Тісто для сосисок у тісті — 9 рецептів намешивания

Сосиски в тісті обожнюють діти і дорослі, це прекрасний варіант швидкого і ситного перекусу. Їх вживають як самостійну страву або їдять вприкуску з супами і бульйонами. Щоб випічка вийшла смачною, важливо правильно приготувати тісто для сосисок у тісті.

Класичне здобне тісто для сосисок

Традиційно сосиски роблять в духовці, обернувши дріжджовим тістом.

Для його виготовлення потрібні такі продукти:

  • 0,45-0,5 кг борошна;
  • 0,25 л молока;
  • яйце;
  • 70-85 г вершкового масла;
  • 15-20 г цукру;
  • 15-20 г сухої розпушувача;
  • сіль.

Послідовність дій:

  • Розчинити в підігрітому молоці цукор і розпушувач, перемішати і залишити, поки не з’явиться піна.
  • Змішати яйце з сіллю, ретельно збити, потім додати розм’якшене масло і опару.
  • Ретельно перемішати склад і почати потроху вводити борошно, поки він не стане однорідним і не перестане липнути до долонь.
  • Скачати основу в кулю, прикрити серветкою і залишити підніматися. Коли маса збільшиться в два рази, можна приступати до розбирання.

Увага! Кількість інгредієнтів для тіста наведено з розрахунку на 10-12 сосисок. При необхідності потрібно зменшити або збільшити обсяг складових.

Загрузка...

Рецепт без дріжджів

Для сосисок можна зробити тісто без дріжджів, взявши за основу кефір або подкисшее молоко.

Для приготування потрібні такі компоненти:

  • 0,25 л кисломолочного продукту;
  • 30 мл пісного жиру;
  • яйце;
  • 0,45-0,55 кг борошна;
  • 15-25 г цукру;
  • 10-12 г соди;
  • сіль.

Послідовність виконання:

  • Просіяти борошно, з’єднати з цукром і сіллю, після чого викласти на столі гіркою.
  • Зробити в муці поглиблення, налити в «ямку» пісне масло.
  • Додати яйце і кефір, замісити м’яке, трохи липке тісто.
  • Посипати основу содою, ще раз обім’яти руками і залишити на 10 хвилин.
  • Підсипати трохи борошна, вимісити масу, розкачати і поділити на смужки.

Сосиски, загорнуті у таке тісто, можна підсмажити на сковороді або запекти в духовці, попередньо змастивши кожну порцію яєчним жовтком.

Спробуйте також:  Як варити вареники, скільки по часу

Готуємо на основі кефіру

Можна приготувати дріжджове тісто для сосисок у тісті на основі кефіру. Опару в цьому випадку ставлять на воді.

Для роботи знадобиться:

  • 0,2-0,25 л кефіру;
  • 0,15 л води;
  • яйце;
  • 0,55-0,6 кг борошна;
  • 10-12 г дріжджів;
  • 50 мл рафінованої олії;
  • 15-25 г цукру;
  • сіль.

Порядок виготовлення:

  • Трохи підігріти воду, насипати цукровий пісок і дріжджі, перемішати і залишити підніматися.
  • Влити в глибоку миску кефір, додати яйце і сіль, ретельно збити.
  • Ввести в підготовлену суміш опару, а потім засипати потрібний обсяг борошна і вимісити м’яке тісто.
  • Після цього його потрібно скачати грудкою і залишити в теплі на півтора-два години.

Маса буде готова для повторного вимішування і оброблення, коли збільшиться вдвічі.

Дріжджове тісто для сосисок у тісті

Дріжджове тісто для сосисок можна зробити і на воді, а для того, щоб воно вийшло м’яким і ніжним, ввести до складу вершкове масло.

Для приготування потрібно:

  • 0,25 л води;
  • 0,12 кг вершкового масла;
  • яйце;
  • 10-12 г пресованих дріжджів;
  • 0,45-0,48 кг борошна;
  • 10-15 г цукру;
  • сіль.

Послідовність роботи:

  • Підігріти воду, насипати дріжджі і цукор, перемішати і дочекатися утворення пінки.
  • Розтопити масло, змішати з сіллю і яйцем, збити до однорідності.
  • У підготовлену суміш обережно влити опару і почати підсипати муку.
  • Вимісити туге тісто і поставити в тепло на 2 години, прикривши рушником або харчовою плівкою.

На замітку. Пресовані дріжджі можна замінити сухими, але в цьому випадку їх кількість доведеться збільшити на 5-10 р.

 

Як зробити в хлібопічці

 

 

Хлібопічка позбавляє господиню від необхідності самостійно вимішувати тісто. Достатньо закласти інгредієнти, встановити потрібний режим, і через деякий час все буде готово.

