Тісто на вафлі — 9 рецептів тіста для вафель вафельниці

Домашні вафлі – це ніжне хрустке ласощі, яке підкорить серце кожного ласуни. Вони можуть стати як самостійним десертом, так і частиною складного страви. Тісто на вафлі можна готувати за різними рецептами. Залишилося лише вибрати для себе відповідний варіант, враховуючи наявні під рукою продукти.

Тісто для вафель вафельниці — простий і швидкий рецепт

Самий простий і швидкий рецепт обговорюваного частування базується на маргарині.

Краще брати якісний вершковий продукт для випічки (стандартну пачку). А, крім нього: 220 г борошна, таку ж кількість цукру, 3 яйця і ванілін на кінчику ножа.

  • Маргарин (200 г) нарізати великими шматками і розтоплюється на водяній бані.
  • Яйця збиваються з цукровим піском до повного розчинення останнього.
  • В солодку яєчну масу додається охолоджений маргарин і продукти добре перемішуються.
  • До інгредієнтів невеликими порціями додається борошно і ваніль.
  • Замішується однорідне тісто. Воно виходить гладким і податливим.
  • З тіста можна відразу ж випікати хрусткі вафлі.

    Загрузка...

    Правильний рецепт для віденських вафель

    Щоб спробувати віденські вафлі, зовсім не обов’язково вирушати за кордон. Цілком реально приготувати їх удома самостійно. Для цього будуть потрібні найпростіші продукти: 3 яйця, 120 г цукру, 250 мл молока, пачка вершкового масла високої жирності, 330 г борошна, 1 ст. л. лимонного соку і така ж кількість розпушувача.

  • Розм’якшене масло розтирається з цукром. Можна робити це за допомогою міксера на мінімальних обертах.
  • В отриману густу пишну масу забиваються яйця.
  • Тісто знову збивається на малих обертах пристрою.
  • До інгредієнтів вливається тепле молоко і лимонний сік.
  • Після перемішування в тісто всипається борошно, просеянная з розпушувачем. Маса перемішується ложкою.
  • У результаті повинно вийти тісто як на кефірні оладки.
  • Спробуйте також:  Печиво з геркулесу – 10 рецептів приготування

    Готувати такі вафлі можна як у спеціальній вафельниці, так і в духовці у відповідних формах.

    Готуємо тісто для хрусткого ласощі

    Щоб десерт вийшов тонким і хрустким, потрібно додавати в тісто картопляний крохмаль. Знадобиться 40 г такого продукту, а також: 140 г борошна, 120 мл молока, півпачки маргарину, 130 г цукру. Докладний рецепт тіста описаний далі:

  • Борошно просіюється через сито разом з крохмалем.
  • Яйця злегка збиваються з цукром до розчинення останнього.
  • В солодку яєчну масу вливається тепле молоко.
  • Маргарин розтоплюється в мікрохвильовці, злегка остуджується і додається до рідкої суміші.
  • При постійному помішуванні вводиться в тісто борошно з крохмалем. Маса повинна вийти напіврідкої.
  • Вафлі з такого тіста відмінно підійдуть для завертання в них вареного згущеного молока.

    На дріжджах для м’яких льежских вафель

    За таким рецептом виходять товсті вафлі. Для них потрібно спеціальний пристрій з глибокими осередками або форми для випікання в духовці. З продуктів потрібно використовувати: 2 ст. просіяного борошна, 2 яйця, 1 ч. л. сухих дріжджів, по дрібці ваніліну і солі, 170 г цукру, пачку вершкового масла, 170 мл жирного молока.

  • Половина молока нагрівається, теплої рідини розчиняються дріжджі, і вона залишається на 20 хвилин.
  • Молоко, що залишилося збивається з сіллю і яйцями міксером.
  • Розм’якшене масло розтирається з борошном.
  • Всі три частини з’єднуються разом і ретельно перемішуються.
  • У результаті повинно вийти м’яке липке тісто. Воно накривається чистим рушником і залишають приблизно на півгодини в теплому місці.
  • Готова маса ділиться на 12 частин, кожна з яких перед випічкою обвалюється в цукрі.

