Тісто на кефірі для пиріжків – 6 рецептів

Самі пишні та смачні пиріжки виходять на жирному кефірі. В ідеалі – використовувати домашній саморобний молочний продукт, але цілком підійде для цієї мети і магазинний варіант. Тісто на кефірі для пиріжків чудово поєднується абсолютно з будь-якими начинками – солодкими, прісними, солоними.

Дріжджове тісто на кефірі для пиріжків, в духовці

Від гарячого пиріжка навряд чи хтось відмовиться. Тому варто порадувати близьких випічкою на смачнючий кефірно-дріжджовому тісті. Воно готується з: 1 ст. жирного кефіру, 1 ч. л. солі, 3 ст. борошна, половини склянки олії, 10 г сухих швидкодіючих дріжджів, 1 ст. л. цукру.

  • На заміс тіста доведеться витратити не менше півгодини, але результат того вартий. Для початку в емальованому мисці кефір злегка підігрівається. Він не повинен обпалювати пальці.
  • У підігрітий молочний продукт додається сіль, олію, цукор-пісок. Всі продукти ретельно вимішуються. Крупинки спецій повинні повністю розчинитися.
  • В окрему чашку борошно просіюється. До неї висипаються дріжджі.
  • В отриману суху масу виливається рідка кефірно-масляна основа.
  • В процесі замісу тісто має перестати липнути до пальців. Тільки після цього воно залишається під целофаном поблизу джерела тепла для підйому.
  • Потрібно пам’ятати, що в дуже гарячому місці маса може просто зваритися. Тому не потрібно залишати її, наприклад, в духовій шафі (навіть мінімально розігрітому).