Тісто для піци без дріжджів — 9 рецептів приготування

Смак піци визначає не її начинка, а основа. До складу ідеальної страви входить тісто для піци без дріжджів.

Воно може бути зроблено за різними рецептами, але смак правильного тесту ви визначите відразу.

Тісто для піци без дріжджів на молоці

Додавання молока надає будь-якому яству м’якість і соковитість.

Вам знадобиться:

  • борошно пшеничне — 320 гр;
  • два курячих яйця;
  • молоко кімнатної температури — 100 гр;
  • сіль — 10 гр;
  • масло рослинне — 35 гр.

Спосіб приготування:

  • Налийте до збитим білків і жовтків тепле молоко і масло. Доведіть суміш до однорідного стану.
  • У другій посуді змішайте просіяне борошно з дрібною сіллю.
  • Порційно додайте вміст другої чаші в першу. При цьому безперервно помішуйте всю масу віночком. Це робиться, щоб уникнути появи грудочок.
  • Тепер настала черга замішувати густе тісто руками. Воно повинно вийти м’яким і еластичним.
  • Вылепите з нього форму кулі, укутайте рушником і почекайте 20 хвилин.
  • Після цього стільницю посипте борошном, з допомогою качалки розкачайте грудку тіста і зробіть з нього тонку корж.
  • Загрузка...

    На кефірі

    Тісто для піци на кефірі робиться дуже швидко. Завдяки цьому продукту воно набуває м’якість, і начинка, здається смачніше.

    Список компонентів рецепту:

    • кефір — 0,4 л;
    • сода — 4 гр;
    • два яйця;
    • сіль — 3 г;
    • трохи оцту;
    • борошно — 0,4 кг

    Покрокова інструкція:

  • Міксером збиваємо жовтки з білками до пишної білої маси. До них вводимо цукор і сіль.
  • Поступово вливаємо в цю суміш кефір.
  • Соду насипаємо в маленьку чашечку і наливаємо туди оцет. Цю масу викладаємо до основних інгредієнтів.
  • Борошно переробляємо з допомогою сита, а потім насипаємо в яєчну суміш, постійно помішуючи ложкою або віночком.
  • Деко обмазуємо маслом, або вистилаємо його спеціальним папером для запікання.
  • Розкачуємо тісто і викладаємо на цей папір в деку.
  • Приготовану начинку розміщуємо в декілька шарів на тісто.
  • Запікаємо, поки тісто не покриється м’якою золотистою скоринкою.
  • Тонке тісто за італійським рецептом

    Піца прийшла до нас з Італії. Це означає, що італійські кухарі мають найбільш правильним рецептом приготування тіста.

    Список продуктів:

    • борошно першого сорту — 175 гр;
    • олія оливкова — 17 мл;
    • дріжджі сухі — 5 гр;
    • сіль за смаком;
    • вода — 0,12 л.

    Як приготувати тонке тісто:

  • Просіяне борошно разом з сіллю і дріжджами завантажити в кухонний комбайн, перемолоти його вміст.
  • Змішати масло і воду в окремій чаші і залити в комбайн до борошна. Повинно вийти густе тісто.
  • Поверхня столу посипати невеликою кількістю борошна і руками замісити тісто.
  • Покласти його в миску і зверху полити оливковою олією.
  • Грудку тіста прибрати в тепло і чекати півгодини.
  • По закінченню часу він повинен збільшитися в два рази. Ще раз обминаємо його руками і формуємо тонкий коржик.
  • Покласти на деко, оформити бортики товщиною 2 сантиметри, а в середину помістити апетитну начинку.
  • Спробуйте також:  Печиво на молоці - 8 простих рецептів смачного домашнього печива

    Готуємо на сметані — покроковий рецепт

    Сметанне тісто виходить з духовки ніжним і рум’яним.

