Тісто заварне – 10 рецептів приготування

Заварне тісто вимагає деякого часу для підготовки, але в противагу можна сказати про його безсумнівну плюсі — ніжності і ароматності. Тісто заварне використовують в різних цілях, і нюанси його приготування для різного роду використання описані далі.

Заварне тісто для пельменів

Заварне тісто для пельменів готується за лічені хвилини. Можна також використовувати тісто для вареників з будь-якою начинкою.

Знадобиться наступний список:

  • борошно хлібопекарська — 3 скл.;
  • окріп — 1 ½ скл.;
  • яйце столове;
  • олія 3 стіл. л.;
  • сіль (дрібна).

Як приготувати для еклерів?

Солодкі ніжні еклери знають і люблять практично всі. Їх не складно приготувати і вдома. Нижче розповімо, як приготувати заварне тісто для еклерів:

  • олія слив. — 100 гр;
  • борошно хлібопекарська — 1 скл.;
  • вода — 1 скл.;
  • сіль;
  • яйця — 4.