Тісто для вареників з полуницею – 6 рецептів

Правильно зробити тісто для вареників з полуницею, значить отримати саме справжнє літнє блюдо. Все це не забере багато часу, а результат – приголомшливий.

Як приготувати тісто для вареників з полуницею?

Зазвичай, щоб приготувати смачне тісто на вареники, використовують просту муку з перемеленої пшениці, але можна спробувати зробити їх, використовуючи житнє або гречане борошно. Смак вийде дуже цікавим, нестандартним.

Для полуниці тісто повинно бути достатньо щільним, тому що ягода пускає сік. Якщо під час варіння тісто розійдеться, то начинка вся витече.

Класичний рецепт тесту включає в себе мінімум продуктів. Головне – просеянная борошно і прохолодна вода. Причому, чим вона буде холодніше, тим краще буде результат. Саме від цього залежить щільність тіста, яка вийде після вимішування.

Необхідні продукти:

  • Борошна пшеничного – приблизно дві склянки;
  • Середнє яйце;
  • Маленька ложка рослинного масла, сіль за смаком;
  • Приблизно три столові ложки холодної води

Процес приготування:

Візьміть підходящу миску, всипте в неї вказану кількість борошна і туди ж розбийте яйце. Все це добре перемішайте і налийте воду. Тепер посоліть, влийте воду, масло. Замістити тісто, воно вийде м’яким.