ТОП 5 салатів з кальмарів з фото

Існує три основних способи приготування кальмарів для салатів – варіння цілої туші, варіння нарізаних на смужки кальмарів, використання сирих кальмарів. Вони володіють нейтральним смаком, тому їх можна комбінувати з різними продуктами. Заправляти салати з кальмарів можна різними соусами і заправками. Спецій повинно бути в міру. Для приготування салатів з кальмарів можна використовувати не тільки свіжі морепродукти. Консервовані та копчені кальмари також роблять смак салатів чудовим.

Салат з кальмарів, свіжих огірків і кедрових горішків

Час приготування – 45 хвилин.

Кількість порцій – 4.

Склад продуктів для салату з кальмарів, свіжих огірків і кедрових горішків:

  • Одне куряче філе.
  • Кілька очищених кальмарів.
  • Кілька свіжих огірків.
  • Кедрові горішки.
  • Пучок петрушки.
  • Майонез.
  • Сіль.
  • Приготування салату з кальмарів, свіжих огірків і кедрових горішків

    Попередньо потрібно відварити куряче філе. Перед варінням воду потрібно посолити і довести до кипіння. Для смачного і ароматного м’яса додайте у воду кілька лаврових листочків, запашний перець, цибулю і петрушку. Відварене м’ясо остудіть і наріжте у вигляді соломки. На бульйоні можна зварити дієтичний супчик або кашу.

    Для варіння кальмарів закип’ятіть воду і відправте їх у неї на 2 хвилини. Покладіть зварені тушки кальмарів на друшляк для стікання зайвої рідини. Потім наріжте їх у вигляді соломки.

    Свіжі огірочки також нарізаємо у вигляді соломки, попередньо помивши і висушивши. При жорсткій або гіркою шкірці, видаліть її. Свіжа петрушка дрібно нарізається з допомогою ножа. Пара гілочок залишається на прикрасу салату.

    Змішайте в мисці кальмари з вареною курятиною, свіжими огірками і подрібненою зеленню. Посипте інгредієнти кедровими горішками, які можна обсмажити для більшого аромату. Салат заправляється майонезом, і за бажанням солиться. Ще раз добре перемішується. Подавати в салатнику, попередньо прикрасивши свіжою зеленню.

    Дивіться також:  Рецепт манної каші в мультиварці з фото

     

    Салат з кальмарів, овочів і копченого сиру

    Час приготування – 15 хвилин.

    Кількість порцій – 4.

    Склад продуктів для салату з кальмарів, овочів і копченого сиру:

  • 12 міні-кальмарів.
  • 8 великих помідорів черрі.
  • Один болгарський перець.
  • Один кабачок.
  • Один зубчик часнику.
  • Половина лимона.
  • 100 грам копченого сиру сулугуні.
  • 15 грам петрушки.
  • 100 мл оливкової олії.
  • Сіль і перець.
  • Приготування салату з кальмарів, овочів і копченого сиру

    Кальмари очищаємо, промиваємо і за допомогою рушника прибираємо зайву вологу. Копчений сир натирається з допомогою великої терки.

    З помідорів необхідно зняти шкіру. Для цього зробіть внизу помідорів невеликі хрестоподібні надрізи, опустіть їх в окріп на хвилинку і відразу охолодіть з допомогою води з льодом.

    Листочки петрушки потрібно дрібно нарізати. Часник необхідно подрібнити з допомогою ножа або маленької терки. З декількох помідорів необхідно зробити пюре за допомогою блендера або дрібної терки. Подрібнена петрушка змішується з часником і помідорами, заправляється лимонним соком, солиться і перчится, і добре перемішується.

    Перець і кабачок нарізаємо на великі шматочки. Кальмари і овочі обсмажуються на сковороді гриль, змазаній оливковою олією, до придбання золотистого відтінку. Інгредієнти солимо і перчимо за смаком.

    Овочі кладуть у глибоке блюдо, поливається соусом з петрушки з часником і томатами. На овочі викладаються кальмари, половинки помідорів черрі. Всі інгредієнти посипаються тертим сиром і поливаються оливковою олією.

