Тонке тісто для італійської піци

Важко уявити собі італійську кухню без виробів з тіста, таких як фокачча, чіабатта, піца традиційних

Популярність піци давно перейшла межі батьківщини і стала надбанням усього світу. Готується піца з тонкого тіста, яке готують з додаванням дріжджів і без них.

Тісто для італійської піци класичний рецепт

Класичну італійську піцу випікають у дров’яних печах, де відповідно вище температура і час приготування набагато менше, ніж у газових плитах. В сучасних умовах численні ресторани італійської кухні, розкидані по всьому світу, вважають наявність такої печі на кухні обов’язковим. Але розглянемо як же приготувати тісто для італійської піци.

Інгредієнти для дріжджового тонкого тіста для піци:

  • борошно – 150 гр.,
  • дріжджі – 5 гр.,
  • вода – 80 мл,
  • олія оливкова 0 3 ст. л.
  • Для начинки:
  • томатний соус – 120 гр.,
  • італійські трави – 1 ст. л.,
  • сир– 130 гр..
  • базилік – 4-5 листочків.

Приготування дріжджового тонкого тіста для піци

  • Всипати в просіяне борошно дріжджі, влити воду, додати оливкове масло і щіпку солі, гарненько вимісити.
  • На стіл, посипаний борошном, викласти тісто і замішувати його руками, поки воно не буде відставати від рук.
  • Миску змастити маслом і викласти в неї тісто для підйому на 2 години, накривши харчовою плівкою.
  • Тісто ділимо на 2 частини, скачуємо їх в кулю і окремо залишаємо для підйому на 2 години. Цю процедуру повторюємо ще раз.
  • Тісто готове. Можна формувати та випікати піцу.
  • Тісто, що підійшло розминаємо руками, від центру, надаючи йому вигляд тонкої коржі.
  • Викласти тісто на деко, змастити томатним соусом.
  • Будь-італійський сир розірвати руками на кілька шматочків, розкласти їх на томатній пасті і прикрасити листям базиліка. Поставити піцу на 25 хвилин у духовку і випікати.
Дивіться також:  Закрита піца – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Рецепт італійського тонкого тіста без дріжджів

Піца «Маргарита» – одна з найпопулярніших в Італії видів піци і приклад того, як можна спекти виріб без дріжджів.. Названа піца на честь Маргарити Савойської – пристрасної шанувальниці цього виду випічки.

Інгредієнти для тіста без дріжджів:

  • вода – 200 мл,
  • борошно – 2.5 ст.,
  • сода – 0.5 ч. л.,
  • масло – 2 ст. л.
  • Для начинки:
  • томатний соус – 80 гр.,
  • набір італійських трав – 1 пакет,
  • помідори – 4 шт.,
  • сир моцарела – 100 гр.,
  • сир пармезан – 120 гр.

Спосіб приготування тіста без дріжджів і піци «Маргарита»

  • У миску з просіяним борошном налити воду, покласти оливкову олію, соду, гашену оцтом і додати щіпку соди.
  • Розтерти тісто на обсипаного борошном столі, зібрати в кулю і дати настоятися 15 хвилин.
  • Потім тісто розділити на 2 частини, скачати їх кульками. Це заготовки для 2 піц.
  • Формуємо піцу. Для цього кулька розім’яти руками до стану плоскої коржі.
  • Викласти корж на змащене деко.
  • Покрити поверхню коржа будь томатним соусом.
  • Посипати шар соусу італійськими прянощами.
  • Викласти ще шар порізаних кружальцями помідорів. Поставити в духовку на 10 хвилин.
  • Сири мацареллу і пармезан порізати маленькими кубиками.
  • Дістати деко з гарячою коржем, рясно посипати сиром і випікати 2-3 хвилини, до розплавлення сиру. Піца готова.

В Італії існує безліч видів піци. Її випікають з м’ясним фаршем, шинкою, куркою, оливками, всього не перелічити. Але, томатна паста сир повинні бути присутніми в ній обов’язково. Такі національні традиції.