Телятина запечена в духовці, кращі рецепти з фото

Телятина – одне із самих ніжних видів м’яса. Воно ідеально підходить для створення ніжних нарізок, легких закусок і ароматних перших страв. Рецепти запеченої телятини в духовці дуже прості, досить загорнути м’ясо у фольгу або рукав, присипавши спеціями. Зіпсувати таке блюдо просто неможливо, адже вам не потрібно трудитися (як це робите зі свининою), замачівая у різних маринадах, щоб зробити м’ясо більш соковитим і ніжніше. Телятина вже неймовірно м’яка і ніжна. Залишається лише підібрати соус і овочі до м’яса. Запечена в духовці телятина прекрасно підійде в якості нарізки до святкового столу, буде відмінно виглядати на бутербродах і стане смачним гарячим блюдом разом з печеними або тушкованими овочами. Пропоную кілька варіантів, як приготувати телятину в духовці.

Телятина, запечена в духовці у фользі

Час приготування: 2 години
Кількість порцій: 3-4

Інгредієнти:

  • Яловичина (філе) – 1 кг;
  • Морква (велика) – 1 шт.;
  • Часник – 4 зубчики;
  • Сіль морська – 1 ст. ложка (без гірки);
  • Перець – щіпка.

Спосіб приготування:

1. Філе телятини промити спочатку в проточною, а потім в злегка підсоленій воді, через п’ять хвилин висушити паперовим рушником.
2. З усіх боків м’яса зробити глибокі надрізи.
3. Моркву очистити і порізати невеликими шматочками, щоб один край був гострим.
4. Кожен зубчик часнику розрізати на 4 частини вздовж.
5. У надрізи в м’ясі вставити моркву і часник, посолити і поперчити м’ясо з усіх боків.
6. Загорнути телятину, нашпиговану овочами, у фольгу і запікати в духовці 2 години (температура 200 градусів). За 20 хвилин до готовності фольгу слід розгорнути, щоб верх підрум’янився.
7. Готову телятину вийняти з духовки, охолодити і нарізати тонкими пластинками. Телятину, запечену в духовці, можна класти на бутерброди, можна подавати в якості основного блюда з соусом або ж використовувати як нарізку до святкового столу.