Тісто для чебуреків заварне на окропі – 6 рецептів

Заварную основу для випічки застосовують з давніх часів. Тісто для чебуреків, заварне на окропі виходить м’яким, а приготувати його дуже просто. З ним простіше готує, адже немає необхідності його розгортати.

Класичне заварне тісто на окропі для чебуреків

Використовуючи прості і дешеві продукти можна зробити приголомшливу основу для чебуреків.

Інгредієнти:

  • борошно – 570 г;
  • вода – 240 мл;
  • сіль;
  • масло – 45 р.

Приготування:

  • У воду всипати сіль.
  • Помістити масло. Використовувати можна будь-який, навіть маргарин.
  • Закип’ятити.
  • Засипати у воду півсклянки борошна.
  • Розмішати.
  • Злегка остудити.
  • Засипати борошно.
  • Замісити. Вийде крута маса.
  • Помістити в пакет.
  • Потримати півгодини в холодильнику.

Самий хрусткий варіант приготування тіста

Для любителів хрусткою основи ця варіація підійде ідеально. Хрустке тісто для чебуреків легко готується, виходить приємним на дотик.

Інгредієнти:

  • масло – 1 ст. ложка оливкова;
  • борошно пекарська – 310 г;
  • сіль – 0,3 ч. ложки;
  • вода – 240 мл

Приготування:

  • Закип’ятити воду.
  • Залити масло.
  • Змішати з борошном.
  • Замісити. Остудити.
  • Розім’яти. За необхідності підсипати муку.
  • Маса повинна вийти гладкою та еластичною.
  • Помістити в пакет. Дати відлежатися пару годин.

Як зробити заварную основу для чебуреків без яєць?

Щоб тісто вийшло ідеальним слід включити до складу свинячий жир.

Інгредієнти:

  • крутий окріп – 240 мл;
  • жир – 1 ст. ложка свинячий;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • борошно – 580 г;
  • цукор -1 ч. ложка.

Приготування:

  • Взяти сито. Помістити борошно.
  • Закинути сіль. Просіяти.
  • Підсолодити.
  • Помістити жир.
  • Розтерти. Вийде крихта.
  • Залити окропом. Він повинен бути крутим.
  • Замісити.

На окропі з горілкою

Характерний хрускіт чебуреків можна отримати, приготувавши правильне тісто. Це найпопулярніший варіант приготування.

Щоб тісто вийшло ніжніше, воду можна замінити мінералкою. Щоб у готовому виробі був хрускіт, додають горілку. А за гарну скоринку рум’яного кольору відповідає цукор, який при обжарке дає апетитний відтінок.

Дивіться також:  Соковитий фарш для чебуреків – 4 смачних рецепта

Інгредієнти:

  • цукор – 0,3 ч. ложки;
  • борошно – 210 г;
  • олія соняшникова – 2 ст. ложки;
  • вода – 110 мл;
  • сіль;
  • горілка – 1 ст. ложка.

Приготування:

  • Закип’ятити воду.
  • Засипати цукор.
  • Присолити.
  • Розмішати.
  • Залити в борошно. Всі дії відбуваються швидко. Вода не повинна охолонути. Борошні необхідно завариться.
  • Закип’ятити масло.
  • Додати горілку.
  • Слідом залити киплячу олію. Цей інгредієнт допомагає створити красиві бульбашки в готовому чебуреке.
  • Замісити.
  • Настояти сім хвилин, накривши пакетом.
  • Знову замісити. Повторити процес два рази.

На молоці

Щоб заготовка не підгоріла в процесі обсмажування, не варто додавати більше цукру, ніж зазначено в рецепті.

Інгредієнти:

  • цукор – 1 ч. ложка;
  • молоко – 240 мл;
  • масло – 35 мл;
  • борошно;
  • сіль – 0,2 ч. ложки;
  • яйце – 1 шт.

