ТОП 7 рецептів літніх холодних супів

У літню спеку чудово виручать холодні супи. Рецептів холодних супів існує дуже багато, тому радувати себе смачними освіжаючими супчиками можна постійно. Такі супчики допоможуть вгамувати спрагу, освіжитися, і навіть підбадьоритися. Приготування холодних супчиків є простою процедурою, нескладної навіть для недосвідчених господинь.

Рецепт холодного супу зі свіжими овочами

Витрата по часу – 15 хв.

Порції – 3.

Склад продуктів для холодного супу зі свіжими овочами:

  • 350 грам свіжих помідорів.
  • Кілька огірків.
  • Один перець солодкий.
  • Один цибуля-порей (можна замінити зеленим цибулею).
  • 2 зубчики часнику.
  • Зелень.
  • 1 ст. л. пасти томату (або томатного соку).
  • 2 ст. л. оцту (яблучного або виноградного).
  • 2 ст. л. оливкової олії.
  • Табаско.
  • При бажанні сухарики.

Приготування холодного супу зі свіжими овочами

Всі овочі дрібно нарізати. Часник видавити. Зелень подрібнюється. Овочі з цибулею, подрібненою зеленню відправляються в каструлю, солятся за смаком і заливаються оцтом, оливковою олією, соус «табаско». Томатна паста розбавляється водою або бульйоном холодним. І відправляється до решти інгредієнтів.

При бажанні овочі розбавляються вареним курячим м’ясом або нежирної шинки. Компоненти супу ретельно перемішуються. Накриваємо каструлю і відправляємо в холодильник на деякий час. Перед вживанням супчик можна прикрасити за допомогою сухариків.

Окрошка на кефірі

Витрата по часу – 15 хв.

Порції – 4.

Склад продуктів для окрошки на кефірі:

  • Картопля – 2 шт.
  • Шинка – 400 грам.
  • Кілька огірків.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Кріп.
  • Кілька яєць.
  • Петрушка.
  • Редис – 6 шт.
  • Кефір.
  • Сіль.

Загрузка...

Приготування окрошки на кефірі

Попередньо потрібно зайнятися приготуванням фігурного льоду. Одна гілочка кропу вимивається і розбирається невеликими пензликами. У спеціальних формах для льоду розмістити 1 пензлик, залити водою і відправити форму в морозилку.

Картопля вимивається і відварюється в шкірці. Її потрібно остудити і очистити від шкірки. Огірки вимиваються. Яйця варяться яйця, остуджувати за допомогою холодної води і очищаються від шкаралупи. Підготовлені інгредієнти дрібно нарізати.

Редиска вимивається, обсушивается з допомогою паперових серветок і подрібнюється. Зелень вимивається, обсушивается і дрібно нарізати. Подрібнені продукти викладаються у велику посудину, посипаються зеленню і сіллю, і перемішуються.

Окрошка заливається кефіром, перемішують і розливають по тарілках. Кожна тарілка доповнюється декількома шматочками льоду.

Холодний суп з огірків

Витрата по часу – 15 хв.

Порції – 3.

Склад продуктів для холодного супу з огірків:

  • Огірки – 3 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Часник – 1 дол.
  • Олія оливкова – 3 ст. л.
  • Цибуля зелена – пара пір’я.
  • Лід – 15 кубиків.
  • Сіль.

Приготування холодного супу з огірків

Блендером в чаші необхідно подрібнити лід. Огірки нарізати довільними шматочками і відправляються в ємність блендера. Цедра лимона дрібно натирається з допомогою терки, з лимона видавлюється 3 ст. л. соку. Часник очищається.

У блендері збиваються огірки з часником, лимонним соком і цедрою, кефіром і кількома ст. л. масла. Суп розливається порційно, прикрашається за допомогою подрібненого цибулі зеленої.

Холодний супчик з авокадо

Витрата по часу – 15 хв.

Порції – 4.

Склад продуктів для холодного супу з авокадо:

  • Водичка – 1,5 чашки.
  • Авокадо – 2 шт.
  • Цибулю-шалот – 1 шт (можна замінити половиною невеликої цибулини).
  • Кінза -5 гілочок.
  • Сік апельсина – 1 стакан.
  • Сік лайма – ¼ склянки.
  • Соус рибний – 4 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль.

