Тісто заварне – 10 рецептів приготування

Заварне тісто вимагає деякого часу для підготовки, але в противагу можна сказати про його безсумнівну плюсі — ніжності і ароматності. Тісто заварне використовують в різних цілях, і нюанси його приготування для різного роду використання описані далі.

Заварне тісто для пельменів

Заварне тісто для пельменів готується за лічені хвилини. Можна також використовувати тісто для вареників з будь-якою начинкою.

Знадобиться наступний список:

  • борошно хлібопекарська — 3 скл.;
  • окріп — 1 ½ скл.;
  • яйце столове;
  • олія 3 стіл. л.;
  • сіль (дрібна).

Як приготувати для еклерів?

Солодкі ніжні еклери знають і люблять практично всі. Їх не складно приготувати і вдома. Нижче розповімо, як приготувати заварне тісто для еклерів:

  • олія слив. — 100 гр;
  • борошно хлібопекарська — 1 скл.;
  • вода — 1 скл.;
  • сіль;
  • яйця — 4.



Рецепт тіста для чебуреків

Заварне тісто для чебуреків, ніжне, смачне, легке, готується з наступних продуктів:

  • 1,5 скл. окропу;
  • ½ Ч. л. солі;
  • 1 стіл. л. олії пост.;
  • 4 скл. борошна;
  • яйце.

Заварне тісто для млинців на молоці

Заварні млинці виходять більш ніжними і ароматними, ніж при простому змішуванні продуктів кімнатної температури. Готуються такі млинці з таких складових:

  • 600 мл середньої жирності молока;
  • 200 мл окропу;
  • 3 яйця;
  • 300 гр борошна;
  • 30 мл. пост. масла;
  • трохи солі і цукру;
  • щіпка харчової соди.

Для пиріжків

Пиріжки на заварне тісто виходять повітряними, ніжними. Тісто підходить для несолодкої начинки. Для солодкої випічки на першому етапі приготування додають трохи цукру — приблизно столову ложку без гірки.

  • борошно 3 скл.;
  • гаряча вода — 1 скл.;
  • масло пост. — 2 стіл. л.;
  • сіль — пара пучок.
  • Покроково тісто готується так:
  • Закип’ятити воду.
  • Розвести у воді сіль.
Дивіться також:  Випічка з варенням – 10 простих і смачних рецептів на швидку руку

Варіація для мантів

Просте ніжне тісто для мантів, слухняне і еластичне, дуже легко приготувати самостійно. Воно легко розкочується в тонкий пласт і не рветься при формуванні мантів.

Для його приготування знадобляться такі продукти:

  • борошно — 2-2,5 скл. (орієнтуватися по консистенції);
  • вода — 1 скл.;
  • сіль — пів чайн. л.;
  • масло пост. — 3 стіл. л.

Для профітролей

Профітролі — смачне. ніжне кондитерський виріб з тіста, яке можна начинити будь-якою начинкою і подавати як десерт до чаю, або як закуску до застілля.

Заварне тісто для профітролей готується з наступних продуктів:

  • борошно — ¾ скл.;
  • слив. масло — 100 гр;
  • яйця — 3 великі;
  • вода — 1 скл.;
  • сіль, цукор — по щіпці.

З додаванням дріжджів

Тісто на дріжджах добре підходить, роблячи випічку пористої, повітряної.

  • борошно 4 скл.;
  • вода — стакан для дріжджів і стакан для тіста;
  • дріжджі свіжі — 50 гр;
  • цукор — 1 стіл. л.;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • масло пост. рафин. — 3 стіл. л.




На замітку. Свіжі дріжджі можна замінити сухими. Замість 50-ти грам знадобиться всього 10 грам.

Один стакан води повинен бути теплим, а другий — гарячим. В теплому розводимо дріжджі, сіль, цукор, до повного розчинення. Потім заливаємо масло, перемішуємо.
Окремо в миску просіваємо борошно і вливаємо в неї рідину. Як і в попередніх рецептах, перемішуємо ложкою, ретельно розминаючи грудки. Тісто готове для ліплення пиріжків або булочок.

Пісочно-заварне тісто

Заварне, злегка пісочне тісто — відмінний варіант для подальшої випікання пісочних пирогів і коржів для торта.

Складові пісочно-заварного тіста наступні:

  • олія слив. — 100 гр;
  • борошно пшеничне — 150 гр;
  • цукровий пісок — 1 стіл. л.;
  • окріп — 3 стіл. л.;
  • сіль дрібна — ½ ч. л.;
  • масло пісне неароматное — ½ стіл. л.
Дивіться також:  Сметанний крем для торта – 8 смачних рецептів приготування




Сметанний варіант приготування

Ніжне і апетитно пахне тісто виходить з додаванням сметани.

  • склянку просіяного борошна;
  • третину склянки гарячої води;
  • 1,5 стіл. л. сметани;
  • стіл. л. злив. масла;
  • щіпка солі.