Торт без випічки — 18 рецептів приготування в домашніх умовах

Якщо будинок несподівано нагрянули гості, то порадувати їх смачним десертом господині допоможуть різноманітні варіанти тортів без випічки. Сьогодні їх відомо дуже багато. Оперативно і без особливих зусиль можна приготувати і «Пташине молоко», «Мурашник», і багато інших варіанти.

Торт без випічки печива і сиру

Інгредієнти: півкіло простого дешевого печива, 130 г масла вершкового, півкіло сиру, повний стакан молока, 160 г цукру-піску, 2 ст. л. какао-порошку.

  • Сир розминається виделкою, змішується з какао, розм’якшеним маслом і піском. Далі маса до однорідності збивається міксером або спеціальною насадкою блендера. Вийде густоватый крем, який не буде сильно розтікатися.
  • Молоко переливається в широку тарілку.
  • На стіл ставиться плоске блюдо, на яке буде викладатися торт.
  • Печиво занурюється в молоко на 1-2 секунди і розташовується на блюді. Для одного шару достатньо 6-8 шт. Кожен з них щедро промащується сирним кремом і знову покривається печивом.
  • Процес продовжується до тих пір, поки продукти не закінчаться.

Верх торта з печива і сиру посипається какао або цукровою пудрою. Готове ласощі на деякий час відкладається у прохолоду.

Бананове ласощі

Інгредієнти: 320 г цукрового печива, 2 банана м’якше, 280 г жирної сметани, 2-3 великі ложки какао, 80 мл міцно завареного чорного чаю.

  • Прямокутна форма застеляється харчовою плівкою.
  • Печиво для кожного з розглянутих нижче тортиків можна брати саме просте і дешеве. Його слід вмочати в теплий чай і розподіляти в підготовленій формі.
  • Перший шар промащується сметаною. За смаком у неї можна додати цукровий пісок. Зверху викладаються кружечки бананів рівним шаром.
  • За таким принципом викладаються шари, поки не закінчаться продукти. Останнім розташовується печиво зі сметаною, але без фруктів, і посипається какао.

Перш ніж пробувати банановий торт, потрібно дати йому постояти в прохолоді 3-4 години, після чого перекласти на плоску тарілку.

Смачний торт з печива зі згущеним молоком

Інгредієнти: 730 г пісочного печива, половина склянки жирної сметани, половина склянки білого цукру, банку улюбленої згущеного молока, 90 г масла, велика ложка какао-порошку.

  • Для приготування крему масло потрібно зробити м’яким. Для цього достатньо залишити його на годинку просто на кухні. Потім воно збивається зі згущеним молоком до консистенції пишного повітряного крему.
  • Печиво потрібно перетворити в дрібну крихту. Найпростіше зробити це за допомогою спеціальної насадки блендера. Але можна обійтися і звичайною качалкою, «пройшовшись» нею по пакету з печивом.
  • Вийшла крихта змішується з кремом.
  • З маси формується цілий щільний торт.
  • Залишилися компоненти змішуються і варяться на повільному вогні 6-7 хвилин.

Готовий торт з печива зі згущеним молоком покривається ще теплою глазур’ю. Нехай ласощі трохи просочиться і можна подавати до чаю.

З желатином і фруктами

Інгредієнти: 360 г сметани, 280 г жирного сиру, склянку води, 260 г цукрового піску, 25 г желатину, пакетик ваніліну, 2 солодких м’яких ківі, мандарин, апельсин. Як приготувати смачний торт з желатином і фруктами, розповідається далі.

