ТОП-5 рецептів з фаршу з фото

Придумати щось оригінальне зовсім не складно, якщо в холодильнику є трохи фаршу. Найсмачніші і найкращі рецепти страв з нього увійшли до п’ятірки кращих.

У цьому випуску ТОП 5 рецептів з фаршу:

  • Великі котлети з яйцем.
  • Зрази.
  • Голубці (ліниві голубці).
  • Люля-кебаб.
  • Ніжні кульки.

Рецепт № 1 Великі котлети з яйцем

Час приготування: близько 60 хв.

Кількість порцій: 6.

На свята прийнято дивувати гостей. Подавши не звичайні котлети, гості неодмінно оцінять креатив і винахідливість господині.

Інгредієнти:

  • Фарш – 500 р.;
  • Яйця – 7 шт.;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Часник – 1 зуб.;
  • Батон(білий хліб) – 2 шматочки;
  • Молоко(для батона);
  • Сіль, перець, приправи.
  • Панірувальні сухарі.

Приготування:

Фарш не повинен бути занадто жирним. Найкраще підійде яловичий і свинячий фарш, змішані в пропорціях 1 : 1.

1.Одне яйце залишити сирим, інші відварити і очистити від шкаралупи.

У фарш можна додати панірувальні сухарі замість батона.

2.Цибулю очистити і порізати на дрібні кубики, обсмажити до золотистого кольору.

3.У фарш вбити яйце, видавити часник, додати цибулю, половину панірувальних сухарів (розмочений батон), посолити, поперчити, посипати приправками за смаком і все ретельно вимішати.

4.Фарш розділити на шість однакових частин. З кожної частини скачати кулю, натиснути зверху і в отриману корж загорнути яйце.

5.Котлети обваляти в панірувальних сухарях і обсмажити на олії до утворення золотистої скоринки.

6.Готові котлети розрізати гострим ножем навпіл і викласти на блюдо.

Можна взяти замість курячих яєць перепелині, котлети вийдуть звичайного розміру, тоді їх не треба буде розрізати навпіл, зробивши сюрприз для любителів ситних страв. Подавати можна з овочами і зеленню. Ці смачні котлети неодмінно стануть постійним стравою на святковому столі.

Рецепт №2 Зрази

Час приготування: близько 50 хв.

Кількість порцій: 6 – 8.

Раніше це блюдо готувалося з цілих, нарізаних шматочків м’яса згорнутих в рулети з начинкою. Зараз зрази роблять з фаршу, але суть залишилася тією ж: начинка всередині, м’ясний фарш зовні. Різноманітність начинок дозволяє кожен раз є нове за смаком страва і приємно радувати близьких.

Інгредієнти:

  • Фарш – 500 р.;
  • Цибуля – 2 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Часник – 1-2 зуб.;
  • Яйце – 3 шт.;
  • Гриби – 300 р.;
  • Сир – 150 р.;
  • Панірувальні сухарі – 100 р.;
  • Майонез.
  • Сіль, перець, приправи.

Приготування:

Підготовка начинки не займе багато часу. Можна додати або прибрати будь інгредієнт.

1.Свіжі або сушені гриби треба відварити, промити і порізати на невеликі шматочки (печериці варити не потрібно).

2.Яйця відварити(одне залишити сирим), очистити і натерти на крупній тертці.

3.Моркву натерти на крупній тертці. Одну цибулину порізати кубиками. Обсмажити їх на рослинній олії до золотистого кольору, кинути до них гриби і смажити ще близько п’яти хвилин.

4.Овочі викласти і почекати поки охолоне. Додати до них яйця і перемішати.

Якщо немає панірувальних сухарів, можна додати пару шматочків батона, розмоченого в молоці.

5.Залишилася цибулину натираємо на дрібній тертці або ріжемо дрібними кубиками.

6.У фарш всипати панірувальні сухарі, вбити яйце, додати цибулю, видавити часник, посолити, поперчити, посипати приправами. Все перемішати.

7.Взяти трохи фаршу, зробити плоску круглу коржик і всередину викласти ложкою начинку, закрити краї (якщо фарш не закрив всю начинку, покласти ще трохи фаршу зверху).Акуратно сформувати овальні зрази з усього фаршу.

8.Сир натерти на середній тертці.

9.Деко (фору для запікання) змастити олією і викласти на нього зрази. Духовку розігріти до 180 С і поставити в неї зрази запікати 25-30 хв. Вийняти і змастити зверху кожну майонезом, посипати сиром і запікати ще на 15-20 хв., на зразах утворюється золотава сирна скоринка.

Щоб зрази залишилися соковитими і м’якими їх потрібно виймати відразу, коли на них з’явиться гарна скоринка.

Рецепт № 3 Голубці

Час приготування: близько 80 хв.

Кількість порцій: 7-10.

Популярність цієї страви поза сумнівом! В радянські часи не одне свято не обходилося без голубців і зараз вони знаходять своє місце на святковому столі.

