Тісто для чебуреків заварне на окропі – 6 рецептів

Заварную основу для випічки застосовують з давніх часів. Тісто для чебуреків, заварне на окропі виходить м’яким, а приготувати його дуже просто. З ним простіше готує, адже немає необхідності його розгортати.

Класичне заварне тісто на окропі для чебуреків

Використовуючи прості і дешеві продукти можна зробити приголомшливу основу для чебуреків.

Інгредієнти:

  • борошно – 570 г;
  • вода – 240 мл;
  • сіль;
  • масло – 45 р.

Приготування:

  • У воду всипати сіль.
  • Помістити масло. Використовувати можна будь-який, навіть маргарин.
  • Закип’ятити.
  • Засипати у воду півсклянки борошна.
  • Розмішати.
  • Злегка остудити.
  • Засипати борошно.
  • Замісити. Вийде крута маса.
  • Помістити в пакет.
  • Потримати півгодини в холодильнику.

Самий хрусткий варіант приготування тіста

Для любителів хрусткою основи ця варіація підійде ідеально. Хрустке тісто для чебуреків легко готується, виходить приємним на дотик.

Інгредієнти:

  • масло – 1 ст. ложка оливкова;
  • борошно пекарська – 310 г;
  • сіль – 0,3 ч. ложки;
  • вода – 240 мл

Приготування:

  • Закип’ятити воду.
  • Залити масло.
  • Змішати з борошном.
  • Замісити. Остудити.
  • Розім’яти. За необхідності підсипати муку.
  • Маса повинна вийти гладкою та еластичною.
  • Помістити в пакет. Дати відлежатися пару годин.