Тісто для курника на кефірі – 7 смачних рецептів приготування

М’ясні пироги улюблені всіма. А курник – найбільш популярний з усіх. Він стане доповненням до будь-якого столу чи підійде в якості перекусу. Як зробити тісто для курника на кефірі самими різними способами, ви дізнаєтеся з цієї статті.

Класичне тісто для курника на кефірі

Як правило, більшість господинь використовує саме цей рецепт в класичному виконанні.

Для нього візьмемо:

  • ¼ Л кефіру;
  • пачку масла (180г);
  • 650 г у/з борошна;
  • 0,5 ч. л. солі і стільки ж соди.

Готується тісто просто.

  • Беремо зручну високу ємність і наливаємо в неї нехолодну кефір. Потім кладемо соду і ретельно перемішуємо складу. Потім додаємо сіль.
  • Масло попередньо розтопити в мікрохвильовці, остудимо і наллємо в загальну посуд, знову все гарненько розмішати.
  • Борошно засипається поступово. Не забудьте її попередньо просіяти. Це дозволяє наситити його киснем, в результаті чого тісто виходить повітряним.
  • Коли густина маси буде така, що вона почне приставати до ложці, готуємо місце на столі і викладаємо тісто на його припыленную борошном поверхню. Підсипаючи борошно продовжуємо вимішувати.
  • Не варто замішувати дуже «вперте» тісто. Важливо, щоб воно було м’яке на дотик, але не розпливалася, а скочувалося в кулю. Обертаємо його плівкою і ставимо на годину в холод.

З додаванням маргарину

Маргарин – найбільш зручний жир для випічки. Коштує він не дорого, а виріб з його додаванням виходить неймовірно смачно.

Краще для приготування тіста брати жирний маргарин. Перевіряється цей показник легко. Досить натиснути на шматочок, і якщо він промінается без зусиль, то жирність його низька.

У цьому рецепті використовуємо такі інгредієнти:

  • ½ Кг борошна;
  • 2 яйця;
  • ¼ Л кефіру;
  • 150 г маргарину;
  • 1 ч. л. солі і 2 ч. л. цукру.
Дивіться також:  Як зробити смачне тісто для пельменів, м’яке і еластичне?

Алгоритм дій:

  • Розтоплюємо Маргарин будь-яким зручним способом.
  • В окремому посуді збовтуємо яйця, присаливаем їх, притрушиваем цукром і заливаємо маргарином.
  • Коли всі продукти, крім борошна, поміщені в миску, пора приступати до замішування тіста. Обов’язково просіваємо навіть саму якісну борошно і тільки потім поступово додаємо її в ємність. Попутно весь час заважаємо складу.
  • Тісто має вийти м’яке. Поміщаємо колобок в пакет і даємо йому стабілізуватися пару годин в прохолоді.

Пісочна основа для випічки

Пісочне тісто відмінно поєднується з будь випічкою несолодкою. Тому розглянемо його серед кращих рецептів тесту для курника.

Для нього підготуємо:

  • 0,7 кг борошна;
  • 100г маргарину;
  • ½ Л кефіру;
  • 1 яйце;
  • ½ Ч. л. соди;
  • сіль, цукор за смаком.

Алгоритм дій:

  • В розтоплений маргарин додаємо кефір, яйце і соду. Засипаємо трохи цукру і солі і потім все гарненько перемішуємо. Розтоплений маргарин перед вживанням в тісто повинен обов’язково охолонути.
  • Після, починаємо додавати просіяне борошно поступово, невеликими порціями. Вимішуємо тісто до тих пір, поки воно не перестане прилипати до рук, але ще не затвердіє. Як, приміром, тісто на вареники.
  • Після завершення замісу кладемо отриману основу для курника на півгодини в холодильник.

Тісто на кефірі і маргарині завжди виходить розсипчасте і дуже смачне!

Розсипчасте тісто для курника на кефірі

За складом таке тісто дуже схоже з пісочним.

Для його приготування підготуємо:

  • 1 ст. кефіру;
  • 150 р масла;
  • 2 яйця;
  • сіль;
  • 0,5 ч. л. соди, оцет, щоб погасити її;
  • ст. л. цукру;
  • 0,7 кг борошна.