    Тісто для вафельних трубочок в электровафельнице

    Це найпростіший рецепт з мінімальною кількістю складових. Для приготування десерту потрібно використовувати: 5 яєць, стандартну пачку маргарину, 1 ст. борошна і цукру.

    Спробуйте також:  Варення з айви часточками - 7 смачних рецептів приготування

  • Яйця з цукром-піском збиваються до білосніжності.
  • Далі збивання маси триває вже з маргарином.
  • Процес не припиняється і після додавання борошна.
  • У підсумку вийде рідкувате тісто.
  • Це тісто для вафель вафельниці підходить для випічки десерту і в електричному і в ручному пристрої.

    Тісто для вафель гонконгських

    Гонконгські вафлі мають і другу назву – «яєчні». Воно отримали свою назву із-за особливої «бульбашкової» структури. Таке тісто можна зберігати в холоді до 2 діб і радувати домашніх свіжим десертом. Для його приготування знадобиться: 160 г борошна, 140 г теплої кип’яченої води і розпушувача, по 280 мл згущеного молока і рослинної олії, 2 яйця, 7 г розпушувача, 1 ст. л. порошку для приготування пудингу, рідкий концентрат ванілі.

  • В ситі з’єднуються всі сухі компоненти і відразу просіваються. Це: борошно, розпушувач і порошок для пудингу.
  • Яйця з цукром збиваються до повного розчинення останнього. В отриману суміш вливаються теплі рідини: молоко і вода.
  • Рідка і суха частина з’єднуються і вимішуються до однорідності.
  • У кінці масу відправляється 3 краплі ванільного концентрату.
  • Залишилося влити в майбутнє тісто олію і залишити її в холоді на 60 хвилин.
  • За вказаний час в масі набухне клейковина. Відразу використовувати тісто для випічки частування не рекомендується.

    Для десерту по-бельгійськи

    Це ніжне ласощі сьогодні відомо і популярна по всьому світу. Щоб воно вийшло дійсно м’яким і смачним, потрібно правильно приготувати тісто для вафель. З продуктів потрібно взяти: 110 г цукрового піску і вершкового масла, 2 яйця, 130 г борошна, по великій дрібці солі і розпушувача.

  • Розтоплене масло перетирається з цукром і сіллю до однорідної консистенції.
  • У масу по одному руками втручаються яйця, додається розпушувач, після чого вона добре збивається блендером.
  • Не вимикаючи пристрій, в майбутнє тісто невеликими порціями всипається борошно.
  • Маса повинна вийти м’якою і однорідною.
  • Спробуйте також:  Вареники з сиром - 11 рецептів приготування

    З тіста можна відразу ж готувати товсті м’які вафлі у спеціальних формочках. Головне, не забути змазати їх жиром або маслом.

    Шоколадне вафельне тісто

    За особливим французьким рецептом всі бажаючі можуть приготувати шоколадні вафлі. Для тіста знадобиться використовувати: 4 ст. л. якісного какао-порошку, 7 ст. л. молока, 130 г вершкового масла, 110 г цукру, 2 великих курячих яйця, 130 г борошна, ванілін на кінчику ножа, щіпку солі.



  • Розтоплене вершкове масло змішується з какао.
  • Яйця поділяються на складові, після чого жовтки разом з цукром додаються до тесту.
  • В масу борошно просіюється, і вливається трохи тепле молоко.
  • Білки збиваються з дрібкою солі до густої білої піни. Вони додаються В тісто дуже акуратно за допомогою широкої лопатки.
  • З отриманої маси печуться товсті м’які вафлі.

    Для тонких вафель

    Вафельки, приготовані за таким рецептом, можуть стати, в тому числі і основою для торта. Для них потрібно використовувати наступні продукти: 230 мл нежирних вершків, 2 ст. борошна, 160 г вершкового масла, 1 ст. цукру, 4 яйця.

  • Масло розтоплюється в мікрохвильовці і остуджується.
  • Яйця збиваються з цукром. У процесі роботи міксера або блендера до них поступово додаються вершки і масло. Всі компоненти потрібно ретельно перемішати.
  • Маса вийде однорідної і рідкуватий.
  • Це оптимальне тісто для вафельних трубочок з начинкою.

    Загрузка...