Тефтелі з підливою як у дитячому садку – 7 рецептів приготування в духовці і мультиварці

Повторити вдома незабутній смак ніжних, ароматних тюфтельок з підливою як у дитячому садку – мрія багатьох дорослих людей. Такі ситні м’ясні кульки дуже легко приготувати, слідуючи покроковому рецептом.

Класичні тефтелі з підливою, як у дитячому садку в духовці

Це традиційний рецепт приготування ніжних, соковитих тюфтельок з рисом. Їх можна подавати з будь-яким гарніром, а можна просто їсти з хлібом – адже м’ясні кульки такі смачні!

  • Відваріть 200 грам рису.
  • Очистіть дві цибулинки і дрібно наріжте їх. Можна натерти на дрібній тертці або подрібнити у блендері.
  • 500 грам свинини поріжте на шматки, потім перемолоте в м’ясорубці.
  • Розбийте яйце, влийте яєчну масу в фарш. Одну з нарізаних цибулин додайте в масу.
  • Додайте сіль за смаком.
  • Перемішайте відварений рис і свинячий фарш.
  • З фаршу зліпити маленькі м’ясні кульки-тюфтельки. Щоб шматочки свинини і рису не липли до рук, періодично змочуйте їх холодною водою.
  • Обваляйте отримані кульки в борошні.
  • Підсмажте тюфтельки на заздалегідь розігрітій сковороді до рум’яної скоринки.
  • Обсмажте другу цибулину.
  • Натріть на крупній тертці одну велику моркву. Обсмажте разом з цибулею.
  • До овочів додайте одну столову ложку томатної пасти. За смаком можна посолити або поперчити овочеву суміш.
  • Тепер робимо молочний соус. 250 мл молока підігрійте і перемішайте зі столовою ложкою борошна. Збийте суміш, додайте до неї дві столові ложки сметани. Все ретельно перемішайте: в суміші не повинно бути грудочок!
  • Перемішати молочний соус з обсмаженими овочами.
  • Викласти на деко тюфтельки і залити сумішшю молочного соусу і овочів.
  • М’ясні кульки в підливці поставити в духовку на півгодини на температурі 180 градусів.

Готуємо з курячого фаршу в мультиварці

Можна приготувати тефтелі не тільки зі свинини, але і курки. У такому дієтичному блюді менше жиру, і воно корисніше для організму не тільки дітей, але і дорослих.

Дивіться також:  Риба, запечена у фользі — 7 рецептів приготування

  • Попередньо відваріть півсклянки рису.
  • Нарубаєте 300 грам курячого філе. Подрібніть в м’ясорубці.
  • Подрібніть попередньо очищену цибулину.
  • Перемішайте цибулю і фарш.
  • Як і у випадку з тюфтельками з свинини, натріть велику моркву і обсмажте разом з подрібненою цибулею.
  • Розбийте в фарш яйце. Перемішайте фарш, відварений рис, овочеву суміш. Посоліть і поперчіть.
  • З утвореної суміші сформуйте м’ясні кульки.
  • Тюфтельки можна вмочити в панірувальні кульки або борошно, щоб при готуванні не постраждала форма кульок.
  • Викладіть тефтелі на деко, поставте в духовку на 15 хвилин на температуру 200 градусів.
  • 2 столові ложки борошна залийте 250 мл теплої води. Додайте по дві столові ложки сметани і томатної пасти. Збийте і перемішайте.
  • Дістаньте деко з тюфтельками з духовки, залийте м’ясні кульки підливою. Поверніть тефтелі в духовку і готуйте близько години.

Рецепт без додавання рису

Насолодитися ароматними м’ясними тюфтельками як у дитячому садку можна і без рису. Тому не біда, якщо його не знайшлося будинку. Крім того, тефтелі без рису підійдуть тим, хто просто не любить цю крупу.

  • Ретельно обмийте і наріжте 800 грам свинини.
  • Попередньо очищену велику картоплину розрізати на 4 частини.
  • Подрібніть три зубчики часнику.
  • Пропустіть через м’ясорубку картоплю, свинину і часник.
  • До фаршу додайте натерту моркву.
  • Збийте яйце. Змішайте з фаршем.
  • За смаком посоліть і поперчіть, додайте спеції.
  • Зліпіть тюфтельки і обваляйте їх у борошні.
  • Обсмажте м’ясні кульки до рум’яної скоринки.
  • Тепер приступаємо до готування підливи.
  • Подрібніть зубчик часнику і цибулину. Обсмажте в маслі, що залишилося після смаження тефтелькою.
  • Розведіть в півлітрі води 2 столові ложки томатної пасти. Обсмажте суміш разом з цибулею.
  • Додайте до підливі улюблені спеції. Приміром, трохи червоного меленого перцю додасть підливці пікантності і приємної гостроти.
  • Підливу потрібно тушкувати на сковороді близько 7 хвилин. Потім залити їй тефтелі і відправити в духовку.
  • Готується страва на температурі 180 градусів близько півгодини.
Дивіться також:  Гречана локшина – 6 рецептів приготування і подачі

Смачні тюфтельки з томатною підливою, як дитячому садку

Самі м’ясні кульки готуйте за звичним рецептом.

  • Розтопіть на сковороді 65 грам вершкового масла. Всипте трохи борошна і смажте суміш до появи піни, після чого зніміть засмажену борошно з плити.
  • В окремій сковорідці закип’ятіть таким же чином 450 г сметани. Потім перемішайте її з засмаженою борошном.
  • Додайте до суміші три столові ложки томатної пасти і 400 мл води.
  • Влийте в деко підливу і відправте тефтелі запікатися в духовку в режимі 200 градусів на півгодини.
  • Варіант приготування в сметанному соусі
  • Слідуйте простим інструкціям, щоб з дитинства знайоме блюдо отримало незвичайний вершковий смак.
  • Рецепт самих тюфтельок майже нічим не відрізняється від традиційного: м’ясо і цибулина подрібнюються, ще одна цибулина і натерта велика морква смажаться на сковороді. Але не потрібно додавати яйця та рис.
  • Головні відмінності саме в підливі. Для її приготування знадобляться 260 мл нежирних вершків і 350 г нежирної сметани. Перемішайте їх, додайте сіль і спеції за смаком. Підливу додайте до тефтелі і тушкуйте разом близько півгодини.

Ніжне страва з рибного фаршу

  • 550 грам рибного філе подрібніть в м’ясорубці або блендері.
  • Додайте до риби три натертих зубчики часнику і зелень за смаком.
  • Посоліть і поперчіть.
  • Натріть 80 грам сиру, змішайте з фаршем. Туди ж додайте два курячих яйця.
  • Зліпіть невеликі тюфтельки і обкатайте їх у борошні. Не забувайте час від часу змочувати руки холодною водою, щоб фарш не прилипав.
  • Змішайте 220 мл нежирної сметани з 50 мл води. Можна додати трохи солі.
  • Залийте тефтелі підливою і відправте в духовку, де в режимі 200 градусів страва має запікати півгодини.
Дивіться також:  Як засолити ікру щуки в домашніх умовах – 5 правильних і смачних рецептів

Тефтелі з яловичини


Смачні тюфтельки з яловичини нічим не відрізняються в приготуванні від свинячих. Просто замість свинини візьміть 750 грамів яловичого фаршу, в іншому ж дотримуйтесь інструкцій з першого, традиційного рецепту тефтелькою.

Не бійтеся експериментувати і шукати свій улюблений смак. Додати лаврушку або червоний перець в миску, капніть трохи соку лимона, і знайомі з дитинства м’ясні кульки заграють новими ароматами.