Тісто для сосисок у тісті — 9 рецептів намешивания

Сосиски в тісті обожнюють діти і дорослі, це прекрасний варіант швидкого і ситного перекусу. Їх вживають як самостійну страву або їдять вприкуску з супами і бульйонами. Щоб випічка вийшла смачною, важливо правильно приготувати тісто для сосисок у тісті.

Класичне здобне тісто для сосисок

Традиційно сосиски роблять в духовці, обернувши дріжджовим тістом.

Для його виготовлення потрібні такі продукти:

  • 0,45-0,5 кг борошна;
  • 0,25 л молока;
  • яйце;
  • 70-85 г вершкового масла;
  • 15-20 г цукру;
  • 15-20 г сухої розпушувача;
  • сіль.

Послідовність дій:

  • Розчинити в підігрітому молоці цукор і розпушувач, перемішати і залишити, поки не з’явиться піна.
  • Змішати яйце з сіллю, ретельно збити, потім додати розм’якшене масло і опару.
  • Ретельно перемішати склад і почати потроху вводити борошно, поки він не стане однорідним і не перестане липнути до долонь.
  • Скачати основу в кулю, прикрити серветкою і залишити підніматися. Коли маса збільшиться в два рази, можна приступати до розбирання.

Увага! Кількість інгредієнтів для тіста наведено з розрахунку на 10-12 сосисок. При необхідності потрібно зменшити або збільшити обсяг складових.

Рецепт без дріжджів

Для сосисок можна зробити тісто без дріжджів, взявши за основу кефір або подкисшее молоко.

Для приготування потрібні такі компоненти:

  • 0,25 л кисломолочного продукту;
  • 30 мл пісного жиру;
  • яйце;
  • 0,45-0,55 кг борошна;
  • 15-25 г цукру;
  • 10-12 г соди;
  • сіль.

Послідовність виконання:

  • Просіяти борошно, з’єднати з цукром і сіллю, після чого викласти на столі гіркою.
  • Зробити в муці поглиблення, налити в «ямку» пісне масло.
  • Додати яйце і кефір, замісити м’яке, трохи липке тісто.
  • Посипати основу содою, ще раз обім’яти руками і залишити на 10 хвилин.
  • Підсипати трохи борошна, вимісити масу, розкачати і поділити на смужки.

Сосиски, загорнуті у таке тісто, можна підсмажити на сковороді або запекти в духовці, попередньо змастивши кожну порцію яєчним жовтком.

Готуємо на основі кефіру

Можна приготувати дріжджове тісто для сосисок у тісті на основі кефіру. Опару в цьому випадку ставлять на воді.

Для роботи знадобиться:

  • 0,2-0,25 л кефіру;
  • 0,15 л води;
  • яйце;
  • 0,55-0,6 кг борошна;
  • 10-12 г дріжджів;
  • 50 мл рафінованої олії;
  • 15-25 г цукру;
  • сіль.

Порядок виготовлення:

  • Трохи підігріти воду, насипати цукровий пісок і дріжджі, перемішати і залишити підніматися.
  • Влити в глибоку миску кефір, додати яйце і сіль, ретельно збити.
  • Ввести в підготовлену суміш опару, а потім засипати потрібний обсяг борошна і вимісити м’яке тісто.
  • Після цього його потрібно скачати грудкою і залишити в теплі на півтора-два години.

Маса буде готова для повторного вимішування і оброблення, коли збільшиться вдвічі.

Дріжджове тісто для сосисок у тісті

Дріжджове тісто для сосисок можна зробити і на воді, а для того, щоб воно вийшло м’яким і ніжним, ввести до складу вершкове масло.

Для приготування потрібно:

  • 0,25 л води;
  • 0,12 кг вершкового масла;
  • яйце;
  • 10-12 г пресованих дріжджів;
  • 0,45-0,48 кг борошна;
  • 10-15 г цукру;
  • сіль.

Послідовність роботи:

  • Підігріти воду, насипати дріжджі і цукор, перемішати і дочекатися утворення пінки.
  • Розтопити масло, змішати з сіллю і яйцем, збити до однорідності.
  • У підготовлену суміш обережно влити опару і почати підсипати муку.
  • Вимісити туге тісто і поставити в тепло на 2 години, прикривши рушником або харчовою плівкою.

На замітку. Пресовані дріжджі можна замінити сухими, але в цьому випадку їх кількість доведеться збільшити на 5-10 р.

 

Загрузка...

Як зробити в хлібопічці

 

 

Хлібопічка позбавляє господиню від необхідності самостійно вимішувати тісто. Достатньо закласти інгредієнти, встановити потрібний режим, і через деякий час все буде готово.

