Тісто на горішки – 7 рецептів, як зробити тісто для печива горішки

Якби існувала номінація «Оскар» для домашніх кондитерських виробів, то її однозначно отримало б печиво горішки. Ця випічка заслужила таке визнання і своїм зовнішнім виглядом і смаком, і простотою приготування. Якщо готувати про внутрішньому наповненні горішків, то варена згущене молоко — безперечний фаворит, а ось тісто на горішки можна готувати з різних, але однаково смачними рецептами.

Класичний рецепт тіста на горішки

Цей спосіб приготування зазвичай прикладався до форм-сковородам для випічки горішків на газу, тому він і вважається класичним, але його можна використовувати і для електричних орешниц, і для формочок у вигляді скорлупок, в яких печуть печиво в духовці.

Склад класичного тесту такий:

  • 250 г маргарину;
  • 2 яйця;
  • 100 г цукру;
  • 3-4 г гашеного соди;
  • 390-420 г борошна.

Як правильно замісити тісто:

  • Маргарин в вогнетривкої ємності розтопити до рідкого стану. Потім дати йому трохи охолонути. Тим часом гарненько збити яйця з цукром.
  • З’єднати яєчну суміш з рідким маргарином і гашеного содою, розмішати склад до максимально однорідного стану. Потім невеликими порціями вмішувати борошно.
  • У результаті повинно вийти жирне і дуже м’яке тісто. Щоб з ним було простіше працювати, отриману масу можна приблизно на півгодини покласти в холодильник.

Важливий момент — визначення потрібної кількості тесту на одну половинку шкаралупи. Зробити це можна тільки досвідченим шляхом, але не варто засмучуватися, якщо тісто вийшло за краї мініатюрної «ємності». Його просто акуратно зрізують ножем з готових половинок, а потім додають в крем разом з горіхами.

Класична начинка печива горішки – крем з вареного згущеного молока і вершкового масла, який можна трохи урізноманітнити, додавши рубані горіхи (волоські, арахіс або інші), крихту від половинок чення і навіть сухофрукти (курагу, чорнослив і родзинки).