Загрузка...

Тісто на чебуреки з золотистою скоринкою

Пропонуємо вам покроковий рецепт того, як приготувати смачне тісто для чебуреків. У первісному рецепті тісто на чебуреки готувалося найпростіше, використовуючи всього три компоненти – сіль, воду і борошно. Його необхідно ретельно вимішувати, щоб воно вийшло одночасно щільним і еластичним. Борошно обов’язково просіюється.

Рецепт тіста для чебуреків

Пройшло багато часу і в нинішній час тісто можна робити використовуючи молоко, кефір, мінеральну воду, заварюючи на окропі, і навіть з додаванням горілки і яйця. Господині самі можуть вибрати улюблений рецепт приготування тіста.

Найпростіший рецепт тіста для чебуреків з маленьким секретом
У цьому рецепт ви дізнаєтеся про невеликий хитрощі при приготуванні тіста. Необхідно додати в тісто олію (або жир) дуже гарячим, майже киплячим. Завдяки цьому під час смаження на тесті утворюються маленькі бульбашки. Для того щоб тісто на чебуреки вийшло м’якше і ніжніше, додається мінеральна вода, замість звичайної.

Необхідні компоненти для тіста на чебуреки:

  • – борошна 600 р.
  • – тепла вода (0,33 л)
  • – 1 ч. л. солі і цукру
  • – 80 р. масла, маргарину або жиру.

Як приготувати тісто для чебуреків

Як приготувати смачне тісто для чебуреків, покроковий рецепт

  • У теплій воді розбавляється сіль і цукор, і потихеньку всипається борошно.
  • Тісто потрібно додавати поступово, щоб воно було полугустой консистенції. Підказкою може служить ложка.
  • Поставте її в тісто, і якщо вона повільно падає, то ви все зробили правильно. В цей же час необхідно додати в тісто кипляче масло, при цьому швидко перемішуючи.
  • Після цього підсипається інша борошно і все замішується, маса повинна стати еластичною. В кінці накриваємо тісто і залишаємо на 30 хвилин настоятися.
  • Після цього вже можна його розгортати і готувати чебуреки.
Спробуйте також:  Салати з пекінської капусти - Рецепти з фото

Основні принципи приготування тіста для чебуреків від професіоналів:

  • 1. Перед приготуванням слід перевірити кількість борошна. Її має бути більше, ніж в рецепті, так як вона використовується ще і для присипки. А також залежно від сорту, якості помелу борошна її може знадобиться більше, щоб вийшла правильна консистенція тіста.
  • 2. Для того щоб пом’якшити тісто, можна скласти його стопкою в посудину, накрити кришкою і залишити на деякий час постояти і отмякнуть.
  • 3. Для красивих країв у чебуреків, краще защипывайте їх зубцями виделки, а не руками.

Незалежно від пори року багато люблять перекусити гарячими чебуреками. Ці ароматні, соковиті пиріжки схожі на півмісяць. Вони продаються в багатьох місцях. Більшість людей думають, що вони є російською стравою, хоча насправді, спочатку цей рецепт традиційно використовували монгольські і тюркські народи.

cookbook.in.ua

Загрузка...