  • Першим ділом потрібно протерти сир через дрібне сито. Це обов’язковий крок, який дозволить зробити структуру торта більш ніжною, без явних крупинок.
  • До сирної маси висипається ванілін і звичайний цукор, втручається сметана. Після перемішування маса залишається на 8-9 хвилин, щоб трохи розчинився цукор.
  • Желатин в скляній мисці розвести у холодній кип’яченій воді і залишають на 17-20 хвилин.
  • Маса з сиром і сметаною збивається блендером.
  • Фрукти нарізати кружечками і розташовуються по дну глибокої миски, застеленому харчовою плівкою.
  • Желатин прогрівається. Коли він повністю розчиниться, рідина остуджується і виливається в суміш з четвертого кроку. Далі вона знову збивається.
  • Майбутня основа для торта виливається в миску з фруктами. Поверхню також покривається кружечками або напівкружечками апельсинів і ківі.

До повного застигання фруктовий торт буде перебувати в прохолоді 3-4 години. Далі він перевертається на тарілку і позбавляється від плівки.

Торт «Пташине молоко»

Інгредієнти: 3 сирих білка, 1 велика ложка соку лимона, банку згущеного молока, 210 г масла вершкового, 110 мл очищеної води, 35 г желатину, 120 г темного шоколаду, 220 г чорносливу без кісточок, 90 г пісочного печива.

Дивіться також:  17 рецептів оладок — смачно і швидко в домашніх умовах!

  • Чорнослив заливають гарячою водою і залишають на 12-15 хвилин. Далі він обсушивается, нарізають шматочками і разом з пісочним печивом перемелюється в блендері.
  • З отриманої маси не дно форми утрамбовується корж, який потрібно відправити в холодильник.
  • Для начинки у воді по інструкції розлучається желатин. Білки збиваються до стану густої піни разом з соком лимона.
  • Окремо збивається згущене молоко з талим маслом (150 г). У підсумку повинен отримати однорідний крем.
  • Всі маси з третього і четвертого кроку акуратно з’єднуються і викладаються поверх коржа.
  • Майже готовий торт «Пташине молоко» вирушає в прохолоду на 1,5 години.

Залишається лише залити частування глазур’ю, приготовленої з розтопленого шоколаду і залишився вершкового масла.

«Мурашник» на швидку руку

Інгредієнти: 420 г простого цукрового печива, 210 г масла вершкового, 420 г вареного згущеного молока, 60 г будь-яких горіхів (можна взяти асорті), 40 г чорного шоколаду.

  • Печиво за допомогою блендера подрібнюється у велику крихту. Підійде чаша для колки льоду. Досить прокрутити печиво в ній всього 3-4 рази. Якщо переборщити і перетворити продукт у крихту, то після додавання крему вона перетвориться на кашу.
  • Печиво пересипається в глибоку миску, де з’єднується з порубаними ножем горіхами.
  • Для крему розм’якшене масло збивається зі згущеним молоком.
  • Суміш, що вийшла, з’єднується з печивом і всі складові акуратно перемішуються ложкою.
  • На плоскій тарілці формується «мурашник».

Торт посипається тертим шоколадом і на 1,5—2 години відправляється в холодильник.

Торт з печива без випічки — зі сметаною

Інгредієнти: 330 г жирної сметани та пісочного печива, 110 г цукру-піску і 9 г ванільного, 60 г очищених горіхів.

  • Для крему збивається сметана з двома видами цукру.
  • На плескату квадратну або прямокутну тарілку викладається перший шар печива. Зверху воно щедро промащується отриманим сметанним кремом.
  • Далі шари повторюються аналогічним чином, поки не закінчаться всі продукти. Пару штук печива потрібно залишити для прикраси майбутнього торта. Вони перемелюють на крихту разом з вибраними горіхами.
  • Сформований торт посипається вийшла сухою сумішшю та відправляється у прохолодне місце.

Вже через 4-5 годин десерт можна подавати до чаю.

Йогуртовий торт з полуницею

Інгредієнти: 220 г простого пісочного печива, 6 великих ложок цукру-піску, 25 г желатину, 160 г масла вершкового, повний стакан дуже жирних вершків, півлітра йогурту (без добавок або полуничного), 140 мл очищеної води, 6-7 ст. ложок жирного молока.