    Що потрібно взяти:

    • борошно — 320 гр;
    • два яйця;
    • сметана — 200 гр;
    • цукровий пісок — 50 гр;
    • шматочок вершкового масла;
    • сіль — 6 гр.

    Варіант приготування:

  • Розбити пару яєць в миску, змішати цукор з сіллю тут же. Весь вміст чаші збити міксером або звичайним ручним віночком.
  • Вершкове масло необхідно спочатку розтопити в мікрохвильовій печі, а потім додати його разом зі сметаною до збитим яйцям.
  • Наступним у головну миску йде просеянная борошно невеликими порціями. Важливо не забувати, весь час заважати виделкою або вінчиком.
  • Тягучу масу тіста перетворюємо в колобок, загортаємо в харчову плівку і прибираємо на зберігання на півгодини.
  • Після цього розкачуємо кульку. Тісто готове до випічки.
  • Як в піцерії, але без дріжджів

    Таке тісто виходить ніжним, з хрусткою скоринкою. І по часу приготування займає рекордно короткі терміни.

    • борошно пшеничне — 0,5 кг;
    • оливкова олія — 85 гр;
    • вода — 0,2 л;
    • сіль — 10 гр;
    • спеції за смаком.

    Покрокова інструкція:

  • Огляньте борошно на предмет грудочок і просійте її кілька разів для введення повітря.
  • Додайте масло і сіль. За смаком можна посипати прянощі або різні трави.
  • Намагайтеся повільно вливати воду в муку, при цьому, не перестаючи заважати руками або ложкою.
  • Досягніть потрібної консистенції і замішують його вручну.
  • Покладіть колобов в поліетиленовий пакет і на півгодини закрийте в холодильнику.
  • Розкачайте холодне тісто по поверхні столу тонким шаром.
  • Тепер можна закладати в нього начинку.
  • Запікати в духовці при 180 градусів рекомендується не більше 10 хвилин, інакше воно підгорить.
  • Прісний варіант на мінеральній воді

    Вам знадобиться:

    • борошно — 480 гр;
    • мінеральна вода — 250 мл;
    • цукор — 25 гр;
    • сіль — за смаком;
    • сода харчова — 4 гр.
    Спробуйте також:  Торт Їжачок – 7 рецептів приготування своїми руками

    Порядок приготування:

  • Таке тісто можна виготовити, не використовуючи жодної посуд. Маніпуляції можна проробляти на поверхні чистого стільниці.
  • Борошно з’єднуємо з жовтками і білками, сіллю, содою і цукром.
  • З цих інгредієнтів руками зробіть гірку, а в її вершині — поглиблення.
  • У неї ми наливаємо воду і таким чином замішуємо тісто. Спочатку воно буде липнути в руках, а потім придбає вид пружного м’яча.
  • Розкачайте його в тонкий коржик покладіть тонким шаром на деко, роблячи краї тіста трохи товщі.
  • Мінеральна вода додасть тесту легкість, пористість. Важливо, щоб вона була сильногазована кімнатної температури.

    Рецепт приготування без дріжджів і яєць

    Таке тісто в піці не приверне до себе багато уваги, але за рахунок нього смак начинки і соусу буде здаватися більш насиченим.

    Необхідні інгредієнти:

    • борошно — 240 гр;
    • кефір — 100 гр;
    • оливкова олія — 40 мл;
    • цукор — 45 гр;
    • сіль — 11 гр;
    • сода — 3 гр.

    Як приготувати бездріжджове тісто для піци:

  • У кефір необхідно додати соду і залишити в такому вигляді на 10 хвилин.
  • За цей час провести через сито борошно.
  • У масу кефіру налити олію, насипати цукор з сіль. Всі інгредієнти перемішати.
  • Просіяне борошно рекомендується вводити невеликими порціями в кефірну суміш, вибиваючи її руками.
  • В кінці тісто має бути пружним.
  • Скачайте з нього кульку і загорніть в плівку. Приберіть колобок в холодильник на півгодини.
  • Після цього можна скачати з нього корж будь-якої форми і помістити на деко, попередньо обмазавши його маслом.
  • На йогурті

    Тісто на йогурті виходить дуже ніжним і м’яким.

