Цибулину очищають і нарізають кубиками, обсмажують в олії.
  • Рис відварюють 10-12 хвилин.
  • Поєднують обидва види фаршу, остиглий рис, сіль, обжарку.
  • З отриманої маси формують невеликі тюфтельки. Їх прибирають в холод на чверть години.
  • Готують соус. Вимиті помідори обдають окропом, щоб прибрати з них шкірки. За допомогою блендера з очищених овочів роблять пюре, додають в нього сметану, покупну томат-пасту, воду, сіль.
  • Томатно-сметанную масу заливають в сотейник і доводять до кипіння. Коли на поверхні соусу з’являються бульбашки, у нього опускають напівфабрикати, а через 10 хвилин додають базилік та інші приправи за бажанням. Страву готують протягом півгодини.
  • Порада: щоб тефтелі вийшли більш ароматними, у фарш можна додати 150 г будь-яких грибів.