ТОП-3 смачних рецептів печива

Перевагами домашнього печива є: склад без шкідливих компонентів і відмінні смакові якості. Готувати домашні печеньки можна з горіхами, родзинками, варенням та іншими інгредієнтами. Найчастіше його готують з пісочного тіста з вершковим маслом.

Рецепт смачного печива «Кантучини»

Витрата по часу – 1 година 10 хвилин.

Порції – 8.

Склад продуктів для смачного печива «Кантучини»:

  • Борошно – половина пачки.
  • 15 гр. масла.
  • Розпушувач – половина ч. л..
  • 1 куряче яйце.
  • 50 гр. мигдалю.
  • 25 гр. насіння соняшника.
  • 75 гр. пудри цукрової.
  • 10 гр. ваніліну.
  • Сіль.
  • Приготування смачного печива «Кантучини»

    Борошно просіюється в глибоку посудину. Вона посипається цукровою пудрою, ваніліном, сіллю і розпушувачем. Інгредієнти перемішуються з допомогою кухонного віночка. Потім борошно змішують з вершковим маслом, і до них вбивають одне яйце. Потрібно замісити м’яке тісто.

    На сковорідці обсушуємо насіння і мигдаль. Вони повинні охолонути, а потім відправляємо їх у тісто. Вимішуємо його за допомогою рук. Тісто потрібно загорнути у плівку і відправити в морозилку на 20 хвилин.

    Тісто формується у вигляді двох довгих ковбасок і викласти на деко. Запікаємо їх у гарячій духовці. Після того як ковбаски остудились, їх потрібно нарізати навскоси і відправити в духову шафу до рум’яної скоринки.

    Печиво «Кантучини» є смачним італійським печивом. Тісто, найчастіше, роблять з додаванням мигдалю, також шоколаду, будь-яких горіхів, родзинок, кураги. Термін зберігання печива близько 3 місяців. Але так довго воно не затримується.

     

    Французьке терте печиво

    Воно робиться з пісочного тіста, покривається варенням і присипається крихтами. Термін зберігання такої випічки досить великий. Існують різноманітні начинки для такого печива. Їх можна робити з свіжих яблук і абрикосового джему, смородини або іншого джему.

    Дивіться також:  Десерти на Новий Рік 2016 з фото

    Час приготування – півтори години.

    Порції – 10

    Склад продуктів для французького тертого печива:

  • 1 пачка маргарину.
  • 3 яйця.
  • 150 гр. цукрового порошку.
  • 0.5 ч. л. соди гашеного.
  • 4 склянки борошна.
  • 1 склянку варення зі смородини.
  • Половина склянки ягід замороженої брусниці.
  • Приготування французького тертого печива

    Цукор розтирається з маслом і сіллю. До них додаються яйця, і все перемішується. У борошно додаємо гашену соду. А потім борошно всипається до яєць. Замішується тісто.

    Щоб печиво не вийшло жорстке, його не потрібно довго замішувати. Поділяємо його на кілька частин. Одна відправляється в морозильну камеру, а друга в холодне місце на 60 хвилин.

    Тісто, яке знаходилось в холодному місці потрібно розкачати в корж. Змастити варенням і посипати ягідками. Заморожена частину тіста натирається з допомогою терки зверху начинки. Відправляємо в духовку на півгодини. Потім нарізаємо його у вигляді квадратиків і викладаємо на блюдо.

    З печивом можна подати молоко або чай.

     

    Печиво шоколадне з начинкою

    Печиво з какао виходять дуже смачними і ніжними. Їх можна вживати із чаєм, на свято або в звичайний день. Вони готуються досить швидко, тому підійдуть для незапланованих гостей.

    Витрата по часу – півгодини.

    Порції – 12.

    Склад продуктів для шоколадного печива з начинкою:

  • 115 гр. масла.
  • 120 гр. коричневого цукру.
  • Одне яйце.
  • 30 гр. какао.
  • Половинка ч. л. соди.
  • 150 гр. борошна.
  • Цукерки «Корівка».
  • Приготування шоколадного печива з начинкою

    Цукор, яйця, какао і сода змішуються з вершковим маслом. До них додається борошно і замішують тісто. Воно має бути еластичним. Цукерки «Корівка» розрізають на дві частини.

     

    Тісто потрібно розділити на 12 частин. Кожна частина тесту розкачується в вигляді коржа, а посередині кладеться половинка цукерки. Формуємо з них кульки. Печиво потрібно випікати в духовці 15 хвилин.

    Дивіться також:  Як варити макарони