Тістечко Наполеон – 7 рецептів ніжних і смачних домашніх тістечок

За мотивом відомого французького десерту, можна приготувати тістечко «Наполеон». Для приготування такого ласощі потрібно не так багато часу, адже в рецепті використовується вже готове листкове тісто. Також можна вибрати будь-який крем на основі вершків, згущеного молока, сиру або не відходити від традицій і приготувати десерт із заварним.

Тістечко «Наполеон» з готового листкового тіста

Приготування класичного «Наполеона» вимагає багато часу, адже треба спекти коржі, приготувати крем, сформувати десерт, витримати його в холоді і тільки потім насолоджуватися його смаком. Але все може бути набагато простіше, якщо приготувати французьке тістечко з готового листкового тіста.

Інгредієнти:

  • листкове тісто;
  • 1,5 ст. вершків з малим вмістом жиру;
  • 1 ст. звичайного цукру;
  • 2 ч. л. ванільного підсолоджувача;
  • яйце;
  • 40 г кукурудзяного крохмалю;
  • пачка масла.

Спосіб приготування:

  • Для приготування десерту потрібно купити кіло листкового тіста. Як правило, в такій упаковці укладено чотири аркуші. Три з них піде на основу, а четвертий стане в нагоді для прикраси.
  • Розморожене тісто злегка розкачайте, щоб коржі вийшли не такими товстими.
  • Пекарську папір просочити маслом деко застеліть нею і покладіть лист тіста. Обов’язково наколіть основу з двох сторін звичайною виделкою, щоб заготовки для тістечка не роздулися.
  • Кожен аркуш випікайте 15 хвилин в нагрітій до 200 градусів духовці. Зарумяненные коржі остудіть.
  • Для крему в сотейник насипте два види цукру разом з крохмалем, вбийте яйце і влийте вершки. Віночком збовтайте інгредієнти і доведіть масу до консистенції густої на водяній бані. Головне, не дати крему закипіти, інакше вийде солодкий омлет.
  • Крем охолодіть і збийте міксером з маслом.
  • Три коржі викладіть шарами, кожен промажте кремом, четвертий розкришите і обсипте їм десерт. Поставте його в холодильник на годину, а потім розріжте на порції.
Дивіться також:  6 рецептів печива на огірковому розсолі

Готуємо абрикосовий десерт

Смачне тістечко «Наполеон» можна приготувати з будь-яким фруктовим кремом.

Наприклад, з консервованими абрикосами. Абрикосовий «Наполеон» вас приємно здивує своєю фруктової свіжістю і приголомшливим смаком.

Інгредієнти:

  • упаковка листкового тіста;
  • банку консервованих абрикос;
  • ½ Ст. цукру;
  • п’ять ложок цукрової пудри;
  • три ложки лікеру;
  • шість крапель ванільної есенції;
  • два яєчних жовтки плюс одне яйце;
  • 1 ½ склянки вершків;
  • дві ложки крохмалю.

Спосіб приготування:

  • З абрикос злийте сік, але не виливайте його. Фрукти перетріть в пюре.
  • Візьміть одне ціле яйце і два жовтки, додайте три ложки звичайного цукру, крохмаль і кілька ложок борошна. Збийте до однорідності.
  • Пюре перекладіть в сотейник і поставте на плиту. Як тільки фруктова маса закипить, влити яєчно-борошняну суміш разом з соком. Після появи перших бульбашок, знімете крем з плити і остудіть.
  • Поки готувався крем, повинно було розморозитися тісто. Кожен листковий пласт трохи розкачати, не забудьте наколоти виделкою і випікайте 20 хвилин (температура – 200°С).
  • Якщо абрикосовий крем вже охолов, то доводимо його до досконалості. Для цього збийте вершки з цукром, солодкої пудрою, ароматною есенцією і лікером.
  • Отриману вершкову масу з’єднайте з фруктовою.
  • Готові і остиглі коржі викладіть шарами, кожен шар щедро промажте кремовою масою, а останній корж розламайте на крихти і обсипте ними десерт.
  • Дайте час тістечок просочитися і гострим ножем розрізати на рівні шматочки.

Рецепт приготування зі згущеним молоком

Традиційно, для приготування такого десерту, як «Наполеон», потрібно заварний крем, але особливо ніжним і м’яким він виходить з вареним згущеним молоком і вершковим маслом. Для цього рецепта також використовуємо готове тісто, яке попередньо розморожуємо і випікаємо в духовці. Тому перейдемо відразу до приготування крему.

