Тістечко картопля – 7 рецептів печива та згущеного молока

Рецепт тістечка «Картопля» з печива і згущеного молока знайомий практично кожному. Це ласощі люблять як дорослі, так і діти. Багато хто пам’ятає цей десерт з радянських часів. Його можна було зустріти в їдальнях і кафе. Але тоді, подібний десерт пропонували тільки в одному варіанті. Сьогодні існує безліч способів його приготування.

Класичне тістечко «Картопля» з печива і згущеного молока

Класичне тістечко готується з бісквітного тіста, яке подрібнюють вручну або за допомогою кухонного приладдя, потім змішують з кремом глясе і коньяком. З отриманої маси формують ласощі і покривають їх глазур’ю. Ми пропонуємо більш простий варіант. Той, який знайомий кожному з дитинства.

Для тістечок потрібно:

  • печиво — 500 г;
  • варене згущене молоко — 1 банка;
  • вершкове масло — 200 г;
  • коньяк — 1 ст. л.;
  • молоко — 50-70 мл;
  • какао-порошок — 2 ст. л.

Процес приготування:

  • Бісквітне печиво слід поламати на великі шматочки, а потім пропустити через м’ясорубку або подрібнити за допомогою блендера.
  • Для крему потрібно масло кімнатної температури змішати з вареним згущеним молоком і збивати міксером до однорідності і збільшення в об’ємі в два рази.
  • Після перемішати крем з крихтою, додати коньяк і молоко.
  • Сформувати тістечка, обваляти їх в какао-порошку.
  • Готові «картоплини» залишити в холодильнику на 2 години для просочення.

Цікаво! «Картоплю» готують не тільки з печива, але і з подсохшего бісквіта. Для рецепту з сухарів і згущеного молока за день-два до приготування тістечок випікають бісквітний корж, ріжуть його на шматки і підсушують. Також хорошим варіантом є обрізки від тортів та іншої випічки. Їх подрібнюють, додають необхідні інгредієнти і формують тістечка.