Тісто для пиріжків без дріжджів – 8 рецептів тесту

Тісто для пиріжків без дріжджів буває декількох видів, причому для приготування використовуються найрізноманітніші продукти.

Тісто для пиріжків без дріжджів на кефірі

Простий рецепт, в якому кефір робить випічку м’якою.

Необхідні продукти:

  • Маленький пакет нежирного кефіру;
  • Одне яйце;
  • Трохи цукру, солі і соди;
  • Півкілограма борошна.

Процес приготування:

  • Почніть з просіювання борошна – тут це обов’язковий пункт. Потім додайте соду і сіль.
  • До сухих інгредієнтів вбийте яйце і налийте кефір. Покладіть цукор і перемішайте до утворення м’якого грудки.
  • Загрузка...

    Рецепт приготування на сметані

    У цьому варіанті бездріжджове тісто з використанням молочної продукції. Відмінно підходить для здоби.

    Необхідні продукти:

    • Дві великі ложки вершкового масла;
    • Маленька упаковка сметани;
    • Парочка яєць;
    • Трохи цукру і солі;
    • Приблизно півкілограма борошна.

    Процес приготування:

  • Доведіть масло до рідкого стану і влийте його в миску, куди попередньо насипте борошна.
  • Туди ж додайте всі інші інгредієнти. Спочатку просто перемішайте виделкою, а потім вимісити так, щоб з маси вийшов не дуже крутий куля.
  • Чим-небудь прикрийте миску і залиште на двадцять хвилин, після чого тісто можна використовувати.
  • Пиріжкове тісто без дріжджів на молоці

    Тісто для смажених пиріжків без дріжджів так само можна зробити і з молоком. Краще використовувати свіже, не дуже жирне молоко, але якщо немає нічого під рукою, підійде і злегка кисле.

    Необхідні інгредієнти:

    • Стакан молока;
    • Трохи солі і цукру за смаком;
    • Чотири склянки борошна;
    • Чотири яйця;
    • Гашене сода.

    Процес приготування:

  • Тісто для майбутньої випічки варто почати з розігріву молока. Найголовніше, щоб воно не вийшло занадто гарячим і не закипіло.
  • Після того як ви домоглися потрібної температури в молоко розбиваються яйця, додається цукор, сода і сіль. Отриману суміш добре перемішайте.
  • До того, що у вас вийшло, всипте борошно, акуратно, порційно. Замісіть тісто так, щоб воно не бралося, і було м’яким на дотик. Оберніть його в поліетилен і приберіть відпочити в холодильник на 30 хвилин.
  • Спробуйте також:  Горіхове печиво - 8 рецептів приготування

    Тісто для пиріжків на пиві

    Хоч це і звучить дивно, але пиво – це відмінний компонент для тіста. На його основі можна приготувати універсальне тісто, причому вам не знадобляться дріжджі і яйця.

    Необхідні продукти:

    • Склянка будь-якого пива;
    • Пачка маргарину вагою 200 грамів;
    • Трохи солі;
    • Борошно – скільки буде потрібно.

    Процес приготування:

  • Для початку за допомогою ножа нарубайте маргарин на кубики і змішати з борошном, щоб вийшла маса чимось нагадувала хлібні крихти.
  • Після чого посоліть, влийте пиво і замісіть тісто до гладкого стану. Так щоб воно не прилипало. Все що залишилося – трохи потримати його в холодильнику. Зазвичай достатньо двадцяти хвилин.
  • Просте прісне на воді

    Цей рецепт вважається одним з найлегших, якщо мова йде про тест. Мінімум продуктів і швидкість.

    Необхідні інгредієнти:

    • Кілька склянок борошна;
    • Одне яйце;
    • Трохи солі і розпушувача;
    • Стакан води.

    Процес приготування:

  • В будь-якому рецепті тесту починати підготовку слід з просіювання борошна для того щоб результат вас не розчарував.
  • Після того як з борошном закінчено в неї потрібно акуратно налити склянку води. Причому вода попередньо нагрівається, але так щоб вона не була дуже гарячою і підсолювати. Перемішайте отриману масу.
  • У ємність до решти продуктів вливається яйце і все добре вимішується. Якщо ви хочете пісний варіант, то варто відмовитися від яйця.
  • Без дріжджів на вершковому маслі

    Масло завжди надає тісто особливий шарм: воно виходить більш м’яким, розсипчастим, а випічка довше залишається свіжою.


