Торт Баунті – 6 покрокових рецептів

Всім шанувальникам популярного кокосового батончика рекомендуємо приготувати цей торт «Баунті». Такий десерт буквально тане в роті, а його ніжний крем і чарівний аромат екзотичного горіха приводять у захват. Завдяки прошарку з кокосової стружки і блискучою шоколадної глазурі, за смаком десерт ні в чому не поступається всім відомим батончикам.

Кокосовий торт «Баунті» – класичний рецепт

Ніжні і смачні кокосові батончики «Баунті» підкорили весь світ і надихнули кондитерів приготувати цілий торт з шоколадного бісквіта, кокосового крему і глазурі.

Для бісквіта заздалегідь підготуйте:

  • 70 мл молока;
  • два яйця;
  • 130 г масла;
  • 110 г цукрового піску;
  • 110 г в/з борошна;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 60 г какао.

Інгредієнти для крему:

  • неповний стакан молока;
  • півсклянки цукрового піску;
  • неповний стакан кокосової стружки м’якоті;
  • півпачки масла.

Інгредієнти для глазурі:

  • по 60 г білого цукру і порошку какао;
  • три ложки молока;
  • брусочок масла грам на 50.

У крем ви також можете додати манку, яка зробить його текстуру ніжною та насиченою.

Спосіб приготування:

  • Першим кроком потрібно збити яйця з цукром до пишної маси, потім додати масло і ще раз добре все перемішати міксером.
  • Борошно з’єднайте з розпушувачем і какао, додати сухі інгредієнти в яєчну суміш і перемішайте.
  • Форму застелити пергаментом і вилийте тісто. Запікайте бісквіт 40 хвилин (температура – 190°С).
  • Потім основу остудіть і розріжте вздовж.
  • У сотейник вилийте молоко, додайте масло і поставте на плиту. Варіть, поки масло не розплавиться, потім висипте підсолоджувач і кокосову стружку. Перемішайте і варіть до загустіння.
  • В іншому сотейнику блендером змішайте молоко, масло, какао і цукор, поставте на вогонь і прогрійте інгредієнти.
  • Тепер на нижню частину бісквіта нанесіть крем, зверху покладіть другу половину, злегка притисніть, поверхню і боки полити глазур’ю і посипте кокосовою стружкою.
  • Перед подачею торт повинен постояти в холоді. Краще залишити його на ніч.

Швидкий рецепт без випічки

Торт «Баунті» без випічки коржів також порадує своєю солодкістю і смаком. Для цього ви можете придбати вже готові бісквіти або звичайне пісочне печиво.

Інгредієнти:

  • 320 г печива;
  • 210 кокосової стружки;
  • 480 мл молока;
  • пачка масла;
  • пакетик ванільного цукру;
  • 130 г звичайного цукру;
  • два жовтки;
  • по дві ложки крохмалю і борошна.

Спосіб приготування:

  • Візьміть два жовтки і половину цукру, збийте до пишної маси. Потім влийте половину молока, введіть крохмаль і борошно і знову перемішайте все міксером.
  • Час, що залишився молоко і цукор змішайте і поставте на вогонь. Як тільки молочний напій закипить, додайте раніше приготовлену масу і варіть до тих пір, поки вміст сотейника не стане пудингом.
  • Масло збийте і з’єднайте з остившім молочними пудингом, додайте ванільний цукор, стружку і ще раз перемішайте.
  • Викладайте на блюдо печиво шарами. Кожен промажте кремом, а останній кремовий шар посипте кокосовою стружкою. Поставте десерт в холод на три години.
Дивіться також:  Чізкейк без випічки – 9 перевірених рецептів

Муссовый десерт

Стружка кокоса і сир – це чудове поєднання смаків. А якщо використовувати такий дует у приготуванні торта, то вийде смачний і солодкий муссовый десерт.

