Тісто для піци на кефірі – 10 рецептів

Домашня піца виходить особливо смачною. Це ще й бюджетне блюдо, яке дозволяє використовувати залишилися шматочки ковбаси, шинки, сиру, овочів і інших продуктів. Любителям ситної випічки на товстій основі варто вибрати тісто для піци на кефірі. Воно елементарно і швидко готується.

Класичний рецепт тіста для піци на кефірі

Саме з цього рецепту варто починати вивчення кефіру тесту для обговорюваного італійського блюда. З продуктів буде використовуватися: 370 мл нежирного кефіру, 2,5 ст. білого борошна, 2 середніх яйця, 1/3 маленької ложки солі і аналогічна кількість харчової соди, яблучний або виноградний оцет.

  • Яйця добре збиваються віночком або спеціальною насадкою блендера. Далі до рідкої маси додається сіль і цукор.
  • Після збивання в ємність з іншими продуктами тонким струменем вливається кефір кімнатної температури.
  • В окремій чашці гаситься оцтом сода, яка додається до інших інгредієнтів.
  • Борошно два рази просіюється і вводиться в тісто. Маса вимішується до однорідності.

Отриманого кількості тесту вистачить на широкий лист стандартного розміру.