Тісто для пирога без дріжджів | Смачні рецепти

Тісто для пирога без дріжджів буває різним – пісочним, манним, на кефірі, сметані, з додаванням майонезу і т. д. Тісто для пирогів на кефірі без дріжджів досить часто готується для заливних пирогів. Як ми можемо зрозуміти вже з назви, пироги такого типу готуються методом заливки заливки начинки пирога досить рідким тістом.

Тісто для пирога на кефірі без дріжджів в духовці

Для начинки в такий пиріг підійде капуста, картопля і яблука – овочі і фрукти, ягоди – малина, смородина, варення, сир. Пироги даного типу можуть бути солодкими або не солодкими, головна умова – начинку в такий пиріг необхідно класти вже практично готову, щоб пиріг в досить ступеня пропікся і начинка не підвела своєї недостатньою готовністю.

Рецепт тіста для пирога без дріжджів

Час приготування: близько п’ятнадцяти хвилин

Інгредієнти для тіста:

  • Кефір або сметана – 1,5 склянки;
  • Яйця – 2-3 шт.;
  • Цукор – 2-3 ст. л.;
  • Борошно – 1,5 – 2 склянки;
  • 3-4 г питної соди;
  • Сіль – щіпка.

У борошно додати кефір або сметану, влити попередньо збиті з цукром яйця, додати питної соди на кінчику чайної л. і щіпку солі.
Тісто для пирога в духовці без дріжджів можна використовувати для приготування оригінального рецепту шарлотки.
Час приготування: близько години, розрахований на 6-8 порцій

Шарлотка – оригінальний рецепт

Начинка інгредієнти:

  • Яблука – 5-6 штук;
  • Білки яєць – 3-4;
  • Цукор – півсклянки.

З названих інгредієнтів слід вимісити тісто, форму змастити маслом, заповнити тістом, залишивши «бортики по краях форми.
В якості начинки в шарлотку кладуть нарізані яблука.
Для начинки: яблука – 5-6 середніх яблук кисло-солодких сортів слід помити, очистити від шкірки і серцевини, нарізати досить дрібними скибочкам, викласти начинку на тісто, на начинку зверху викласти збиті в міцну з цукром (близько півсклянки піну білки яєць – 3-4 шт. і запекти пиріг в духовці.

Дивіться також:  Яйця фаршировані червоною ікрою

Корисний рада: форму для випікання краще вибирати досить великого розміру – по висоті, щоб пиріг як слід підійшов.

Час випікання цього пирога залежить, знову ж таки, від глибини форми і плити, тому готовність нашого майбутнього пирога потрібно періодично перевіряти.
Будьте з нами! З нами смачно, корисно і дуже апетитно!
А тому приємного апетиту і смачного Вам чаювання!