Тілапія в клярі – 7 рецептів приготування на сковороді і в духовці

Основним місцем проживання тілапії є Східна Африка, а також і інші тропічні і субтропічні широти. У Росії риба з’явилася лише кілька десятиліть тому, і в даний час її розводять у спеціально обладнаних ставках. М’ясо цієї прісноводної мешканки їдять у вареному, смаженому або запеченому вигляді, в будь-якому випадку воно виходить дуже смачним. У цій рубриці ми розглянемо 7 рецептів тілапії в клярі.

Філе тілапії в клярі на сковороді

У цьому розділі ми розглянемо класичний рецепт приготування філе тілапії в клярі на сковороді.

Для створення рідкого тіста потрібні такі компоненти з розрахунку на 2 кг риби:

  • 2-3 яйця;
  • 50 мл молока;
  • кілька столових ложок борошна;
  • рибні приправи;
  • порошковий чорний перець і сіль.

Як посмажити рибу в клярі на сковорідці:

  • Нарізаємо тилапию на порційні шматки, трохи підсолюємо, залишаємо на тарілці.
  • У широкій мисці збиваємо яйця до утворення міцної піни.
  • Солимо яєчну суміш, насипаємо перець і приправи для риби, вводимо молоко і перемішуємо.
  • Потроху додаємо борошно, не припиняючи працювати віночком. Кількість її вказано приблизно, можливо, знадобиться трохи більше. Головне, щоб тісто вийшло густим і в’язким.
  • Занурюємо шматочки риби в рідке тісто, викладаємо на розігріту сковороду і обсмажуємо.

Увага! Поміщати тилапию на сковорідку можна тільки після того, як масло належним чином прогріється, і почне виділяти бульбашки. Якщо зробити це раніше, рідкий кляр прилипне до дна, що зіпсує зовнішній вигляд страви.