    Необхідні продукти:

    • Два з половиною склянки борошна;
    • Велика ложка цукру якщо начинка буде солодка, якщо ні, то – менше;
    • Маленька ложка соди і пів-ложки солі;
    • 150 мл води;
    • Пачка вершкового масла – 200 грам.
    Спробуйте також:  Французький яблучний пиріг – 7 рецептів

    Процес приготування:

  • Як і в інших рецептах почати слід з просіювання. Зробити це можна на спеціальну дошку або в миску. Головне, щоб вона була досить великою.
  • У висипаною борошно потрібно покласти попередньо нарубані і доведені до кімнатної температури шматки масла. Все це завадити тому, щоб вийшла крихта. Додати соду.
  • У воді розчиняється сіль, цукор і вона вливається до борошна.
  • Місіть масу, поки вона не почне відлипати від рук. Після цього заберіть її в холодильник на п’ятнадцять хвилин і використовуйте для випічки.
  • Рецепт з додаванням сиру

    Дуже вдалий рецепт, за яким тісто виходить просто фантастичним. Крім того – воно виходить у всіх, навіть у тих, хто тільки почав осягати ази кулінарії.

    Необхідні продукти:

    • П’ять великих ложок цукру;
    • Два склянки борошна;
    • Приблизно 250 грам сиру середньої жирності;
    • Два яйця;
    • Дві ложки молока;
    • Розпушувач і ванільний цукор.

    Процес приготування:

  • Зверніть увагу на те, який сир підійде для цього рецепта. Краще всього брати середньої жирності, наприклад 9 або 7 %. У крайньому випадку, підійде 5%, але менше використовувати не можна інакше після з’єднання з іншими інгредієнтами маса стане занадто рідкою.
  • Змішайте сир з усіма сипучими продуктами, крім борошна і влийте яйце. Все добре перемішайте з допомогою віночка або навіть міксера.
  • Тепер насипте борошно. У вас має вийти таке клейка, не дуже гарне місиво. Додати ще борошна не варто, інакше воно зіпсується.
  • З отриманого тесту потрібно зліпити пиріжки, але робити це тільки мокрими руками. Не забудьте про начинку!
  • Листкове бездріжджове тісто

    Приготування листкового тіста – це непростий процес, який займає чимало часу. Також він потребує хоч якогось досвіду та дотримання умов, наприклад: всі інструменти повинні бути охолодженими.

    Спробуйте також:  Кыстыбый з картоплею - 7 рецептів

    Необхідні продукти:

    • Одне яйце;
    • Три склянки борошна;
    • Велика ложка горілки;
    • Вода;
    • Трохи солі;
    • Упаковка вершкового масла;
    • Три маленьких ложки оцту.

    Процес приготування:

  • Для початку розбийте яйця в миску, туди ж влийте горілку з водою, так щоб все це в сумі становило 250 мілілітрів. Добре перемішайте. Готувати можна і без горілки, тільки з водою і навіть без яєць, але з ними підсумковий продукт виходить більш якісним.
  • До отриманої рідини додайте оцет, сіль. Так щоб кристали повністю зникли.
  • Почніть порціями всипати борошно, паралельно перемішуючи все. Повинно вийти щільне тісто, яке треба вимішувати не менше п’яти хвилин.
  • Отриманий ком обернути в плівку або целофан і дати йому полежати близько години в будь-якому місці, для того щоб воно стало більш еластичним.
  • Поки тісто відпочиває, приготуйте масло. Воно повинно бути тільки з холодильника, нарізати на квадратики і змішується з 50 грамами борошна. Робити це краще всього в комбайні, щоб маса була однорідною.
  • На столі викладіть пергамент і покладіть туди масляну суміш. Зверху знову покрийте аркушем паперу і зробіть тонкий пласт за допомогою качалки.
  • Приберіть тісто і масло в холодильник на 15 хвилин, а потім з тіста зробіть прямокутник товщиною не більше 7 мм На нього покладіть шар з масла так щоб вона не діставала до країв першого шару.
  • Другою частиною тіста накрити масло і добре скріпити з боків.
  • Тепер залишилася розкочування: по тесту кілька разів пройтися качалкою і зробити пласт в 10 мм.
  • Зробити потрійне складання і знову розкачати.
  • Загрузка...