Інгредієнти:

  • Капуста середня – 1 шт.;
  • Фарш – 500 р.;
  • Рис – 100 р.;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Часник – 2 зуб.;
  • Томатна паста;
  • Сіль, перець.

Приготування:

  • Акуратно надрізавши підстави листя навколо кочережки конусом.
  • У великій каструлі закип’ятити воду, опустити капусту і трохи ошпарити, щоб листя стали м’якими. Так як листя відрізані від кочережки, їм не буде за що триматися, і вони легко відокремляться один від одного. Вийнявши качан, зняти відокремилися листи і підварити їх ще одну дві хвилини, відкласти остигати. Повторити ще раз ті ж дії з качаном до потрібного кількості листочків. Воду не виливати!
  • Товсту частину листа зрізати акуратно ножем так, щоб не було дірок.
  • Рис відварити, промити і остудити. Цибулю порізати дрібними кубиками. Моркву натерти на середній або дрібній тертці.
  • Фарш змішати з рисом, цибулею та морквою. Посолити його, поперчити і перемішати.
  • У воду, що залишилася після варіння капусти, додати томатну пасту, трохи солі і перцю.

Для того, щоб нижні голубці не підгоріли на дно гусятниці викласти залишилися після варіння не потрібні листя капусти, потім викласти голубці.

7.На лист капусти викласти ближче до товстого краю трохи фаршу, загорнути верхню частину, потім загорнути бічні і згорнути до кінця як рулет.

8.Укласти вийшли конвертики зрізом вниз в гусятницю. Покласти лавровий лист і залити сумішшю води і томатної пасти. Вода повинна повністю закривати голубці. Закрити кришкою і поставити гасити на 40 хвилин.

9.Голубці подавати гарячими зі сметаною.

Перед гасінням разом з пастою у воду можна покласти кілька ложок сметани, голубці вийде ніжніше.

Рецепт № 4 Люля-кебаб

Час приготування: 40 хв. (без урахування охолодження в холодильнику)

Кількість порцій: 5-7.

Дуже привередливое в готуванні, але дуже смачна страва з фаршу.

Інгредієнти:

  • Фарш – 500 р.;
  • Цибуля – 2 шт.;
  • Сіль і приправи.
  • Свіжі овочі та зелень.

Приготування:

Найважливіше в люля-кебаб – це вибір фаршу, найкраще його приготувати вдома. Фарш повинен бути досить жирним, але не схожим за консистенцією на пасту (приблизно в 1 кг. фаршу повинно міститися 250 р. сала.). Якщо фарш робиться будинку, для м’ясорубки потрібно брати решітку з великими отворами.

  • Цибулю дрібно нарізати і додати у фарш, посолити, посипати приправою і вимісити і відбивати протягом 20 хвилин. Вимішувати і відбивати фарш обов’язково! Завдяки цьому фарш не буде прилипати до рук і вийде однорідний. Поставити в холодильник на 1-2 години.

Шампури повинні бути холодними. Щоб легше формувати ковбаски, потрібно змочувати руки в теплій підсоленій воді.

  • Сформувати навколо шампура ковбаску. Вона повинна щільно прилягати до шампуру, але не повинна бути занадто товстою, щоб добре пропеклась. З рештою фаршем зробити те ж саме.
  • Готувати нашу страву потрібно на вугіллі, постійно перевертаючи близько 10-15 хвилин (залежить від товщини ковбасок) до освіти з усіх боків рум’яної скоринки.

4. Викласти на блюдо з овочами, томатним соусом (або будь-яким іншим, відповідним до м’яса) і зеленню. Подавати гарячим!

Якщо люля-кебаб готується будинку на дерев’яних шпажках, шпажки потрібно попередньо замочити у воді, щоб вони не підгоріли.

Рецепт № 5 Ніжні кульки

Час приготування: 50 хв.

Кількість порцій: 8.

Блюдо дуже легко приготувати. Смак цих ніжних тюфтельок нікого не залишить байдужими і старання господині оцінять по заслузі.

Інгредієнти:

  • Фарш – 500 р.;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Молоко – 1 стакан;
  • Борошно – 2-3 ст. ложки;
  • Масло вершкове – 3 ст. ложки;
  • Сіль і приправи.
  • Зелень.

Приготування:

Краще всього для цієї страви свинячий фарш змішати з курячим, тоді воно вийде ще ніжніше.

1.Цибулю дрібно порізати.

2.У фарш вбити яйце, додати цибулю, сіль, приправи. Все добре перемішати. Сформувати невеликі кульки, обваляти в борошні і швидко обсмажити на рослинному маслі до утворення скоринки.

3.Борошно всипати на розігріту сковорідку, додати до неї вершкове масло і перемішати до однорідної маси. В отриману суміш додати сіль, приправи і поступово ввести молоко, щоб не було грудочок, довести до кипіння.

4.Тефтелі викласти в соус і тушкувати 30 хвилин.

5.Подавати в гарячому вигляді, посипавши рубаною зеленню, з гарніром з рису або пюре.

Замість молока в соус можна додати томатну пасту, змішану з водою або томатний сік.

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...