Алгоритм дій:

  • Яйця збиваємо в миску, додаємо цукор і з допомогою віночка гарненько змішуємо, поки не з’явиться невелика пінка. Туди ж додамо сіль і соду, погашену оцтом.
  • Окремо розтоплюємо масло і лише потім додаємо його до яєчної суміші.
  • Відправляємо в ту ж ємність кефір і знову все добре перемішуємо.
  • Тепер можна просіяти борошно і почати додавати її в тісто, одночасно помішуючи. Коли склад стане однорідним і еластичним, можна викласти його на стіл і продовжити заважати.
  • Готове тісто кладемо в пакет і поміщаємо на дві години в холодильник.
Дивіться також:  Свинина з картоплею в мультиварці — 8 рецептів приготування

Розсипчасте тісто приготованого курника буде просто танути в роті і сподобається всім без винятку.

Готуємо зі сметаною

Сметана цілком може стати замінником кефіру. Це теж молочний продукт, і тісто з її застосуванням виходить дійсно ніжне.

Для його приготування візьмемо:

  • маргарин – ¼ кг;
  • сметана – ¼ л;
  • кефір – 2 ст. л.;
  • борошно – 1 кг;
  • сіль;
  • розпушувач – 1 пакетик.

Алгоритм дій:

  • Візьміть глибоку миску і відміряйте в неї 3,5 ст. борошна.
  • Туди ж сиплемо сіль і розпушувач. Якщо в пакетику 10 г порошку, то використовуємо половину. Усе ретельно змішуємо.
  • Маргарин кладемо відразу весь. Найзручніше натерти його в борошно на тертці, а потім перетерти руками.
  • Все готово? Відмінно! Додаємо в отриману крихту сметану і кефір, все ще раз перемішуємо.
  • Тепер можна підсипати муку. Тісто не повинно вийти дуже туге. Досить замісити його таким, щоб воно не розпливалася, але раскатывалось зручно.
  • Після замісу обертаємо його плівкою і залишаємо в холодильнику на годину.

Без додавання дріжджів

Зробити тісто для курника дуже просто і взагалі без дріжджів.

Для цього нам знадобиться:

  • 2 ст. борошна;
  • 150 мл кефіру;
  • повна ст. л. сметани;
  • 1 яйце;
  • 80 р масла;
  • 3 г розпушувача;
  • сіль.

Алгоритм дій:

  • Борошно заздалегідь просіюється в глибоку миску і змішується з сіллю і розпушувачем.
  • Зробивши невелику ямку в центрі борошняний гірки розбиваємо в неї яйце.
  • Все добре змішуємо і приступаємо до додавання олії. Найкраще натерти його на дрібній тертці, а потім руками змішати з борошном, перетираючи між долонями.
  • Додаємо сметану, перемішуємо і заливаємо кефір. Останній найкраще додавати потроху, постійно помішуючи тісто і перетворюючи його в однорідний «колобок».
  • Коли склад загусне, перекладіть його на стіл і продовжуйте заважати руками. Тісто має бути м’яким на дотик.
Дивіться також:  Пшоняна каша – 8 рецептів приготування смачної розсипчастої каші

Залишаємо заготовку в холодильнику, в середньому, на годину.

Рідке тісто для курника на кефірі

Це тісто ще називають ледарем, тому що воно готується в два рахунки і не забирає багато сил.

Для виконання рецепта знадобиться:

  • 1/5 л кефіру і стільки ж майонезу;
  • 1,5 ст. борошна;
  • 2 яйця;
  • погашена оцтом сода;
  • сіль.

Для приготування пирога на такому тесті спочатку готується начинка. Зазвичай це куряче м’ясо, цибулю і картоплю.

Все нарізаємо невеликими шматочками (можна цибулю – кільцями, картоплю – кружечками). Викладаємо начинку в глибоку форму і ставимо в розігріту духовку.

Далі робимо тісто:

  • У глибокій мисці збиваємо яйця.
  • Туди ж додаємо кефір з майонезом.
  • Все добре змішують, після чого додається сіль і гашене сода.
  • Тільки потім приступаємо до додавання борошна, яка повинна бути заздалегідь просіяна.
  • Виходить тісто, приблизно, як на оладки – не дуже густе і в теж час не рідке.

Дістаємо форму з начинкою, даємо їй охолонути і тільки потім заливаємо тістом. Ставимо курник в духовку і продовжуємо випікати хвилин 40. Готово!