Торт без випічки з пряників – 4 рецепта: зі згущеним молоком, сметаною, бананами

Не кожен досвідчений кулінар вирішиться приготувати вдома торт. Уява відразу малює гори коржів, хмари крему і обпалюючий жар від духовки, — заняття на цілий день, а то й кілька. Добре, що хтось здогадався робити торти з вже готових продуктів, які легко купити в магазині по сусідству. Про одному з цих тортів ми і розповімо.

З назви очевидно, що основою для цього десерту стануть пряники, а ще сметана. Це головні та незмінні компоненти. Всі інші інгредієнти, наприклад, банани, горіхи, згущене молоко, зефір і щось на ваш смак додається за бажанням і в різних комбінаціях. Ми поділимося з вами відразу декількома рецептами з смачними добавками.

Пряниковий торт зі згущеним молоком

Нам знадобиться:

  • Пряники – ½ кг;
  • Згущене молоко – 1 банка;
  • Молоко – 40 мл;
  • Цукор – 50 г;
  • Вершкове масло – 300г;
  • Горіхи (опціонально) – 100 г;
  • Какао-порошок – 50 р.

Для крему:

  • У мисці збийте до пишної піни згущене молоко і 200 грам вершкового масла кімнатної температури.

Для глазурі:

  • У сотейник налийте молоко, покладіть масло, какао і цукор. На повільному вогні доведіть до слабкого кипіння, не забуваючи періодично помішувати.
  • При перших ознаках кипіння, зніміть сотейник з плити і залиште в стороні остуджуватися.

Збірка торта:

  • Пряники потрібно розрізати на два плоских кружечки. Складіть у формі кола на великій тарілці. Як тільки виклали ряд, покрийте його кремом і починайте наступний. Продовжуйте чергувати шари поки не закінчаться пряники, вони повинні стати завершальним шаром.
  • За бажанням шари можна просипати горішками, які ви любите.
  • Тепер час глазурі. Перевірте початку вона густіти. Якщо ні, дайте їй постояти ще трохи.
  • Тонкою цівкою повільно починайте поливати торт глазур’ю.
  • За бажанням прикрасьте торт горіхами, ягодами або тертим шоколадом.
Дивіться також:  Яблучна начинка для пиріжків – 7 рецептів, як приготувати смачну начинку

Рецепт приготування торта зі сметаною і бананми

Нам знадобиться:

  • Пряники (будь-які) – ½ кг;
  • Сметана – 400 мл;
  • Цукрова пудра – ½ склянки;
  • Банани – 2 великих;
  • Присипка для прикраси.

Для крему:

  • У мисці змішайте сметану і цукрову пудру, перемішайте. Якщо цукрової пудри не виявилося під рукою, то використовуйте звичайний цукор. Змішайте його зі сметаною і залиште на 15 хвилин. Після пару хвилин збийте міксером до повного розчинення кристалів цукру.

Для начинки:

  • Чистимо банани, потім ріжемо тонкими кружечками.
  • Пряники розрізати на 2-3 частини, залежно від початкової товщини.

Збірка:

  • Підготуйте круглу тарілку і починайте збирати торт.
  • Вмочайте пряники в сметанний крем з обох сторін і починайте викладати перший шар.
  • Потім шар бананів.
  • Чергуючи шари, викладіть останній з пряників.
  • Зверху викладіть залишився крем і рівномірно розподіліть його по торту.
  • Прикрасьте кондитерської присипкою.

Торт з пряників і сметани готовий, залишилося тільки дати йому пару годин як слід просочитися в холодильнику.

Готуємо пряниковий торт з зефіром

Нам знадобиться:

  • Пряники (бажано медові) – ½ кг;
  • Зефір – 5 шт;
  • Сметана – 250 мл;
  • Вершкове масло – 300 г;
  • Какао – 2 ст. ложки;
  • Вершки 20% — 50 мл;
  • Цукор і ваніль – за смаком.

Для основи:

  • Поріжте зефір і пряники кубиками 1*1 див. В мисці ретельно все перемішайте. У цьому рецепті не варто використовувати пряники з різними начинками, беріть звичайні з будь-яким смаком.

Для крему:

  • Змішайте сметану, вершки, цукор, масло і какао. Додайте щіпку ваніліну.
  • Збийте все в блендері до однорідності. Можна надати крему більше пишності, якщо додатково збити його міксером пару хвилин.
  • Розділіть крем на дві рівні частини.
Дивіться також:  Французький яблучний пиріг – 7 рецептів

Збірка:

  • Половину крему влийте в суміш з пряників і зефіру. Обережно перемішайте, щоб пряники не кришилися.
  • Перекиньте миску з основою на плоску тарілку і сформуйте гірку, звужується до верху.
  • Залишився крем вилийте зверху і з допомогою кондитерського лопатки розрівняйте.
  • Приберіть його в холодильник на пару годин, а краще на ніч. За цей час основа добре просочиться і стане соковитою.

Торт без випічки з зефіром і сметанним кремом виходить повітряним і так і тане в роті.

Торт з шоколадних пряників з сирним кремом

Нам знадобиться:

  • Шоколадний пряники – ½ кг;
  • Сметана 25 % – 200 мл;
  • Сир – 350 г;
  • Цукор – ½ склянки;
  • Банани – 2 середніх.

Для крему і начинки:

  • Сир розімніть виделкою в кашоподібний пюре. Додайте сметану і збийте в бледере або стаціонарному міксері пару хвилин.
  • Банани очистіть і поріжте на гуртки середньої товщини.

Для основи:

  • Поріжте шоколадні пряники на тонкі коржі.

Збірка:

  • Вистеліть глибоку миску (чим глибше буде миска, тим вище вийде десерт) харчовою плівкою.
  • Умочуючи пряники в крем починайте викладати перший шар.
  • Чергуйте пряники з бананами.
  • Коли викладіть останній пряниковий шар, переверніть миску догори дном на плоску тарілку і зніміть плівку.
  • Залишилося тільки обмазати торт з пряників і бананів залишилися сирним кремом і покласти на кілька годин в холодильник.

Корисні поради та хитрості

Як ви вже могли переконатися, торт з пряників дуже простий у приготуванні. Він не вимагає дорогих продуктів або складних технік приготування. Є ще кілька секретів, які допоможуть вам не тільки оптимізувати процес готування, але і дозволять поекспериментувати зі смаком.

  • Якщо пряники попалися несвіжі і підсохлі, приготуйте трохи більше крему і залиште десерт на ніч у холодильнику.
  • Свіжий торт важко нарізати, тому що шари ще не зчепилися і не стали єдиним цілим. П’ять годин – ідеальний час, яке тортик повинен провести в холодильнику.
  • В наших рецептах брали участь тільки банани, але насправді діапазон фруктів, які будуть доречні величезний. Спробуйте зробити начинку з цитрусових, ківі, винограду без кісточок, стиглої дині. Те ж саме стосується і горіхів.
  • Крему потрібно час, щоб охолонути. Не варто поспішати і покривати фрукти гарячим. По-перше, торт втратить свіжий смак, по-друге, фрукти потемніють і торт втратить зовнішній вигляд при нарізці.
  • Якщо залишити торт в холодильнику на дванадцять годин, ніхто не здогадається, що основою десерту послужили пряники. Після грунтовної просочення, їх смак нагадує бісквіт.
Дивіться також:  Торт «Зебра» — 10 рецептів в домашніх умовах