    Список продуктів:

    • йогурт молочний — 0,25 кг;
    • масло рослинне — 85 мл;
    • борошно — 0,4 кг;
    • сіль — за смаком;
    • розпушувач тіста — 7 гр.

    Варіант приготування:

  • У просіяне борошно покласти розпушувач і потрібну кількість солі.
  • Туди ж додати натуральний йогурт і налити олію.
  • Вимісити руками тісто.
  • В цей час ставимо за духовку розігріватися. Вона повинна дійти до температури 190 градусів.
  • Тісто розкачати на столі тонким шаром і перекласти на деко з маслом.
  • Всередину покласти начинку і починати процес запікання.
  • На майонезі

    Майонез додає обговорюваного страви поживності, калорійності та інтенсивності смаку.

    Компоненти рецепту:

    • борошно — 0,32 кг;
    • майонез — 75 гр;
    • сметана — 100 гр;
    • одне яйце куряче.
    Спробуйте також:  Цукровий сироп – 6 рецептів, як приготувати в домашніх умовах

    Як приготувати:

  • В одну миску розбити яйця, покласти майонез і сметану. Інгредієнти перемішати з допомогою міксера.
  • Після цього поступово сипати борошно, не припиняючи процесу вимішування тіста. Стежте, щоб не з’являлися великі грудочки.
  • Густу консистенцію тіста розподіліть по формі для запікання або на сковороді. Можна закладати начинку.
  • Найпопулярніші начинки для піци

    Спочатку у піцу клали все, що залишалося від приготування обіду або вечері. З часом асортимент начинок розширився, а зараз можна закладати в тісто все, що душа забажає. Ми зібрали рецепти самих популярних і смачних начинок для традиційного італійського блюда.

    Начинка з ковбасою

    Вам знадобиться трохи ковбаси, сиру і томатний соус. Кількість інгредієнтів підбирається в залежності від розміру передбачуваної піци.

    Ковбасу порізати тонкими скибочками, сир обробіть на тертці. Готову корж тонкого тіста змастіть томатним соусом або майонезом. Зверху покришіть ковбасу і сир. Тепер можна включати духовку.

    Овочева піца

     

    Вам знадобиться придбати: майонез, томатну пасту або кетчуп, два помідори, одну цибулину, маслини, твердий сир, гриби і прянощі за вашим смаком. Всі овочі наріжте приблизно однаковими кубиками. В окремій тарі змішайте два соусу і повапните ними основу піци. На неї в будь-якому порядку покладіть порізані інгредієнти. Посипте все сиром і спеціями.

    Піца з ананасами

    Необхідно взяти: сир, консервовані ананаси шматочками, томатний соус і шинку. Прибрати сік з банки ананасів, шинку порізати маленькими квадратиками, сир потерти. Покрити тісто шаром майонезного соусу або кетчупа, а зверху викласти начинку. Посипати все це пишність тертим сиром.

    Грибна піца

     

    Для грибної начинки вам знадобиться взяти одну цибулину, гриби, сир, будь соус на ваш смак (можна майонез або томатну пасту), приправи і оливкове масло. Цибулю необхідно посмажити на сковороді, пізніше до нього додати порізані шматочками гриби. Протягом 10 хвилин посолити і додати будь-які прянощі в готову начинку. Розкатане тісто в тонкий корж щедро намазати будь-яким соусом, а зверху помістити начинку.

    Можна замовити готову піцу, але приготувати самим буде набагато смачніше і дешевше. Найголовніше і важкий, правильно замісити тісто. Воно повинно вийти дуже тонким і ніжним. В залежності від того, які інгредієнти ви додасте в тісто, вийде смак всієї піци.

    Загрузка...