Інгредієнти:

  • 420 г сиру;
  • 120 г борошна;
  • 60 г кокосової стружки;
  • 160 г цукру;
  • 140 г вершкового масла;
  • 0,5 ч. л. розпушувача;
  • чотири яйця;
  • 170 г чорного шоколаду.

Спосіб приготування:

  • Для начинки потрібно змішати яйце, сирний продукт і 60 р цукру, а потім сирну масу перемішати з кокосовою стружкою. Якщо начинка вийшла занадто рідкою, додайте трохи крохмалю.
  • На водяній бані розтопити масло з шоколадом. Як тільки глазур охолоне, змішати її з цукром і яйцями. Вам залишилося тільки ввести борошно, розпушувач і змішати все до однорідності.
  • У форму з пергаментом вилийте половину тіста, потім розподіліть сирну начинку і залийте її рештою тестом. Запікайте торт протягом години (температура – 170°С).

Торт «Баунті» в мультиварці

Якщо ви сумніваєтеся в тому, що можна приготувати торт «Баунті» в мультиварці, то записуйте рецепт і сміливо приступайте до втілення десерту. Вам знадобиться кокосова стружка, можете купити її в пакетиках, а можете взяти цілий кокос і вийняти з нього м’якоть.

Стружка кокоса – продукт сухуватий, тому її краще проварити в молоці з додаванням вершкового масла.

Інгредієнти для тіста:

  • три яйця;
  • 130 г цукрового піску;
  • 90 г борошна;
  • дві ложки какао;
  • 0,5 ч. л. порошку для випічки.

Інгредієнти для начинки:

  • чашка молока;
  • півпачки масла;
  • 110 г солодкого піску;
  • 160 г кокосової стружки.

Інгредієнти для глазурі і просочення:

  • 12 ложок вершків (для просочення);
  • півчашки молока;
  • 60 р масла;
  • за чотири ложки какао та солодкого піску.

Спосіб приготування:

  • Міксером збийте яйця з цукром і змішайте пишну масу з усіма сипучими інгредієнтами.
  • Чашу мультиварки промаслите і вилийте в неї тісто. Виберіть режим «Випічка» і встановіть час на одну годину.
  • Готовий бісквіт остудіть і розріжте на два коржі.
  • Кокосовий крем для торта ви також можете приготувати в мультиварці. Для цього влийте в миску молоко, покладіть масло і висипте цукор. Увімкніть режим «Гасіння». Як тільки солодкий пісок розчиниться, додайте стружку кокоса і в тому ж режимі варіть крем протягом півгодини.
  • Коржі просочити вершками. На один рівномірно нанесіть крем, зверху покладіть інший і злегка притисніть.
  • Також в мультиварці готуємо глазур. В чаші з’єднайте всі інгредієнти для глазурі і варіть в режимі «Гасіння», поки маса не стане густою. Полийте нею торт зверху і з боків і залиште на ніч десерт в холоді.
Дивіться також:  Бісквіт в мультиварці – 5 рецептів

Рецепт від бабусі Емми

Знаменита бабуся Емма пропонує приготувати не торт, а справжні кокосові батончики «Баунті». Багатьом може здатися, що рецепт досить складний, але насправді все виявляється простим і доступним.

Інгредієнти:

  • 320 г кокосової стружки;
  • 550 г згущеного молока;
  • 320 г шоколаду.

Спосіб приготування:

  • Першим ділом змішайте стружку екзотичного горіха зі згущеним молоком. Додайте для аромату дві ложечки ванільного цукру.
  • Форму застелити пергаментом і вилийте в неї солодку масу. Накрийте плівкою і поставте в морозилку рівно на годину.
  • Як тільки начинка стане твердою, звільніть її від паперу й перенесіть на дошку, наріжте на рівні батончики довжиною 6 см і шириною в 2 див.
  • Тепер потрібно розтопити шоколад, але непросто розплавити його, а зробити темперирование. І тут все просто. У миску покладіть 200 г подрібненого шоколаду і розтопити його на водяній бані, прогрівання до температури 49 градусів. Потім знімете його і покладіть в отриманий склад нерастопленный залишився шоколад. Перемішуйте, щоб весь шоколад розтанув. Перевірити, чи вдалося досягти потрібного результату, можна так: на фольгу вилийте ложку глазурі, трохи розмажте її і почекайте. Якщо після застигання шоколад став крихким і ламається, значить, ви все зробили правильно.
  • Кокосові заготовки опускаємо в шоколад і викладаємо на папір. Потім перекладаємо на блюдо і пригощаємо гостей.

Торт-суфле «Баунті»

Якщо ви шукайте оригінальний рецепт десерту «Баунті», то пропонуємо приготувати торт-суфле. В рецепті знадобиться кокосове молоко, але якщо вам не вдалося знайти його в магазині, то можете приготувати напій самостійно.

  • Для цього змішуємо півлітра молока і 200 г кокосової стружки.
  • Трохи проварюємо склад і наполягаємо ніч у холодильнику.
  • На наступний день суміш потрібно процідити.
Дивіться також:  Медовик — класичний рецепт з заварним кремом і 4 варіанти приготування

Звичайно, це не справжнє молоко кокоса, але за смаком і ароматом дуже схоже.

Інгредієнти для тіста:

  • два яйця;
  • чотири ложки солодкого піску;
  • 1,5 ложки какао;
  • 2, 5 ложки борошна;
  • пакетик розпушувача і ванільного цукру;
  • дві ложки масла рослинного.

Інгредієнти для суфле:

  • 320 г маленьких зефирок (маршмеллоу);
  • стакан кокосового молока;
  • 110 г кокосової стружки;
  • 110 г білого шоколаду;
  • 480 г сиру «Філадельфія».

Спосіб приготування:

  • Перемішайте міксером яйця з ароматним цукром і дрібкою солі. По частинам вводите білий цукор і продовжуйте збивати. Як тільки маса збільшиться в розмірах, введіть борошно з розпушувачем і какао, влийте масло.
  • Форму з пергаментом заповніть тестом і запікайте основу 15 хвилин (температура – 200°С).
  • Для суфле в сотейник влийте трохи сирого молока, нагрійте, але не кип’ятіть. Підігрітим молоком залийте розламаний шоколад і поставте на 20 секунд в мікрохвильову піч.
  • Зефірки змішайте з рештою молоком і поставте на водяну баню. Потримайте, поки маршмеллоу не розчиниться в напої.
  • З’єднайте два розтопленим інгредієнта і залиште суміш остигати при кімнатній температурі.
  • Сир збийте з кокосовою стружкою і змішайте з солодкою масою з шоколаду і маршмеллоу.
  • Остиглий корж покладіть у форму для випічки, зверху вилийте суфле і поставте десерт в холодильник на три години.
  • Потім зніміть форму, перенесіть торт на блюдо, прикрасьте готовою глазур’ю з шоколаду і посипте кокосовою стружкою.

Як оригінально прикрасити десерт

Є різні варіанти красиво прикрасити торт, тут все залежить лише від фантазії.

  • Можна просто зробити білковий крем, додати в нього різнокольорові харчові барвники і нанести на десерт оригінальні візерунки та квіти.
  • Якщо торт призначений для дитячого свята, то можна попрацювати з мастикою і зробити фігурки різних мультяшних героїв.
  • Але навіть із звичайною шоколадною глазур’ю і кокосовою стружкою торт виглядає красиво, а головне, апетитно.

Ви можете подати торт цілим або порційно, в розрізі він виглядає ще більш привабливим, завдяки поєднанню темного коржа і білої прошарку.

Кокосовий торт «Баунті» дійсно подарує вам «райська насолода». А тепер ви знаєте всі секрети приготування цього смачного десерту. Це не свято? Виявляється, здобути путівку в рай так легко!