  • Печиво будь-яким зручним способом перетворюється в дрібну крихту. У цю масу виливається розтоплене в мікрохвильовці або на водяній бані вершкове масло і додається 2 ложки піску. Складові добре перемішуються.
  • Суміш, що вийшла, стане основою для майбутнього частування. Вона викладається у форму, застелену харчовою плівкою, і утрамбовується. Повинні бути достатньо високі бортики.
  • Готова основа відправляється в холодильник.
  • Желатин замочується в холодній воді (70 мл) до набухання. Потім його половина розводиться в гарячому молоці.
  • Вершки збиваються до густої піни, змішуються з 2 ст. л. піску і йогуртом. Сюди ж тонкою цівкою вливається остигле молоко з желатином. Складові перемішуються віночком.
  • Маса з попереднього кроку виливається на основу з печива. Майбутній торт забирається назад в холодильник.
  • З решти води і цукру варять сироп. У нього вливається друга половина замоченого желатину і додаються ягоди. Суміш перебивається блендером.
  • Остигле ягідне пюре вливається на вже затверділий йогуртовий шар.

Торт забирається в прохолоду ще на пару годин.

Готуємо з вівсяного печива

Інгредієнти: 280 г замороженої вишні, 630 г вівсяного печива, 270 мл води, 1 ст. л. розчинної кави, 680 г среднежирной сметани, 190 г цукрового піску, щіпка ваніліну, половина склянки ядер волоських горіхів.

  • У глибокій тарілці з’єднується заморожена ягода, 70 г цукру і 20 мл води. На мінімальному вогні вишня вариться 12-14 хвилин при частому помішуванні. Далі ягоди відкидаються на сито і остуджувати.
  • Вода, що залишилася, доводиться до кипіння і в ній заварюється кава.
  • Для крему з’єднується сметана, інший цукор і ванілін. Компоненти збиваються до однорідності.
  • Роз’ємна форма покривається харчовою плівкою. В неї одним шаром укладається вівсяне печиво. Попередньо кожна печенюшка занурюється в теплий міцну каву.
  • Далі виливається частина крему зі сметаною і розподіляються ягоди.
  • Потім знову йде шар печива і крем.
  • Верх торта посипається підсушеними на сковороді і рубаними горіхами.
  • Частування покривається плівкою і залишають на 4-5 годин при кімнатній температурі.
  • Далі воно переміщається в прохолоду на всю ніч.
Дивіться також:  Гарбузовий торт – 8 кращих рецептів

Перед подачею вівсяного торта з печива без випічки до чаю його потрібно перекласти на плоску тарілку.

Шоколадний торт

Інгредієнти: 330 г пісочного печива, 160 г вершкового масла, 4-5 ст. ложок какао, 260 г вершкового сиру, 90 г цукрової пудри, 2 плитки шоколаду, 90 мл дуже жирних вершків.

  • У глибокій мисці з’єднується печиво, перетворене в дрібну крихту, розм’якшене масло і какао порошок.
  • Ця маса викладається на дно форми і добре приминається. Корж переміщається в холодильник.
  • Для начинки збивається вершковий сир. В процесі до нього поступово вводиться пудра.
  • Шоколад розтоплюється і переміщується до сиру.
  • В окремому посуді до легкості вершки збиваються і з’єднуються з шоколадною масою. Інгредієнти обережно змішуються широкої лопаткою.
  • Отриманий крем виливається на затверділий корж.

Залишилося повернути торт у прохолоду на 4-5 годин і потім прикрасити його за своїм смаком.

Пряниковий десерт швидкого приготування

Інгредієнти: 820 г сметани, 620 г шоколадних пряників, 130 г кокосової стружки і така ж кількість цукрової пудри, 60 г шоколаду, 3 стиглих банана.

  • Для крему сметана збивається з цукровою пудрою.
  • Миска кругла (обсягом 1,5—2 літри) застеляється харчовою плівкою. На її дно викладається частина крему і гість крупно порізаних пряників.
  • Потім йдуть кружечки бананів, посипати кокосовою стружкою.
  • Шари повторюються, поки не закінчаться продукти. Останніми повинні стати сухі половинки пряників — саме на них буде стояти торт.
  • Спочатку десерт повинен настоятися 3-4 години при кімнатній температурі, а потім ще пару годин у холодильнику.

