Важко уявити собі італійську кухню без виробів з тіста, таких як фокачча, чіабатта, піца традиційних
Популярність піци давно перейшла межі батьківщини і стала надбанням усього світу. Готується піца з тонкого тіста, яке готують з додаванням дріжджів і без них.
Тісто для італійської піци класичний рецепт
Класичну італійську піцу випікають у дров’яних печах, де відповідно вище температура і час приготування набагато менше, ніж у газових плитах. В сучасних умовах численні ресторани італійської кухні, розкидані по всьому світу, вважають наявність такої печі на кухні обов’язковим. Але розглянемо як же приготувати тісто для італійської піци.
Інгредієнти для дріжджового тонкого тіста для піци:
- борошно – 150 гр.,
- дріжджі – 5 гр.,
- вода – 80 мл,
- олія оливкова 0 3 ст. л.
- Для начинки:
- томатний соус – 120 гр.,
- італійські трави – 1 ст. л.,
- сир– 130 гр..
- базилік – 4-5 листочків.
Приготування дріжджового тонкого тіста для піци
Рецепт італійського тонкого тіста без дріжджів
Піца «Маргарита» — одна з найпопулярніших в Італії видів піци і приклад того, як можна спекти виріб без дріжджів.. Названа піца на честь Маргарити Савойської – пристрасної шанувальниці цього виду випічки.
Інгредієнти для тіста без дріжджів:
- вода – 200 мл,
- борошно – 2.5 ст.,
- сода – 0.5 ч. л.,
- масло — 2 ст. л.
- Для начинки:
- томатний соус – 80 гр.,
- набір італійських трав – 1 пакет,
- помідори – 4 шт.,
- сир моцарела – 100 гр.,
- сир пармезан – 120 гр.
Спосіб приготування тіста без дріжджів і піци «Маргарита»
В Італії існує безліч видів піци. Її випікають з м’ясним фаршем, шинкою, куркою, оливками, всього не перелічити. Але, томатна паста сир повинні бути присутніми в ній обов’язково. Такі національні традиції.