Тісто для курника – 7 рецептів приготування

Смак староруського пирога викликає захоплення і заздрість господинь, які не вирішуються його приготувати. Раніше вважалося, що тісто для курника — складна затія. Ця думка помилкова, спекти курник можна по перевіреним і простим рецептами.

Тісто для курника на кефірі

Пиріг на основі кефіру готується дуже швидко, виходить розсипчастим, приємним на смак.

Необхідні продукти:

  • 1 склянку кефіру;
  • борошно — 550 гр;
  • цукор — 1,5 ст. л;
  • 1 яйце;
  • масло вершкове -150 гр;
  • 0,5 ложки солі.

Технологія приготування:

  • За старовинним рецептом вершкове масло потрібно розтопити в сковороді або каструлі. Сьогодні найчастіше використовують мікрохвильову піч. Розтоплене масло вилити в миску.
  • Вбити яйце, всипати цукор, солі, влити порцію кефіру. Далі тісто для курника на кефірі потрібно гарненько перемішати до утворення пишної маси.
  • Поступово підсипаючи підготовлену борошно, замісити основу. Скатати тісто, помістити його в целофан — це дозволить йому підійти.
  • Готову основу для випічки використовують або зберігають у холодильнику три-чотири дні. При цьому обов’язково тримають в целофані, інакше заміс підсохне.

Кефір підійде будь-якої жирності, в старовину брали кисле молоко (кисляк).