     

    Морський салат з кальмарів і сьомги

    Час приготування – 45 хвилин.

    Кількість порцій – 2.

    Склад продуктів для морського салату з кальмарів і сьомги:

  • Кілька кальмарів.
  • Одне зелене яблуко.
  • 50 грам слабосоленої сьомги.
  • 50 грам домашнього майонезу.
  • 30 грам червоної ікри.
  • 3 огірка.
  • 3 ч. л. плавленого сиру.
  • Одна ст. л. оливкової олії.
  • Один лимон.
  • Дивіться також:  Чорнослив фарширований горіхами з фото

    Приготування морського салату з кальмарів і сьомги

    Кальмари потрібно обшпарити з допомогою окропу, очистити і порізати у вигляді соломки. Сковорідка змащується олією, і на неї викладаються кальмари. Їх треба гасити кілька хвилин на слабкому вогні. Прибираємо кальмари в сторону, щоб вони охололи.

    Яблуко також нарізається у вигляді соломки, попередньо воно повинно бути очищене від шкірки. Соломку з яблука скроплюємо соком лимона. Огірки очищаються від шкірки і насіння, нарізати у вигляді соломки, і додаються до яблучкам. З сьомги нарізаємо тонку соломку і додаємо до інших інгредієнтів. В кінці додаємо кальмари.

    Для приготування заправки плавлений сир змішуємо з майонезом і збиваємо за допомогою віночка. Заливаємо салат соусом і перемішуємо. Прикрасою можуть стати ікра і часточка лимона.

     

    Листковий салат з кальмарів, грибів і сирної заправки

    Час приготування – півгодини.

    Кількість порцій – 2.

    Склад продуктів для листкового салату з кальмарів, грибів і сирної заправки:

  • 150 грам російського сиру.
  • Кілька кальмарів.
  • 50 грам маринованих грибів.
  • Одне куряче яйце.
  • 50 грам дайкона.
  • 200 грам сметани.
  • 100 грам огірків.
  • 100 грам сирного сиру.
  • 50 грам зеленої цибулі.
  • 50 грам кропу.
  • Салат айсберг.
  • Приготування листкового салату з кальмарів, грибів і сирної заправки

    Заправка робиться з сметани, кисломолочного сиру і дрібно нарубаної зелені. В неї потрібно додати сіль, перець і перемішати.

    Грибочки обсмажують до золотистого відтінку. Курячий білок нарізати невеликими шматочками, а жовток дрібно натирається на тертці.

    Салат викладається шарами. Кожен шар змащується заправкою. Перший шар складається з салату айсберга, другий – з кальмарів, третій – з грибів, четвертий – з кисломолочного сиру, п’ятий – з дайкона, шостий – з білків, сьомий – з російського сиру. Зверху салат поливається соусом і присипається жовтком. Робимо з огірків квіточки, і прикрашаємо ними салат.

    Дивіться також:  Рецепт фаршированих курячих ніжок

     

    Теплий салат з кальмарів і тофу

    Час приготування – 15 хвилин.

    Кількість порцій – 4.

    Склад продуктів для теплого салату з кальмарів і тофу:

  • 50 грам м’якого тофу.
  • Один кальмар.
  • Один огірок.
  • Один помідор.
  • Пекінська капуста.
  • Зелену цибулю.
  • Один червоний перець чилі.
  • Соєвий соус.
  • Одна ст. л. рослинного масла.
  • Приготування теплого салату з кальмарів і тофу

    З помідора, огірка та капусти робимо гарну нарізку і розподіляємо на тарілці. Сковорідку потрібно змастити оливковою олією, і під час розігріву покласти в неї перець чилі, попередньо нарізаний на дрібні шматочки.

    Тофу необхідно нарізати на квадратики і обсмажити разом з перцем до золотистого відтінку. Кальмар нарізається на кільця і обсмажується на сковорідці протягом декількох хвилин.

    Овочі зверху посипаємо кальмарами і тофу. Додаємо до інгредієнтів нарізаний зелений лук. В якості заправки використовуйте соєвий соус.