Для прикраси:

  • Авокадо – ½ шт.
  • Помідори черрі – 6 шт.
  • Кінза – 3 гілки.
  • Червоний перець мелений.

Приготування холодного супу з авокадо

Авокадо розрізається на кілька половинок, видаляється кістка. М’якоть выскабливается за допомогою ложки і викладається в ємність блендера. Цибуля очищається і розрізається на дві частини. Кінза з цибулею також відправляються в ємність.

Інгредієнти заливаються апельсиновим і лаймовим соком, рибним соусом, посипаються цукром і сіллю. Їх потрібно збити до однорідності за допомогою блендера. Маса заливається прохолодною водою і ще раз збивається. Супчик повинен настоятися в холодильнику протягом півгодини.

Для прикраси авокадо і помідори нарізати на дрібні кубики. Суп розливають по тарілках, зверху викладаються овочі. Прикрашається суп листочками кінзи. Гостроту можна надати за допомогою гострого перцю.

Гострий суп з томатів

Витрата по часу – 20 хв.

Порції – 4.

Склад продуктів для гострого супу з томатів:

  • Кілька черешкового сельдереев.
  • 400 грам томатів.
  • Соус табаско – 5 крапель.
  • 2 ст. л. оливкової олії.
  • 1 цибулина.
  • Чорний перець.
  • Сіль.

Приготування гострого супу з томатів

Цибулю з селерою обсмажуються на сковороді. Томати з смаженими овочами відправляються в ємність блендера. Посипаються сіллю, перцем і заправляють соусом табаско. Всі інгредієнти добре збиваються. При отриманні дуже густої суміші, її можна розбавити водою. Суп повинен охолонути. Можна використовувати лід замість води. Супчик відмінно втамовує апетит у спекотний літній день.

Огірковий гаспачо з креветками

Витрата по часу – 15 хв.

Порції – 5.

Склад продуктів для огіркового гаспачо з креветками:

  • 1 кг свіжих огірочків.
  • Часник – 1 дол.
  • 4 шматочки білого хліба.
  • 1 болгарський зелений перець.
  • 3 ч. л. лимонного соку.
  • Кріп.
  • Сіль.
  • 125 грам очищених варених креветок.
  • 3 ч. л. оливкової олії.
  • Сметана.
  • Огірок (свіжий) — 1 кг
  • Часник — 1 дол.

Приготування огіркового гаспачо з креветками

Огірок очищається, розрізається на кілька половинок, видаляють насіння, дрібно нарізати. У хліба зрізати кірку, а м’якуш замочується в прохолодній воді. Перець очищується від насіння і нарізати на дрібні шматочки.

Огірки, часник, білий хліб і болгарський перець подрібнюються за допомогою блендера. Суміш заливаємо соком лимона, оливковою олією і крапель табаско, посипаємо сіллю і перцем. Розводимо суп з допомогою крижаної води. У порційні стаканчики викладаються кілька креветок і заливаються гаспачо.

Суп можна прикрасити за допомогою гілочки кропу. Стаканчики відправляються в холодильник на 15 хвилин. Перед вживанням в порційний стаканчик можна кинути шматочок льоду і зверху додати ложечку збитої сметани.

Суп-пюре з кабачками

Час приготування – півгодини.

Кількість порцій – 4.

Склад продуктів для супу-пюре з кабачками:

  • 260 грам кабачків.
  • 60 грам цибулі-порею.
  • 1 ст. л. борошна.
  • 1 ст. л. масла вершкового.
  • 130 мл молока.
  • Кілька яєць.
  • Петрушка.

Приготування супу-пюре з кабачками

Цибулю необхідно дрібно нарізати і обсмажити на сковорідці. Він повинен стати прозорим. З кабачків знімається шкірка. Потім вони нарізати на невеликі кубики. Відправляємо їх на сковорідку, солимо і обсмажуємо пару хвилин.

Заливаємо овочі теплим молоком, змішуємо, накриваємо сковороду і тушкуємо на маленькому вогні 15 хвилин. Далі інгредієнти потрібно подрібнити блендером до однорідної консистенції. Отримане пюре переливається в супницю, заливається склянкою гарячої води, і засипається борошном. Суп-пюре повинен закипіти.

Після закипання заливаємо ще невеликою кількістю води і додаємо кілька яєчних жовтка. Вміст потрібно перемішати, довести до кипіння ще раз.

Супчик можна остудити і прикрасити петрушкою.

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...