Щоб зробити тісто для сосисок в хлібопічці, потрібно такі продукти:

  • 0,22-0,25 л води;
  • 45-55 мл рослинного жиру;
  • яйце;
  • 0,5-0,6 кг борошна;
  • 35 г цукру;
  • 25 г розпушувача;
  • сіль.

Послідовність роботи:

  • Влити в миску воду, олію, насипати цукор і сіль.
  • Змішати борошно з сухими дріжджами і додати до рідкої суміші.
  • Встановити форму в прилад, щільно закрити кришкою і включити режим вимішування.
  • Після завершення циклу витягнути тісто з форми, посипати борошном і приступити до розбирання.

Тісто, приготоване таким способом, підходить як для випікання в духовці, так і для смаження на сковороді.

 

Листкова основа для ледачих сосисок

Надзвичайно смачним і ніжним виходить листкове тісто. Його можна придбати в готовому вигляді, але краще зробити самостійно.

Для основи знадобляться такі компоненти:

  • 0,15 л води;
  • пачка вершкового масла;
  • 0,35 кг борошна;
  • 25 г цукру;
  • сіль.

Порядок виконання:

  • Вийняти масло з холодильника, нарізати шматочками і дати розм’якнути.
  • Просіяти борошно, змішати з маслом і рубати масу ножем до утворення крихти.
  • Додати в тісто воду, попередньо розчинивши в ній цукор і сіль, а потім вимісити.

Перед тим як приступити обробленні листкового тіста, його потрібно потримати кілька годин у холодильнику, укривши плівкою.

Тісто для сосисок у тісті на сковороді

Щоб зробити смачні сосиски в тесті на сковороді, можна використовувати дріжджову основу без яєць.

Для готування потрібні продукти:

  • 0,15 л молока;
  • 0,15 л води;
  • 0,55-0,65 кг борошна;
  • 30-35 мл олії;
  • 15 г порошкових дріжджів;
  • 60 г цукру;
  • сіль.

Послідовність дій:

  • Змішати молоко з водою, трохи підігріти, потім всипати дріжджі з цукром і перемішати.
  • Поки підходить опара, просіяти борошно, сформувати з неї гірку з поглибленням, налити рафінована олія.
  • Додати підійшла опару, сіль, вимісити м’яку основу і залишити в теплі підніматися. Вона буде готова через 2 години, при цьому її доведеться обминати кожні півгодини.

Таке тісто для сосисок виходить пишним і повітряним, оскільки в його складі відсутні яйця, які нерідко збільшують випічку.

Варіант на основі маргарину

Це ще один варіант приготування листкового тіста для сосисок. Перевага полягає в тому, що його можна зробити заздалегідь і зберігати в морозильній камері, а при необхідності розморозити і використовувати.

Для готування наступні складові:

  • 0,22 кг маргарину;
  • 0,25 л води;
  • яйце;
  • 0,55 кг борошна;
  • 35 мл пісного жиру;
  • столова ложка оцту;
  • цукор і сіль.

Послідовність приготування:

  • Підігріти воду, насипати сіль і цукор, ввести яйце і розмішати.
  • В одержаний склад влити оцет, знову перешкодити і відставити у бік.
  • Просіяти борошно, з’єднати з розм’якшеним маргарином і рубати суміш ножем, поки не утвориться крихта.
  • Змішати підготовлену суміш з рідиною і вимісити тісто, час від часу змащуючи його олією.
  • Розкачати пласт товщиною півтора 2 см, скласти вчетверо і прибрати в холодильник.

Через 2-3 години можна буде приступати оброблення основи і випікання сосисок у тісті.

Основа для сосисок у тісті в духовці

Тісто для сосисок можна зробити і на основі майонезу, змішавши його з молоком, кефіром, кислим і навіть ряжанкою в рівних пропорціях.

Для приготування сосисок в духовці знадобиться:

  • 0,65 кг борошна;
  • пакет майонезу об’ємом 100-150 г;
  • 0,1 л молочного продукту;
  • 50-70 г вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 50 г цукру;
  • 25-35 г пресованих дріжджів;
  • сіль.

Порядок роботи:

  • У підігрітий молочний продукт всипати цукровий пісок і дріжджі, перемішати і залишити підходити.
  • Збити яйця з сіллю, додати майонез і розтоплене масло, перешкодити.
  • Ввести в суміш підійшла опару, додати борошно і ретельно вимісити.
  • Сформувати з тіста кулю, прикрити рушником і прибрати в тепло на 2 години.

Увага! Сосиски, загорнуті у таке тісто, потрібно розміщувати на деко на деякій відстані один від одного, оскільки основа в процесі випікання буде збільшуватися в розмірах.

Загрузка...