Торт Брауні — 8 рецептів ніжного шоколадного торта

Традиційний американський торт Брауні легко приготує будь-яка господиня. Єдина складність — не перетримати його в духовці, зберігши привабливу вологість і тяжкість коржів. Універсальний шоколадний десерт можна подавати теплим і охолодженим, у вигляді торта, тістечка або кексу.

Класичний рецепт

Традиційно випікається один високий корж. Його покривають тонким шаром какао-порошку або тертого шоколаду. За бажанням, торт декорують ягодами, м’якими шоколадними цукерками чи ще чимось. Якщо потрібен високий торт, кожен корж для нього доведеться випікати окремо. Акуратно розрізати пухкий корж на кілька тонких досить важко.


На одношаровий торт знадобиться:

  • 200 г шоколаду;
  • 180 г вершкового масла;
  • 180 г цукру;
  • три яйця;
  • 125 г борошна.

Шоколад для Брауні потрібен темний, гіркий, з вмістом какао від 72% і вище. Якщо такого немає, в тісто додають пару ложок какао-порошку.

  • Шоколад розламати на шматочки. Масло нарізати такими ж шматочками.
  • Розтопити на водяній бані без кришки. Шоколад згортається, якщо в нього потрапляє вода, тому вся посуд повинна бути сухою.
  • Додати цукор і нагрівати до тих пір, поки не вийде гладка блискуча глазур без крупинок.
  • Трохи остудити і по одному ввести яйця, одночасно збиваючи шоколад.
  • Просіяти в шоколадну суміш борошно і какао.
  • Ретельно перемішати тісто.
  • Форму змастити маслом і присипати какао-порошком через сито. Ще простіше виймати готовий десерт, якщо форма застелене пергаментом для випічки.
  • Випікати в розігрітій до 170⁰С духовці 30-35 хвилин. Скоринка повинна вийти щільною і гладкою. Всередині тісто ніби глевке, крихти липнуть до дерев’яної шпажці, якій його перевіряють. При цьому в середині воно не повинно бути рідким і м’яким.

Загрузка...

Десерт з вишнею

 

Скільки господинь, стільки і рецептів цього десерту. Найчастіше експериментують з начинкою. Самий вдалий і популярний дует: коньяк і вишня. Ягоди розбавлять насичену гіркоту шоколаду свіжої кислинкою, а алкоголь поглибить смак.

На порцію класичного тесту з попереднього рецепта знадобиться:

  • 40 мл коньяку;
  • 400 г вишні.

Як додавати начинку:

  • Влити Коньяк разом з яйцями в злегка остиглий шоколад.
  • Вишню підготувати і додати в тісто перед заливкою у форми. Тісто з ягодами не повинне довго стояти, щоб вишня не дала сік.
  • Свіжу вишню очистіть від кісточок і присипати крохмалем. Він ненадовго утримає сік.
  • Консервовану вишню відкинути на друшляк, щоб стік сироп. Якщо десерт призначений для дітей, коньяк можна замінити цим сиропом. Додавати його треба не з ягодами, а окремо, ретельно вимішуючи тісто.
  • Заморожену вишню розморожувати в два етапи: на полиці холодильника і в приміщенні. М’які ягоди відкинути на друшляк і навіть трохи віджати.
Спробуйте також:  Печиво з кокосовою стружкою – 8 рецептів, як приготувати смачне домашнє печиво

Покрокове приготування з сиром

Ефектно виглядає шоколадний десерт з білої сирно-ванільної начинки.

Інгредієнти:

  • 150 г в’язкого сиру;
  • три яйця;
  • 100 г цукрової пудри;
  • ванільний екстракт.

Класичне тісто можна урізноманітнити тертим імбиром, мускатом або корицею. Прянощі цікаво доповнять ніжний вершковий смак начинки.

  • Всі інгредієнти перебити в блендері гладку густу масу. Якщо начинка готується вручну, сир потрібно ретельно розтерти, щоб не залишилося щільних грудочок. Суміш повинна мати однорідну консистенцію крему.
  • У застелену пергаментом форму викласти дві третини шоколадного тіста.
  • Зверху обережно розподілити ложкою сирний крем. Не бажано, щоб начинка перемішалася з нижнім шаром і потрапила на дно.
  • Вилити решту тіста. Верхній шар, навпаки, можна гарно перемішати з начинкою провівши по поверхні виделкою або кінчиком ножа.
  • Випікати при 180⁰С близько півгодини.

Як зробити з бананом і сиром

 

Начинка з сиру з бананом більш ніжна і м’яка. У неї потрібно менше цукру і яєць. Тісто краще використовувати класичне, без прянощів, щоб відчувався тонкий фруктовий присмак.

Для бананово-сирної начинки:

  • два банана;
  • два яйця;
  • 150 г сиру;
  • 50 г цукрової пудри.

Приготування:

  • З’єднати інгредієнти. Маса вийде рідка, навіть якщо використовувати сухий сир. Тому її не можна викладати суцільним шаром.
  • У застелену пергаментом форму вилити дві третини тіста. Чайною ложкою набирати начинку і викладати окремими ділянками. Поверх, так само маленькою ложкою, закривати начинку шоколадною масою. Продовжувати в шаховому порядку. На верхньому шарі ножем зробити борозенки, щоб кольорові маси красиво змішалися.