Готовий торт без випічки з пряників перевертається на плоске блюдо і присипається тертим шоколадом.

Незвичайний торт із зефіру без випічки

Інгредієнти: за півкіло звичайного білого зефіру та пісочного печива, 390 мл дуже жирних вершків, 180 г м’якого сиру, 140 г цукрового піску, щіпка ваніліну, 3 банана, 90 мл молока, жменю ядер волоських горіхів.

  • Зефір нарізається половинками.
  • Для крему вершки збиваються з сиром, ваніліном і піском. Маса повинна бути густою і однорідною. Готовий крем ненадовго забирається в холодильник.
  • Банани ріжуться тонкими кружечками.
  • У широку тарілку наливається молоко. У нього потрібно вмочати печиво, перш ніж викладати його на плоске блюдо.
  • Печиво змащують вершковим кремом і покривається половинками зефіру.
  • Далі йдуть фруктові кружечки.
  • Шари повторюються, поки не закінчується продукти. Останнім розподіляється зефір.

З горіхів і залишився печива робиться крихта. Нею прикрашається готовий торт із зефіру. Ласощі має гарненько просочитися в холодильнику, після чого його можна пробувати.

Чізкейк на швидку руку

Інгредієнти: 320 г розсипчастого печива, 4 великі ложки соку лимона, 160 г масла вершкового, 320 г вершкового сиру, 410 мл вершків для збивання, 120 мл білого сухого вина, 210 г цукрового піску, 3 великі ложки желатину, 90 г ванільного цукру, 1 ст. л. тертої лимонної цедри.

  • Печиво подрібнюється в блендері до стану дрібної крихти, після чого з’єднується з рідким маслом. Сюди ж додається половина ванільного цукру.
  • Маса утрамбовується в роз’ємну форму і відправляється на холод.
  • Для крему желатин розчиняється в білому вині і залишають на півгодини.
  • В окрему чашу всипається залишився ванілін, додається сир, сік і цедра цитрусового, 60 г піску. Інгредієнти збиваються міксером.
  • Желатин з вином відправляється на вогонь. У суміш всипається 90 г цукру. Маса нагрівається до повного розчинення крупинок і доводиться до кипіння, після чого відразу знімається з вогню.
  • Охолоджені вершки збиваються з іншим піском до міцної піни.
  • Суміші з четвертого і п’ятого кроків з’єднуються і до них додаються вершки. Легкими рухами широкої лопатки інгредієнти перемішуються.
  • Крем виливається на затверділу на холоді основу.

Майбутній десерт знову відправляється в прохолоду на 3-4 години.

Торт з крекеру «рибки»

Інгредієнти: 340-360 г несолоних «рибок», стакан з гіркою цукру, щіпка ваніліну, півкіло густої сметани.

Дивіться також:  Шоколадна глазур з шоколаду – 8 рецептів приготування в домашніх умовах

  • У глибокій ємності з’єднується сметана з цукром і ваніліном. Маса збивається до повного розчинення солодких крупинок.
  • В отриману сметанную суміш всипається крекер. Після перемішування він залишається хвилин на 20 до розбухання. У цю масу по смаку можна додавати будь-які фрукти. Наприклад, сюди відмінно підійдуть дрібно порізані банани.
  • Суміш вкладається в миску, застелену харчовою плівкою, і добре утрамбовується.

Через 3-4 години на холоді торт перевертається на плоску тарілку і прикрашається за смаком. Наприклад, тертим шоколадом.

Десерт «Рафаелло»

Інгредієнти: 90 г масла вершкового, 330 г пісочного печива, по 120 г вареного згущеного молока і кокосової стружки, 260 мл вершків для збивання, 360 мл жирного молока, 1,5 ст. л. просіяного борошна, по 2 ст. л. цукрової пудри і картопляного крохмалю, половина склянки цукрового піску.

