Тісто для піци як в піцерії – 7 рецептів

Піца — це блюдо, яке приготується за лічені хвилини. Начинка може бути будь-який, але найважливіше — приготувати смачне тісто. Правильним вважається рецепт тіста для піци як в піцерії — тонке, ароматна, легка в приготуванні. І кілька таких рецептів представлено в нашій добірці.

Класичний рецепт тіста для піци як у піцерії

Класичне дріжджове тісто для піци можна приготувати за нижче наведеним рецептом. При цьому основа виходить схожа на ту, яку готують в піцеріях.

  • борошно — 350 гр;
  • вода — 200 мл;
  • дріжджі — 8 гр;
  • цукор — 1 ст. л.;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • оливкова олія — 40 мл

Борошно просіваємо в глибоку миску, де згодом буде замішуватися тісто. До неї приєднуємо дріжджі і трохи перемішуємо ложкою.

Окремо розводимо у воді цукор і сіль, перемішуючи до повного їх розчинення. Після вливаємо олію і трохи перемішуємо.

Вливаємо в борошняну суміш рідку заготівлю, замішуємо ложкою або лопаткою. Коли складові досить перемішаються, і почне утворюватися більш однорідна структура, почнемо замішувати руками. Після викладаємо на робочу поверхню, продовжуючи вручну місити тісто. Формуємо з нього кульку, прикриваємо вафельним рушником і залишаємо на півгодини настоятися, трохи підійти.

Якщо тісто погано підходить, його потрібно підігріти до 30 градусів, або додати порцію свіжих дріжджів.

Тонке тісто для італійської піци

Тонке тісто для піци можна приготувати за рецептом італійських піццайоло. Для цього потрібно небагато складових, і що найважливіше — їх легко придбати, в рецепті не використовуються незвичайні продукти.

  • вода ледь тепла — 500 гр;
  • живі дріжджі — 3 гр;
  • сіль — 2 стіл. л.;
  • оливкова олія холодного віджиму — 50-70 мл;
  • борошно — 900 гр.
Дивіться також:  Дріжджове тісто для піци – 2 рецепта на сухих дріжджах і на воді

З’єднуємо воду, дріжджі, сіль і масло за допомогою міксера або автоматичного замешивателя тесту. Коли рідкі складові перетворяться в однорідну рідину, починаємо поступово додавати борошно, по одній ложці. Коли тісто замешается, викладаємо на стіл і вручну вимішуємо, щоб воно стало однорідним і гладким.

Готове тісто розділити ножем на шматки по 250 гр приблизно. Це будуть заготовки, їх потрібно скачати в кульку. Залишити трохи підійти, а після розкачати на круглі основи.

На замітку. Зайві порції тіста у вигляді кульок можна заморозити.

Готуємо на сметані

Ніжне тісто для піци можна приготувати на основі сметани.

Крім неї також знадобиться:

  • сметана — 200 гр;
  • яйце;
  • борошно — 500 гр;
  • сіль — кілька щіпок;
  • сода — ½ ч. л.

Підготовка тесту по цьому рецепту не займе багато часу, так як тісто готується буквально за чверть години. Для нього не потрібно заводити опару, що істотно спрощує приготування.

В першу чергу збийте в пінисту маса яйце з сіллю.

Потім окремо змішайте сметану з содою і трохи розмішайте, щоб остання погасилась. Поступово просійте в них борошно, помішуючи ложкою.

Останній етап — з’єднання яєчної маси зі сметанно-борошняні. Після ретельного опрацювання тесту віночком вийде трохи рідке тісто, схоже робиться для оладок. Залишилося вилити на деко, викласти начинку і спекти.

Тісто на молоці

Тісто на молоці виходить дуже ароматним.

  • борошно — 2 скл.;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • яйця — 2 одиниці;
  • молоко трохи тепле — ½ скл.;
  • масло пост. рафінована — 1 ст. л.

Борошно обов’язково просіваємо в широку миску і змішати з сіллю.

Окремо збиваємо яйця до просвітлення маси, потім вливаємо молоко і знову збиваємо. Включаємо масло, знову збиваємо.

Дивіться також:  Тісто для піци на кефірі – 10 рецептів

У борошні робимо поглиблення, по центру. Туди тонкою цівкою вливаємо молочно-яєчну заготівлю, замішуючи ложкою. Злегка опрацьовуємо ложкою, поки борошно не вбере рідину. Після цього можна замішувати вручну, протягом приблизно десяти хвилин — всі інгредієнти повинні добре перемішатися. Тісто виходить трохи пружним.

На чверть години накриваємо його полотенчиком і залишаємо в теплому місці підходити. Після можна приступати до приготування піци — ріжемо невеликими частинами, розгортаємо в коло, кладемо на деко. Зверху викладаємо начинку.

На замітку. Перед використанням тесту рекомендується завжди дати йому відпочити 20-40 хвилин.

Швидке тісто на кефірі

  • 300 мл теплого кефіру;
  • пара пучок дрібної солі;
  • 2 скл.борошна;
  • ½ Ч. л. соди;
  • 3 ст. л. постн. масла.

Кефір з’єднуємо з сіллю і содою, перемішуємо виделкою, вливаємо олію і знову перемішуємо.

Просіваємо борошно в рідкі складові і продовжуємо перемішувати, поки це не стане важко. Після продовжуємо вимішувати вручну. Залишити тісто «відпочити» на годину.

Рецепт пісного тіста з дріжджами на воді

Дуже просте тісто, з якого можна приготувати супертонких основу для піци — пісне. Для нього не потрібно готувати опару, головне — перед використанням тесту дати йому трохи часу просочитися.

  • борошно — 2 скл.;
  • пост. масло — ½ скл.;
  • вода (окріп) — 1 скл.;
  • сіль — ½ ч. л.;
  • розпушувач

З’єднуємо сіль, воду і масло. Перемішуємо ложкою трохи.

Далі просіваємо борошно, розпушувач. Перемішуємо складові вручну, коли воно стане тугим — вимішуємо на дошці. Далі потрібно залишити на півгодини відпочити. Для цього тісто можна загорнути в плівку або просто накрити полотенчиком.

Як приготувати тісто для американської піци?

З нижчеподаного кількості продуктів можна приготувати три піци діаметром 30 див. Тісто виходить трохи м’яким, але сама основа — досить тонкою, щоб своєю кількістю не перебивати, а лише доповнювати начинку.

Дивіться також:  Соус для піци – 7 рецептів соусів для піци в домашніх умовах

  • яйця — 2 одиниці;
  • молоко — 250 мл;
  • борошно — 500-550 гр;
  • дріжджі — 1 ст. л.;
  • цукор — 1 ч. л.;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • раст. масло.

Молоко повинно бути теплим — це важливо для «пожвавлення» дріжджів. Завдяки цьому тісто виходить тонким і м’яким одночасно.

Молоко, дріжджі, сіль і цукор ретельно опрацьовуємо віночком (не міксером).

Наступним вбиваємо яйця, вливаємо олію, знову опрацьовуємо.

Поступово просіваємо борошно, замішуючи тісто. Коли воно почне густіти, збиратися в грудку — борошно можна не додавати. Накриваємо рушником і залишаємо підходити приблизно на півгодини.