Приготування:

  • Закип’ятити молоко.
  • Підсолодить.
  • Посипати сіллю.
  • Влити олію. Перемішати.
  • Помістити половину склянки борошна. Перемішати. Трохи охолодити.
  • Влити яйце.
  • Розмішати.
  • Поступово підсипати муку.
  • Повинен вийти щільний клубок: по структурі шорсткий, по виду – не дуже гарний.
  • Помістити в пакет.
  • Потримати чверть години.
  • Дістати. Вимісити.
  • Відправити в пакет. Витримати чверть години.

Самі смачні начинки для чебуреків, як в чебуречній

Коли тісто готове, постає питання про те, яку начинку краще використовувати для улюбленого ласощі. Щоб приготувати чебуреки як в чебуречній, скористайтеся перевіреними варіантами начинок.

З м’ясом

Інгредієнти:

  • сіль;
  • цибуля – 2 шт.;
  • фарш – 450 г;
  • перець;
  • вода – 110 мл

Приготування:

  • Присолити фарш.
  • Залити воду. Рідину потрібно використовувати обов’язково, щоб начинка була соковитою. Можна замінити будь-яким бульйоном.
  • Підсипати перець.
  • Нашаткувати цибулю. Шматочки повинні бути максимально дрібними.
  • Замісити.

З сиром

Інгредієнти:

  • сир твердий – 170 г;
  • моцарелла – 170 р.
Дивіться також:  Чебуреки з м’ясом – дуже вдале хрустке тісто

Приготування.

  • Взяти велику тертку. Подрібнити твердий сир будь-якого сорту.
  • Моцарелу нарізати тонкими смужками.
  • Змішати.

З гарбузом

Інгредієнти:

  • сіль;
  • гарбуз – 650 г;
  • перець;
  • олія оливкова;
  • цибуля – 3 шт.

Приготування:

  • Взяти дрібну тертку. Гарбуз подрібнити.
  • Нашаткувати цибулю.
  • Змішати.
  • Присипати перцем.
  • Підсолити. Перемішати.
  • Влити масло в сковороду. Помістити продукти. Обсмажити.
  • Остудити.

З картоплею

Інгредієнти:

  • сало – 140 г;
  • картопля – 5 шт.;
  • сіль;
  • цибуля – 2 шт.

Приготування:

  • Зварити картоплю.
  • Потовкти.
  • Зробити шкварки з сала.
  • Нашаткувати цибулю. Обсмажити в отриманому сальному жирі.
  • Влити в картоплю.
  • Присипати перцем.
  • Підсолити.

Корисні поради

  • Якщо у вас залишилося невикористане тісто, то сміливо можете його заморозити. Заварна маса добре переносить перепад температур. Після розморожування необхідно буде додати в масу трохи борошна.
  • Якщо використовуєте фарш з нежирного м’яса, то для соковитості слід додати перетерте вершкове масло.
  • Соковитість яловичині допоможе додати кефір. Ці два продукти чудово поєднуються один з одним. Яловичим фаршем добре поглинається кисломолочний продукт.
  • Для смаження чебуреків не варто шкодувати масло. Наливати його треба багато. Можна готувати у фритюрі.
  • Щоб на тесті утворилися бульбашки, а начинка просмажилася, необхідно викладати заготівлі тільки у вируюче масло.
  • Кришкою накривати не рекомендується, тому що утворюється конденсат. Волога почне капати, а масло буде стріляти.
  • Якщо тісто полежало, стало липким, раскисло і неможливо пропустити, то слід ще раз замісити, додаючи частинами борошно. Потім знову помістити в пакет і дати відлежатися.
  • Більше двох діб готову масу зберігати в холодильнику не можна.
  • Замість пшеничного можна використовувати рисову або гречану муку. Вийде цікавий, пікантний смак. Красивий колір виходить при використанні кукурудзяного компонента, який заздалегідь просіюється, щоб уникнути попадання твердих часток у тісто.
Дивіться також:  Чебуреки на кефірі – 7 рецептів приготування тіста