Щоб зробити тісто для сосисок в хлібопічці, потрібно такі продукти:

  • 0,22-0,25 л води;
  • 45-55 мл рослинного жиру;
  • яйце;
  • 0,5-0,6 кг борошна;
  • 35 г цукру;
  • 25 г розпушувача;
  • сіль.
Спробуйте також:  Макарони по-флотськи з тушонкою - 6 рецептів, як приготувати

Послідовність роботи:

  • Влити в миску воду, олію, насипати цукор і сіль.
  • Змішати борошно з сухими дріжджами і додати до рідкої суміші.
  • Встановити форму в прилад, щільно закрити кришкою і включити режим вимішування.
  • Після завершення циклу витягнути тісто з форми, посипати борошном і приступити до розбирання.

Тісто, приготоване таким способом, підходить як для випікання в духовці, так і для смаження на сковороді.

 

Листкова основа для ледачих сосисок

Надзвичайно смачним і ніжним виходить листкове тісто. Його можна придбати в готовому вигляді, але краще зробити самостійно.

Для основи знадобляться такі компоненти:

  • 0,15 л води;
  • пачка вершкового масла;
  • 0,35 кг борошна;
  • 25 г цукру;
  • сіль.

Порядок виконання:

  • Вийняти масло з холодильника, нарізати шматочками і дати розм’якнути.
  • Просіяти борошно, змішати з маслом і рубати масу ножем до утворення крихти.
  • Додати в тісто воду, попередньо розчинивши в ній цукор і сіль, а потім вимісити.

Перед тим як приступити обробленні листкового тіста, його потрібно потримати кілька годин у холодильнику, укривши плівкою.

Тісто для сосисок у тісті на сковороді

Щоб зробити смачні сосиски в тесті на сковороді, можна використовувати дріжджову основу без яєць.

Для готування потрібні продукти:

  • 0,15 л молока;
  • 0,15 л води;
  • 0,55-0,65 кг борошна;
  • 30-35 мл олії;
  • 15 г порошкових дріжджів;
  • 60 г цукру;
  • сіль.

Послідовність дій:

  • Змішати молоко з водою, трохи підігріти, потім всипати дріжджі з цукром і перемішати.
  • Поки підходить опара, просіяти борошно, сформувати з неї гірку з поглибленням, налити рафінована олія.
  • Додати підійшла опару, сіль, вимісити м’яку основу і залишити в теплі підніматися. Вона буде готова через 2 години, при цьому її доведеться обминати кожні півгодини.

Таке тісто для сосисок виходить пишним і повітряним, оскільки в його складі відсутні яйця, які нерідко збільшують випічку.

Спробуйте також:  Заливне з язика яловичого і свинячого — 6 рецептів приготування

Варіант на основі маргарину

Це ще один варіант приготування листкового тіста для сосисок. Перевага полягає в тому, що його можна зробити заздалегідь і зберігати в морозильній камері, а при необхідності розморозити і використовувати.

Для готування наступні складові:

  • 0,22 кг маргарину;
  • 0,25 л води;
  • яйце;
  • 0,55 кг борошна;
  • 35 мл пісного жиру;
  • столова ложка оцту;
  • цукор і сіль.

Послідовність приготування:

  • Підігріти воду, насипати сіль і цукор, ввести яйце і розмішати.
  • В одержаний склад влити оцет, знову перешкодити і відставити у бік.
  • Просіяти борошно, з’єднати з розм’якшеним маргарином і рубати суміш ножем, поки не утвориться крихта.
  • Змішати підготовлену суміш з рідиною і вимісити тісто, час від часу змащуючи його олією.
  • Розкачати пласт товщиною півтора 2 см, скласти вчетверо і прибрати в холодильник.

Через 2-3 години можна буде приступати оброблення основи і випікання сосисок у тісті.

Основа для сосисок у тісті в духовці

Тісто для сосисок можна зробити і на основі майонезу, змішавши його з молоком, кефіром, кислим і навіть ряжанкою в рівних пропорціях.

Для приготування сосисок в духовці знадобиться:

  • 0,65 кг борошна;
  • пакет майонезу об’ємом 100-150 г;
  • 0,1 л молочного продукту;
  • 50-70 г вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 50 г цукру;
  • 25-35 г пресованих дріжджів;
  • сіль.

Порядок роботи:

  • У підігрітий молочний продукт всипати цукровий пісок і дріжджі, перемішати і залишити підходити.
  • Збити яйця з сіллю, додати майонез і розтоплене масло, перешкодити.
  • Ввести в суміш підійшла опару, додати борошно і ретельно вимісити.
  • Сформувати з тіста кулю, прикрити рушником і прибрати в тепло на 2 години.

Увага! Сосиски, загорнуті у таке тісто, потрібно розміщувати на деко на деякій відстані один від одного, оскільки основа в процесі випікання буде збільшуватися в розмірах.

Загрузка...