Інгредієнти:

  • 180 г вершкового масла;
  • банку вареного згущеного молока.
Дивіться також:  Пиріг з киселю – 5 рецептів приготування

Способи приготування:

  • Поки коржі випікаються, потрібно взяти м’яке масло і просто збити до однорідної маси разом з вареним концентрованим молоком.
  • Як тільки коржі будуть готові, охолодіть і викладіть їх стопкою. Кожен корж просочити кремом, останній залиште для обсипання.
  • Готовий «Наполеон» зі згущеним молоком поставте в холод на кілька годин, потім розріжте на рівні тістечка і насолоджуйтеся чаюванням.

Тістечко «Наполеон» від Іллі Лазерсона

Шеф-кухар Ілля Лазерсон ділиться своїм рецептом швидкого приготування тістечка «Наполеон». Для приготування крему він використовує італійський сир «Маскарпоне» і вершки.

Рецепт від Лазерсона передбачає використання наступних інгредієнтів:

  • упаковка листкового тіста;
  • 180 г сиру «Маскарпоне»;
  • дві ложки солодкої пудри;
  • три ложки вершків будь-якої жирності (при необхідності);
  • три ложки будь-якого вершкового сиру.

Спосіб приготування:

  • Кожен пласт листкового тіста розрізати на однакові шматочки, розкладіть на листі і запікайте в духовці до рум’яності (температура – 200°С).
  • Для крему збийте два види сиру разом з солодкої пудрою. Якщо кремова маса вийшла густий, то просто додайте вершків.
  • Готові коржики зберіть по парам, решту дрібно розкришіть.
  • Один шар тіста промажте кремом і закрийте другим. З усіх боків обмажте десерт сирною масою і обсипте крихтами.

Як зробити з полуницею

Полуниця з вершками і листкові коржі – хіба не краще поєднання для приготування смачного десерту? Сьогодні ми приготуємо ще одне тістечко «Наполеон», але не класичне, а з додаванням свіжих ягід.

Інгредієнти:

  • листкове тісто;
  • півкіло свіжої полуниці;
  • два склянки густих вершків;
  • п’ять ложок солодкої пудри.

Спосіб приготування:

  • Пласти тіста розморозьте і витримайте в духовці до рум’яного кольору (температура – 200°С).
  • Міксером спіньте вершки з солодкої пудрою, ягоди порізати тонкими пластинами.
  • Готові коржі промажте кремом і укладіть шматочки ягід, останній шар обсипте крихтами. Поставте десерт в холод на кілька годин, щоб він добре просочився.
Дивіться також:  Бананові оладки – 8 рецептів приготування

З кремом зі збитих вершків

Ще зовсім недавно крем для торта готували з важкого жирного масла, сьогодні його також використовують, але вже не в такій кількості і в поєднанні з іншими інгредієнтами. Але особливою популярністю користується вершковий крем, який робить десерти легкими і ніжними на смак.

Тістечко «Наполеон» також можна приготувати з кремом на основі вершків та якісного вершкового масла.

Інгредієнти:

  • листкове тісто;
  • 1 ½ склянки вершків;
  • 150 г звичайного цукру;
  • півпачки масла;
  • банку вареного згущеного молока.

Спосіб приготування:

  • Розморозьте основу для десерту, кожну заготовку проткніть виделкою в декількох місцях і печіть торти від 15 до 20 хвилин.
  • В глибокій чаші змішайте сметану з підсолоджувачем і окремо збийте згущене молоко з маслом. З’єднайте дві маси – крем повинен вийти з гладкою текстурою.
  • Укладіть коржі один на одного, кожен промажте кремом, посипте десерт крихтою.

Ніжне ласощі медове

Тістечко «Наполеон» можна приготувати з солодким медовим кремом та грецькими горішками. Зацікавив такий десерт? Так записуйте рецепт!

Інгредієнти:

  • готове листкове тісто;
  • ложка меду;
  • один жовток;
  • 80 г солодкої пудри;
  • лимон;
  • по 80 г вершкового масла і волоських горіхів.

Спосіб приготування:

  • З листкового тіста зробіть основу для десерту – просто покладіть злегка розкатаний пласт на деко і відправте в духовку на 15 хвилин.
  • Для крему збийте масло з солодкої пудрою, жовтком, медом і цитрусовим соком.
  • Приготовлений крем охолодіть і промажте їм рум’яні коржі.

Тістечко «Наполеон» з листкового магазинного бездріжджового тіста дозволить швидко приготувати смачний десерт, не потіючи півдня на кухні. Просто вибирайте вподобаний рецепт крему і приступайте до приготування солодких ласощів.