  • Випікати при 180⁰С півгодини. Перевірити готовність дерев’яною шпажкою на ділянці, де немає начинки.
  • Нарізати, коли бананова начинка загусне.

Торт Брауні з білим шоколадом

 

Білий Брауні здивує любителів класичного рецепту. Це ще один базовий рецепт для експериментів з начинками.

Спробуйте також:  Крем заварний на молоці - 7 рецептів для різних тортів

Інгредієнти:

  • 100 г білого шоколаду;
  • 75 р масла;
  • 100 г цукру;
  • три яйця;
  • 50 г борошна;
  • 50 г картопляного крохмалю;
  • ванільний екстракт.


Етапи роботи:

  • Розтопити шоколад і масло в сухий ємності. Білий шоколад, як і чорний, не любить воду і може згорнутися.
  • Збити яйця з цукром.
  • З’єднати маси, коли шоколад трохи охолоне.
  • Просіяти борошно і вимісити однорідне тісто без грудочок.

Для начинки:

  • 200 г волоських горіхів;
  • 300 р білого шоколаду.

Можна попередньо заморозити шоколад. Різати буде важче, зате шматочки не розтануть в духовці.

  • Шоколад нарізати невеликими кубиками.
  • Розчавити ножем горіхи, щоб вийшли дрібні шматочки, але не крупка. Додати в тісто.
  • Випікати при 180⁰С 30-35 хвилин.

Готуємо з какао і медом

 

Якщо не знайшлося хорошого шоколаду для випічки Брауні, можна повністю замінити його какао-порошком. Не варто вважати, що це варіант економ-класу. Часто такий рецепт вибирають, щоб зменшити кількість жирів в десерті. Щоб смак вийшов більш цікавий, додати в тісто трохи меду і ванілі.

Інгредієнти:

  • 150 р масла;
  • 100 г цукру;
  • 2 р солі;
  • 30 г натурального меду;
  • два яйця;
  • 50 г какао-порошку;
  • 50 г борошна;
  • 5 г розпушувача;
  • ванільний екстракт.

Приготування:

  • Розпустити на водяній бані мед, масло і цукор.
  • Злегка остудити. Додати сіль і ванільний екстракт.
  • Вбити по одному яйця.
  • Просіяти в суміш сухі інгредієнти.
  • Ретельно перемішати. Перелити в змазану форму.
  • Випікати при 170⁰С півгодини.

Шоколадний торт Брауні в мультиварці

Ідеальний мікроклімат для приготування десерту створює мультиварка. В ній Брауні пересушити неможливо.

  • Чашу мультиварки рясно змастити.
  • Залити тісто, приготоване за будь-яким запропонованим рецептом, за бажанням додати начинку.
  • Виставити режим «Випічка» на годину.
  • Після сигналу про готовність п’ять хвилин не відкривати апарат.
  • Ще п’ять хвилин остуджувати у відкритій чашу мультиварки. Після цього Брауні легко відокремитися від стінок.
  • Перекласти остуджуватися на решітку до подачі на стіл.
Спробуйте також:  Пиріг зебра - 8 рецептів приготування

Рецепт від Юлії Висоцької

Рецепт апельсинового Брауні з волоськими горіхами, запропонований Юлією Олександрівною, відрізняється оригінальним і вишуканим смаком.

Інгредієнти:

  • 160 г борошна;
  • 5 г пекарського порошку;
  • 150 г коричневого цукру;
  • 100 г вершкового масла;
  • два яйця;
  • 2 р солі;
  • 100 г молочного шоколаду;
  • 200 г волоських горіхів;
  • великий апельсин.


Етапи приготування:

  • Масло розтопити з цукром на плиті. Воно може навіть закипіти. Завдяки великій кількості цукру суміш загусне, але масло не дозволить їй пригоріти.
  • Апельсиновий сік вичавити в гаряче масло. Досить половинки фрукта. Суміш залишити підігріватися на невеликому вогні.
  • Просіяти в миску борошно, розпушувач і сіль.
  • Горіхи подрібнити в ступці і висипати в борошно. Залишити кілька цілих половинок для прикраси.
  • Додати нарізаний на невеликі шматочки шоколад. Саме молочні сорти приємно відтінятимуть апельсинову нотку. Темний шоколад, на думку Юлії Олександрівни, резковат для цього десерту.
  • Натерти на дрібній тертці цедру відразу в борошно.
  • Влити яйця, не збиваючи.
  • Перемішати тісто, щоб борошно не збилася грудочками.
  • Розтоплене масло злегка остудити, але не повністю. Повільно вливати в тісто, одночасно перемішуючи його. Хоча ще гаряче масло, шоколад не розчиниться повністю. Шматочки твердого шоколаду – приємний сюрприз у м’якому, вологому десерті. Тісто не повинне довго стояти, тому духовку розігрівають заздалегідь.
  • Застелити форму пергаментом. Його можна злегка змастити маслом, щоб крихкий десерт легше виймався.
  • Вилити тісто і прикрасити половинками горіхів.
  • Випікати при 190⁰С 20-25 хвилин.


Аромати шоколаду і апельсина негайно зберуть за столом всю родину, але краще набратися терпіння і розрізати добре охолоджений десерт.

 

Загрузка...