  • У сотейнику з’єднується молоко, пісок, борошно і крохмаль. Суміш варять на середньому вогні до загусання. Її необхідно періодично помішувати.
  • Отриманий крем перекладається у скляну миску і до нього додається розм’якшене масло. Інгредієнти добре перемішуються.
  • Вершки збиваються до стійкості, потім до них висипається цукрова пудра і збивання повторюється.
  • В круглу миску викладається трохи молочного крему і розподіляється по дну. Зверху розкладаються великі шматочки печива.
  • Далі йде шар вершкового крему і знову шматочки печива. Продукти чергуються, поки не закінчаться.
  • Останні два шари печива промащуються згущеним молоком.

Десерт прикрашається кокосовою стружкою і відправляється на 3-4 години на холод. Далі його можна перевертати на плоску тарілку, нарізати шматочками і подавати з чаєм або кавою.

Ніжне ласощі з йогуртом і персиками

Інгредієнти: 780 мл йогурту (без добавок або персикового), 170-190 г цукрового печива, банку консервованих персиків, 120 г масла вершкового, 110 г цукрового піску, 25 г желатину.

  • Печиво подрібнюється будь-яким зручним чином. Можна використовувати для цього блендер або звичайну качалку. Вершкове масло розтоплюється до рідкого стану, злегка остуджується і виливається до печива.
  • Складові гарненько розтираються до однорідної маси прямо руками. Далі вона утрамбовується на дно рознімної форми.
  • Основа для майбутнього ласощі відправляється на холод хвилин на 40-50.
  • Желатин заливають половиною склянки сиропу від консервованих персиків. Інгредієнти будуть набухати приблизно півгодини.
  • Персики з банки нарізати великими шматочками.
  • Набряклий желатин прогрівається до повного його розчинення. Не можна кип’ятити суміш!
  • Далі він з’єднується з йогуртом і цукровим піском.
  • На основу викладаються шматочки консервованих фруктів. Зверху виливається йогуртово-желатинова суміш.

Ласощі забирається на холод. Найкраще залишити його в холодильнику на всю ніч.

Торт з кукурудзяних паличок зі згущеним молоком

Інгредієнти: 140 г кукурудзяних паличок, 90 г вершкового масла, половина банки вареного згущеного молока.

  • Масло має розм’якнути при кімнатній температурі.
  • Далі до нього додається відразу вся варена згущене молоко.
  • Інгредієнти збиваються міксером або відповідною насадкою блендера до стану однорідної густого крему.
  • В отриману суміш невеликими порціями додаються підготовлені кукурудзяні палички. Їх можна сміливо ламати і кришити, а деякі – залишати цілими.
  • Після кожної нової партії паличок інгредієнти добре перемішуються.
  • Отримана маса перекладається в миску, застелену плівкою.

Майбутній торт на годинку забирається в морозилку. Потім перевертається на тарілку, позбавляється від плівки і ріжеться шматочками.

Готуємо з вафельних коржів і вареного згущеного молока

Інгредієнти: банка вареного згущеного молока, стандартна упаковка вафельних коржів, 80 г вершкового масла, 40 г ядерець волоських горіхів.

  • Масло і згущене молоко потрібно використовувати кімнатної температури. Розм’якшені інгредієнти змішуються ложкою. Щоб спростити собі завдання, можна використовувати міксер або блендер.
  • На плоску тарілку укладається перший вафельний корж і промащується кремом. Далі аналогічно розташовуються і всі інші. Оброблені кремом коржі потрібно злегка притискати один до одного.
  • Верхній шар залишається сухим. На нього встановлюється дошка з обважненням. У такому вигляді десерт повинен простояти близько години.
  • Далі поверхню частування змащується залишилися кремом і посипається подрібненими горіхами. Попередньо їх можна злегка підрум’янити на сковороді.

Особливо смачним тортик стає через кілька годин, проведених в холодильнику.