Торт “Цариця Савська” | Смачний рецепт

Приголомшливий десерт відрізняється чудовою ніжністю, насиченим, багатомірним смаком і вишуканою красою. Він шикарний, як і легендарна цариця!

 

Час приготування ласощів: 1 година
Кількість порцій: 10 штук

 

Приготування торта “Цариця Савська” у формі діаметром ≈ 24 см передбачає наступні інгредієнти:

Для основи:

– гіркий шоколад (мінімум 70% какао) – 175 грам
– масло вершкове – 175 грам
– цукор – 160 грам
– коньяк або ром – 2 столові ложки
– яйця курячі – 4 штуки
– мелений мигдаль – 75 грам
– борошно пшеничне – 35 грам (допускається замінити несолодким какао або сухарями)
– щіпка солі.

Для глазурі:

– темний шоколад (вміст какао – 70%) – 175 грам
– вершки – 125 мл
– ром або коньяк – 1 столова ложка.

 

Як приготувати торт “Цариця Савська”

 

 

  • 1) Масло разом з шоколадом розтоплюємо на водяній бані;
  • 2) відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки розтираємо з однією третиною склянки цукру, збиваємо їх до тих пір, поки не посвітлішають і не збільшать масу в об’ємі в два рази;
  • 3) додаємо до них розтоплену шоколадно-масляну суміш. Вливаємо коньяк або ром;
  • 4) потроху додаємо борошно, а також мигдальне крихту. Злегка солимо;
  • 5) за допомогою міксера збиваємо цукор, що залишився з білками. Коли з’явиться пружна піна, тримаємо ще трохи, але домагатися крутості не потрібно;
  • 6) до шоколадно-жовткової маси акуратно підмішуємо третину білків;
  • 7) отриману суміш поступово змішуємо з іншими білками. Консистенція тіста повинна бути схожа на крем.
  • 8) форму для випічки вистилаємо пергаментом. Заповнюємо тістом і випікаємо протягом півгодини при 175-180 градусів. Після закінчення часу перевіряємо готовність зубочисткою – вона повинна виходити з середини торта трохи вологою;
  • 9) даємо охолонути, не виймаючи з форми. Найкраще діставати торт після кількох годин перебування в холодильнику;
  • 10) для глазурі розтопити шоколад разом з вершками. Додаємо ароматний алкоголь, добре перемішуємо і заливаємо наш торт.

 

Як бачите, торт “Цариця Савська” абсолютно не складний у виготовленні. При цьому за структурою він виходить дуже оксамитовим, навіть пухнастим. Не дарма такий вид ласощі надзвичайно популярний у Франції – столиці гурманів!

Спробуйте просочити основу випічки апельсиновим сиропом, або ж збагатити цедрою апельсина глазур – виходить надзвичайно вдале поєднання. Сміливо експериментуйте, і приємного вам апетиту!

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...